Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Η Αραβική αστρολογία και εκεί που ανήκει το ζώδιό σου

Η Αραβική αστρολογία και εκεί που ανήκει το ζώδιό σου

Για να καθοριστεί ένα ωροσκόπιο, παίζουν ρόλο τρία στοιχεία: το ζώδιο, ο αριθμός κατοίκων στην πόλη όπου γεννήθηκε κανείς και το κοινωνικό επίπεδο των γονιών στη χρονική περίοδο της γέννησης του ατόμου

Οι σοφοί και πολεμοχαρείς Άραβες, που καλλιέργησαν την αστρολογία εξίσου με τις επιστήμες και τις τέχνες, είχαν κι εκείνοι τα δικά τους ωροσκόπια.

Έδωσαν στα ζώδια ονόματα όπλων, για να δείχνουν ότι η ζωή είναι ένας αγώνας για την εξέλιξη, και πρόσθεσαν μια ιδιαιτερότητα, κόντρα στη μοιρολατρία: την αντίληψη ότι μπορεί κανείς να αλλάξει ζώδιο και πεπρωμένο, προς το καλύτερο ή προς το χειρότερο, ανάλογα με τις πράξεις του.

Το αραβικό ωροσκόπιο έχει σουμεριακή καταγωγή και γεννήθηκε στα βόρεια της αραβικής χερσονήσου, στην περιοχή της αρχαίας Μεσοποταμίας, ανάμεσα στον Τίγρη και τον Ευφράτη.

Εξαπλώθηκε σε όλη την Μεσόγειο και αργότερα δέχτηκε πολλές επιρροές, ώσπου να εξαφανιστεί. Κομμάτια αυτής της γνώσης διατηρήθηκαν στη Σικελία, που βρισκόταν υπό αραβική κυριαρχία από τον 11ο αιώνα.

Τα γραπτά στοιχεία της είναι ελάχιστα και δυσερμήνευτα. Περισσότερο η προφορική παράδοση δίνει ορισμένες ενδείξεις για αυτά τα ωροσκόπια.

Σύμφωνα με την αραβική αστρολογία, ο καθένας μας γεννιέται στο ζώδιο ενός όπλου, που συμβολίζει τη στάση μας απέναντι στη ζωή και επηρεάζει σημαντικά το πεπρωμένο μας.

Όπως και στη δυτική ή την κινέζικη αστρολογία, υπάρχουν κι εδώ 12 ζώδια, το καθένα με το όνομα ενός όπλου. Χωρίζονται σε τρεις κατηγορίες: τα κοντά όπλα (Στιλέτο, Ξιφίδιο, Μαχαίρι, Χαντζάρι), τα μεσαία όπλα (Κεφαλοθραύστης, Ρόπαλο, Πέλεκυς, Αλυσίδα) και τα μακριά όπλα (Ξίφος, Δόρυ, Σφεντόνα, Τόξο). Σύμφωνα λοιπόν με το myastro.gr.

Ο κάθε άνθρωπος δεν έχει μόνο ένα αλλά δύο ζώδια, ή μάλλον δύο όπλα:

Το πρώτο είναι το όπλο στο οποίο γεννήθηκε, που εκπροσωπεί τις δυνατότητες, την ιδιοσυγκρασία του, τα χαρίσματα, τα ελαττώματα και τις ιδιότητες που έχει εκ γενετής.

Όμως κανείς δεν θα ζήσει όλη του τη ζωή με ένα ζώδιο, χωρίς να μπορεί να το αλλάξει. Η πρωτοτυπία του αραβικού ωροσκόπιου είναι ότι δέχεται πως μπορεί κάποιος να μεταβάλει το πεπρωμένο του προς το καλύτερο ή προς το χειρότερο.

Μια σειρά αποτυχιών να τον μετατρέψει σε κοντό όπλο, ενώ με ανάλογο τρόπο, με σκληρή δουλειά και σημαντικές γνωριμίες, να γίνει μακρύ όπλο. Η ζωή είναι μια διαρκής προσπάθεια για να επιτύχει κανείς την πρόοδο ή τουλάχιστον να κρατήσει μια καλή θέση του.

