Παρασκευή 26 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Ρατσιστικό γράμμα για...μαύρο Άγιο Βασίλη

Ρατσιστικό γράμμα για…μαύρο Άγιο Βασίλη

Σε μια γειτονιά της Αμερικής όπου έλαβε χώρα ένα ρατσιστικό περιστατικό, οι γείτονες επεφύλαξαν την καλύτερη απάντηση.

Η οικογένεια Κένεντυ στο Αρκάνσας έβαλε, για ακόμα μία χρονιά, όπως συνηθίζει, έναν μαύρο Άγιο Βασίλη στην αυλή, όταν στόλισαν για τα Χριστούγεννα. Αλλά φέτος δέχθηκε, για πρώτη φορά, ένα ρατσισμό γράμμα για αυτή την επιλογή.

Οι Κένεντυ στεναχωρήθηκαν και τρόμαξαν με αυτό που διάβασαν. Όμως, όταν έγινε γνωστό το θέμα, δεν πίστευαν στα μάτια τους βλέποντας ότι οι γείτονες βρήκαν την καλύτερη απάντηση: μιμήθηκαν τον χριστουγεννιάτικο στολισμό τους, επιλέγοντας και αυτοί μαύρους αγιοβασίληδες για τις αυλές τους.

Στις 23 Νοεμβρίου, ο μπαμπάς της οικογένειας, ο Κρις, βρήκε στην αλληλογραφία του μια ρατσιστική επιστολή από κάποιον που υπέγραφε «Άγιος Βασίλης»:

«Παρακαλώ απομάκρυνε τον αράπη Άγιο Βασίλη από τον στολισμό της αυλής σου. Δεν πρέπει να προσπαθείς να εξαπατήσεις τα παιδιά για να πιστέψουν ότι είμαι αράπης. Είμαι καυκάσιος (λευκός άνδρας για σένα) τα τελευταία 600 χρόνια. Το ότι ζηλεύεις τη φυλή μου δεν είναι δικαιολογία για την ανεντιμότητά σου. Πέρα από αυτό, γίνεσαι περίγελος στη γειτονιά. Προφανώς, οι αξίες σου δεν ταιριάζουν με αυτές της περιοχής και ίσως θα έπρεπε να μετακομίσεις σε μια γειτονιά ανατολικά με το υπόλοιπο ρατσιστικό είδος σου», έγραφε.

Ναι, υπάρχει και μαύρος Άγιος Βασίλης!

Ο Κρις Κένεντι τρόμαξε και εξοργίστηκε. Εξέφρασε αυτά τα συναισθήματά του στον προσωπικό του λογαριασμό στο Facebook, μέσω ενός livestream. «Είναι αποκαρδιωτικό όλο αυτό, γιατί είναι γιορτές και είμαστε σε πανδημία. Βάζουμε αυτόν τον μαύρο Άγιο Βασίλη τα τελευταία τρία χρόνια, ποτέ ξανά δεν είχαμε πρόβλημα».

Έπεσε άμεσα βροχή μηνυμάτων στήριξης και οι γείτονες αποφάσισαν έμπρακτα να δείξουν την αλληλεγγύη τους. Η μία μετά την άλλη, οι αυλές της περιοχής άρχισαν να αποκτούν τον δικό τους μαύρο Άγιο Βασίλη.

Ο 70χρονος Τσιπ Γουέλτς ήταν από τους πρώτους που προχώρησαν σε αυτή την κίνηση. «Ήταν άδικο, αυθαίρετο και δεν ταιριάζει στα Χριστούγεννα. Δεν αντιπροσωπεύει τη χώρα στην οποία θέλω να ζω», είπε ο γείτονας των Κένεντυ αναφερόμενος στη ρατσιστική επιστολή. Και, φυσικά, δεν ήταν ο μόνος που ένιωσε έτσι.

Για τους Κένεντυ, αυτή η αντίδραση των γειτόνων έδειξε πως η επιστολή που δέχθηκαν ήταν μια «παραφωνία» στην περιοχή, αφού κάτι αρνητικό μετατράπηκε σε θετικό. Όσο για τον μαύρο Άγιο Βασίλη της αυλής τους, απέκτησε παρέα. Ένας άνδρας από τη Ν. Υόρκη τους έστειλε έναν ακόμη, όταν έμαθε τι είχε γίνει.

Sports in

LIVE: Τενερίφη – Περιστέρι

Παρακολουθήστε live στις 19:00 την εξέλιξη της αναμέτρησης Τενερίφη – Περιστέρι για τον ημιτελικό του Final Four του Basketball Champions League. Tηλεοπτικά από Cosmote Sports 4.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 26 Απριλίου 2024