Στις περισσότερες γωνιές του πλανήτη, πριν από τη σέντρα στα παιχνίδια τηρήθηκε ενός λεπτού σιγή στη μνήμη του Ντιέγκο Μαραντόνα.
Αλλά στον Ισημερινό η ομοσπονδία είχε μια διαφορετική ιδέα.
Τα παιχνίδια της αγωνιστικής θα αρχίσουν κανονικά, αλλά στο 10′ ο διαιτητής θα διακόπτει το παιχνίδι και θα τηρήσει την ενός λεπτού σιγή για τον Ντιεγκίτο.
Ασφαλώς, το δέκατο λεπτό συνδέεται με το «10» που φορούσε στη φανέλα του ο «Πίμπε Ντ’ Όρο».
Ο πρώτος διαιτητής που το εφάρμοσε ήταν ο Γκαμπριέλ Ισμαέλ Κοντρέρο, ο οποίος στο 10′ του ματς Λίγκα Ντε Κίτο – Ολμέδο σφύριξε ένα φάουλ που δε… συνέβη ποτέ και κράτησε το λεπτό.
Στα μάτριξ προβλήθηκε η εικόνα του Μαραντόνα και όλοι στο γήπεδο τίμησαν τον Μαραντόνα.
Δείτε το βίντεο:
Excelente gesto que se repetirá en toda esta fecha de la @LigaProEC. Minuto de silencio al minuto 10 por el fallecimiento de Diego Armando Maradona en todos los partidos de esta fecha 10. 🎥 @goltvecupic.twitter.com/r3wLrXQung
Αν κι έχανε από το 13΄ από αυτογκόλ, η Νότιγχαμ Φόρεστ επικράτησε στο Λονδίνο της Γουέστ Χαμ με 2-1, χάρη στα τέρματα των Νικολάς Ντομίνγκες (55’) και Μόργκαν Γκιμπς-Γουάιτ (89’) και πήρε μεγάλη νίκη.
Οι Σκωτσέζοι φίλαθλοι θα έχουν φέτος έναν παραπάνω λόγο να σηκώσουν το ποτήρι ψηλά – και να το κάνουν χωρίς να σκέφτονται το ξυπνητήρι της επόμενης μέρας.