Τσετσενία : 200 άτομα στην κηδεία του δολοφόνου του Σ. Πατί
Η κηδεία του δολοφόνου του Γάλλου καθηγητή Ιστορίας Σαμουέλ Πατί, που αποκεφαλίστηκε την 16η Οκτωβρίου στα προάστια του Παρισιού επειδή έδειξε καρικατούρες του Μωάμεθ στους μαθητές του, φέρεται να πραγματοποιήθηκε χτες στην Τσετσενία.
Η κηδεία του δολοφόνου του Γάλλου καθηγητή Ιστορίας Σαμουέλ Πατί, που αποκεφαλίστηκε την 16η Οκτωβρίου στα προάστια του Παρισιού επειδή έδειξε καρικατούρες του Μωάμεθ στους μαθητές του, φέρεται να πραγματοποιήθηκε χτες στην Τσετσενία.
В Урус-Мартановском районе Чечни с почестями похоронили Абдуллака Анзорова – юношу, который ранее убил во Франции учителя и отрезал ему голову. pic.twitter.com/4vjFVAZNLC
— baza (@bazabazon) December 6, 2020
Κηδεία… ήρωα στον δολοφόνο του καθηγητή
Σε βίντεο που κυκλοφόρησε, οι παρευρισκόμενοι στην κηδεία, στο χωριό Σαλάζι, ακούγονται να φωνάζουν το γνωστό «Allahu Akbar» (ο Θεός είναι μεγάλος), για τον 18χρονο, η σορός του οποίου επέστρεψε στην Τσετσενία από τη Γαλλία το Σάββατο. Ο Ανζόροφ, τον οποίο συμπατριώτες του χαρτακτηρίζουν «λιοντάρι του Ισλάμ», πυροβολήθηκε από τη γαλλική αστυνομία κι έπεσε νεκρός, λίγα λεπτά μετά τον αποκεφαλισμό του δάσκαλου στα προάστια του Παρισιού στις 16 Οκτωβρίου.
Δημοσιεύσεις στο Telegram φέρονται να δείχνουν βίντεο της κηδείας και ένα σχετικά μεγάλο πλήθος να τραγουδά στα Τσετσενικά συνοδεύοντας το φέρετρο του τρομοκράτη. Σύμφωνα με το «Baza», περίπου 200 άτομα, συγγενείς και φίλοι της οικογένειας Ανζόροφ παρευρέθηκαν στην κηδεία και περισσότεροι από 60 αστυνομικοί βρέθηκαν στο χωριό.
- «Ψυχοσεξουαλικό ποπ θρίλερ» – Η Αν Χάθαγουεϊ και η Μικαέλα Κόελ αναμετρώνται στο πρώτο τρέιλερ της επικής ταινίας Mother Mary
- «Μια νύχτα μόνο» στο MEGA: Τι θα δούμε στα επόμενα συγκλονιστικά επεισόδια
- Αυστρία: Ορειβάτης άφησε την σύντροφό του «να παγώσει μέχρι θανάτου» σε κορυφή βουνού
- Brain drain στην Apple – Δεκάδες στελέχη αυτομολούν στους ανταγωνιστές
- ΠΑΟΚ και Ολυμπιακός «μάχονται» για τον τίτλο του League Cup
- Δήμος Νίκαιας-Αγ.Ι.Ρέντη: Ο μεγάλος όγκος των υδάτων υπερέβη προσωρινά τις δυνατότητες των υποδομών
- Προειδοποίηση για την κακοκαιρία Byron: «Δεν έχει τελειώσει» – Οι επτά περιοχές που θα σαρώσει
- Πληθαίνουν οι ενδείξεις – Το εμβόλιο του έρπητα ζωστήρα δείχνει να προστατεύει από την άνοια
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Παρασκευή 05.12.2025]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2025/12/pexels-kammeran-gonzalez-keola-3137381-9559884-315x220.jpg)













































































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442