Γαλλία : Σεφ κατέρριψε ρεκόρ Γκίνες βάζοντας 254 τυριά σε μια πίτσα
Ο Γάλλος σεφ Benoît Bruel του εστιατορίου Déliss είναι πλέον κάτοχος του νέου παγκόσμιου ρεκόρ Γκίνες για τις περισσότερες ποικιλίες τυριών σε μια πίτσα.
Ο Γάλλος σεφ Benoît Bruel του εστιατορίου Déliss είναι πλέον κάτοχος του νέου παγκόσμιου ρεκόρ Γκίνες για τις περισσότερες ποικιλίες τυριών σε μια πίτσα.
Την περασμένη εβδομάδα, η Guinness World Records ανακοίνωσε ότι ο pizzaiolo που εδρεύει στη Λυών κατέρριψε το προηγούμενο ρεκόρ με την πίτσα 30 cm που έφτιαξε με 254 διαφορετικά είδη τυριών.
View this post on Instagram
Όλα ξεκίνησαν από ένα βίντεο που δημοσιεύτηκε από Γάλλο YouTuber ταξιδιών και γαστρονομίας, τον FlorianOnAir τον Φεβρουάριο, που καταγράφει τη διαδικασία δημιουργίας της πρωτοποριακής πίτσας του Bruel.
Στο βίντεο, ο Bruel σημειώνει ότι έπρεπε να καταρρίψει το προηγούμενο ρεκόρ μιας πίτσας με 154 είδη τυριών που είχε ένας Αυστραλός όπως αναφέρει το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων.
Υποστήριξε μάλιστα ότι ο τίτλος πρέπει να ανήκει στη Γαλλία, μια χώρα γνωστή για την αγάπη της για το τυρί. Μετά από προσεκτική δειγματοληψία και ζύγιση κάθε μερίδας τυριού για δύο ώρες, ο Bruel μπόρεσε να συνθέσει τη δημιουργία του, για την οποία χρησιμοποίησε τυριά βάρους 680 γραμμαρίων.
Η πίτσα των 254 τυριών κόστισε 1.000 δολάρια και δεν έχει συμπεριληφθεί στο μενού του Déliss. Αλλά μερικοί τυχεροί πελάτες μπόρεσαν να δοκιμάσουν την πολυτελή γαστρονομική εμπειρία καταβάλλοντας περίπου 60 δολάρια ανά τεμάχιο.
Δείτε το βίντεο
- Μπολόνια – Ίντερ 3-3: «Χορταστική» ισοπαλία στο «Νταλ’ Άρα»
- Νεκροί 18 φοιτητές από επίθεση της Ουκρανίας στο Λουγκάνσκ
- Σερβία: Μεγαλειώδης αντικυβερνητική διαδήλωση – Χιλιάδες πολίτες ζήτησαν δικαιοσύνη για τα θύματα του Νόβι Σαντ και εκλογές
- Μπαρτσελόνα – Λιόν 4-0: Πρωταθλήτριες Ευρώπης στο ποδόσφαιρο γυναικών οι Καταλανές (vid)
- Η Χαλ ανέβηκε στην Premier League και εξασφαλίζει το «χρυσό» μπόνους των 200 εκατ. λιρών (1-0)
- Οι χρυσές business του Μουντιάλ λίγο πριν από τη… σέντρα
- Ντόρσεϊ: «Ξέρουμε τι σημαίνει για τον Ολυμπιακό αυτό το ματς»
- «Χαστούκι, ζήλεια, γυναίκες αρπαχτικά»: Πώς το βιβλίο-φωτιά για τους Μακρόν εξυπηρετεί το σκοπό τους
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Σάββατο 23.05.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/05/jonathan-borba-96sMAeI8g3E-unsplash-1-315x220.jpg)








































































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442