Το δεύτερο ζώδιο είναι το όπλο στο οποίο καταλήγει κάποιος. Μπορεί, όπως είπαμε, να ανεβεί ή να κατεβεί στην ιεραρχία. Εδώ θα παίζει ρόλο η κοινωνική θέση ενός ανθρώπου (που δεν έχει να κάνει με το χρήμα αλλά με την τάξη, το κύρος και την παιδεία), η προσωπικότητα, η ικανότητα να τα καταφέρνει.

Για να καθοριστεί ένα ωροσκόπιο, παίζουν ρόλο τρία στοιχεία: το ζώδιο, ο αριθμός κατοίκων στην πόλη όπου γεννήθηκε κανείς και το κοινωνικό επίπεδο των γονιών στη χρονική περίοδο της γέννησης του ατόμου.

Η ζωή είναι μια μάχη, γι’ αυτό γεννιόμαστε στο ζώδιο ενός όπλου, που αντικατοπτρίζει τον τρόπο με τον οποίο αντιμετωπίζουμε τη ζωή.

Αυτά τα τρία δεδομένα (ζώδιο, ο πληθυσμός της πόλης όπου γεννήθηκες και το κοινωνικό επίπεδο των γονιών σου όταν ήρθες στον κόσμο) αντιστοιχούν σε έναν αριθμό το καθένα.

Ο μέσος όρος τους σε τοποθετεί σε μια βαθμίδα στην κλίμακα των αραβικών ζωδίων. Χάριν ευκολίας βέβαια εμείς ακολουθούμε την πιο απλουστευμένη μορφή της αραβικής αστρολογίας, με αντιστοίχιση των 12 όπλων στα χρονικά διαστήματα που αντιστοιχούν στον δυτικό ζωδιακό κύκλο. Να λοιπόν σε ποιο αραβικό ζώδιο και σε ποια ομάδα όπλων ανήκεις και ποιος είναι ο χαρακτήρας σου.

ΤΑ ΚΟΝΤΑ ΟΠΛΑ

Στιλέτο (21 Μαρτίου – 20 Απριλίου)

Ξιφίδιο (22 Ιουνίου – 22 Ιουλίου)

Μαχαίρι (24 Αυγούστου – 23 Σεπτεμβρίου)

Χαντζάρι (24 Οκτωβρίου – 22 Νοεμβρίου)

Γενικά χαρακτηριστικά: Αν γεννήθηκες σε ένα από αυτά τα ζώδια, είσαι εσωστρεφής και πιθανόν να έχεις αρκετές αναστολές. Δεν εκφράζεσαι εύκολα και δεν ξέρεις πώς να αναδείξεις την αξία σου. Δεν προσπαθείς να επιδειχθείς, ούτε να επηρεάσεις καταστάσεις. Αποφεύγεις τις πολλές πρωτοβουλίες και τις ευθύνες.

Είσαι μετριόφρων και χρειάζεσαι βοήθεια για να προχωρήσεις. Παρόλα αυτά, διαθέτεις στρατηγικές ικανότητες και μπορείς να ανεβείς στην ομάδα των μεσαίων όπλων, κυρίως στο ζώδιο της Αλυσίδας. Δεν σου είναι εύκολο να γίνεις μακρύ όπλο, ιδίως Ξίφος, γιατί θα σε δυσκολέψουν οι προκαταλήψεις σου.

Δύσκολο είναι να φτάσεις και στο Δόρυ. Θα πρέπει να δείξεις θάρρος και επιδεξιότητα. Πιο προσιτή για σένα είναι η Σφεντόνα, εφόσον έχεις κάποιο καλλιτεχνικό ταλέντο ή έστω ένα κίνητρο να προοδεύσεις.

Από τη Σφεντόνα δεν αποκλείεται να περάσεις στο Τόξο, με την προϋπόθεση όμως να είσαι αρκετά φιλόδοξος, πράγμα που σπανίζει στα κοντά όπλα.

Τα χαρακτηριστικά του κάθε ζωδίου από την ομάδα των κοντών όπλων:

Στιλέτο

Αν έχεις γεννηθεί στο ζώδιο του Στιλέτου, είσαι ειλικρινής και αφοσιωμένος, αλλά υστερείς στο πρακτικό πνεύμα και τη διπλωματικότητα. Ακριβώς επειδή υπερασπίζεσαι τις ιδέες σου μέχρι τελικής πτώσεως, ακόμα και με επιθετικό τρόπο, βρίσκεσαι συχνά σε δύσκολη θέση.

Εξαιτίας του κάπως «τσαμπουκά» χαρακτήρα σου, προτιμάς μια καριέρα ελεύθερου επαγγελματία, που μπορεί να σχετίζεται και με τεχνικούς τομείς. Η πληθωρική συμπεριφορά σου εκδηλώνεται και στα ερωτικά, εκτός αν βρεις ένα σύντροφο που να σου βάλει λίγο …φρένο.

Ξιφίδιο

Είσαι αφοσιωμένος, σταθερός και αγαπάς την παράδοση. Από αυτή την άποψη λειτουργείς σαν ρολόι, τηρώντας με ακρίβεια όλες τις κοινωνικές υποχρεώσεις και πρέπουσες συμπεριφορές στην προσωπική σου ζωή.

Γι’ αυτό άλλωστε, με την εμμονή σου στην τυπική πλευρά των πραγμάτων, σου ταιριάζουν τα επαγγέλματα που απαιτούν αυτοσυγκέντρωση, προσοχή και ακρίβεια.

Από την άλλη όμως, μπορεί εύκολα να γίνεσαι κουραστικός στους δικούς σου ανθρώπους, καθώς συχνά καταλήγεις στην τυπολατρία σε βαθμό υπερβολικό.

Μαχαίρι

Αν έχεις γεννηθεί στο ζωδιακό όπλο του Μαχαιριού, πιθανόν είσαι προικισμένος με καλλιτεχνικό ταλέντο και με την ευαισθησία να συλλαμβάνεις την ομορφιά του φυσικού κόσμου. Δυστυχώς για σένα, είσαι ελάχιστα ανταγωνιστικός, και δυσκολεύεσαι να αναδειχθείς και να διαπρέψεις.

Συχνά οι εκπρόσωποι αυτού του ζωδίου προτιμούν μια κάπως απομονωμένη ζωή. Και στα ερωτικά προτιμάς τις ήρεμες καταστάσεις, χωρίς συγκρούσεις και σκαμπανεβάσματα.

Χαντζάρι

Η υψηλή νοημοσύνη και η διαίσθηση χαρακτηρίζουν τους εκπροσώπους του Χαντζαριού. Είσαι ωστόσο αρκετά κυκλοθυμικός και απρόβλεπτος. Μάλλον δεν θα χαρακτηριζόσουν εύκολος άνθρωπος.

Γι’ αυτό δεν είναι εύκολο να βρίσκεται κανείς κοντά σου, παρά την αφοσίωση και τον πλούσιο συναισθηματικό κόσμο σου. Ένα πρόβλημα που μπορεί να αντιμετωπίσεις είναι η ανεδαφική φιλοδοξία σου, που συχνά σε κάνει να κυνηγάς απρόσιτους για σένα στόχους.

ΤΑ ΜΕΣΑΙΑ ΟΠΛΑ

Πέλεκυς (19 Φεβρουαρίου – 20 Μαρτίου)

Ρόπαλο (21 Απριλίου – 21 Μαϊου)

Κεφαλοθραύστης (22 Μαϊου – 21 Ιουνίου)

Αλυσίδα (24 Σεπτεμβρίου – 23 Οκτωβρίου)

Γενικά χαρακτηριστικά: Αυτά τα όπλα σε βοηθούν να φτάσεις πιο μακριά. Δεν απαιτούν τόσο μεγάλες τεχνικές ικανότητες και μπορεί να τα χρησιμοποιήσει οποιοσδήποτε. Είναι περισσότερο αμυντικά και ιδίως τα τρία τελευταία, επιτρέπουν ένα βαθμό αυτοσχεδιασμού.

Αν ανήκεις σε κάποιο από αυτά τα ζώδια, διαθέτεις αρκετή λογική και αποτελεσματικότητα. Διανύεις την πορεία σου με σίγουρα βήματα, με την πεποίθηση ότι θα πετύχεις τους σκοπούς σου και αποφεύγεις τα απρόοπτα.

Συχνά είσαι φιλόδοξος και δραστήριος. Πριν αποφασίσεις οτιδήποτε αναμετράς τα ρίσκα. Θα ήθελες να ανεβείς κοινωνικά, αλλά πιο πολύτιμη για σένα είναι η εσωτερική σου γαλήνη.

Είσαι η προσωποποίηση της περισυλλογής, της φρόνησης, της ισορροπίας και της σταθερότητας. Παρόλο που μπορεί να μην κερδίζεις με την πρώτη τις εντυπώσεις, έχεις κρυμμένες δυνατότητες που μόνο εσύ μπορείς να αξιολογήσεις.

Θα χρειαστείς χρόνο για να μελετήσεις, να ταξιδέψεις, να δημιουργήσεις σχέσεις. Η οικογενειακή ζωή και η καριέρα αποτελούν τις μεγάλες σου προτεραιότητες.

Αλλά αν η μία επικρατήσει εις βάρος της άλλης, υπάρχει φόβος να καθηλωθείς στην τωρινή σου κατάσταση και να μην μπορέσεις να εξελιχθείς. Θα είναι δύσκολο να φτάσεις στο Ξίφος, μια και μάλλον αυτό τον χαρακτήρα θα πρέπει να τον έχεις από γεννησιμιού σου. Μπορεί όμως να γίνεις Δόρυ.

Και πολύ συχνά να πάρεις χαρακτηριστικά της Σφεντόνας και του Τόξου. Από την άλλη, όσο κι αν δεν εμπιστεύεσαι τα κοντά όπλα, το Μαχαίρι και το Χαντζάρι σου επιφυλάσσουν εκπλήξεις.

Τα χαρακτηριστικά του κάθε ζωδίου από την ομάδα των μεσαίων όπλων:

Πέλεκυς

Εμπιστεύεσαι εύκολα τους ανθρώπους και βαδίζεις με οδηγό την αισιοδοξία. Όμως αυτό σε κάνει συχνά να δείχνεις σαν ο ονειροπαρμένος που βρίσκεται εκτός πραγματικότητας. Ευτυχώς περιβάλλεσαι από καλούς φίλους, με τους οποίους έχεις σχέσεις αμοιβαίας εμπιστοσύνης και σεβασμού.

Πολλοί εκπρόσωποι του ζωδίου του Πελέκεως έχουν καλλιτεχνικά ταλέντα και διαπρέπουν στις τέχνες. Από συναισθηματική πλευρά, δεν είσαι ο άνθρωπος των παθιασμένων ερώτων, αλλά γοητεύεις τους άλλους με τη λεπτότητά σου.

Ρόπαλο

Αν έχεις γεννηθεί στο ζώδιο του Ροπάλου, χαρακτηρίζεσαι από ηρεμία και ακρίβεια. Αποκτάς εμμονές με διάφορα πράγματα και δεν αισθάνεσαι άνετα όταν προκύπτουν απροσδόκητες καταστάσεις.

Θέλεις την ησυχία σου και επιδιώκεις μια ήρεμη ζωή, που θα σου επιτρέψει να κυνηγήσεις τους φιλόδοξους στόχους σου με οργάνωση και πρόγραμμα. Αγαπάς την καλοπέραση, ιδίως αν έχει να κάνει με απολαύσεις που μπορείς να μοιραστείς με προσφιλή σου πρόσωπα.

Κεφαλοθραύστης

Είσαι εξωστρεφής και θαρραλέος, και χαρακτηρίζεσαι από ευκολία να προσαρμόζεσαι σε καινούργιες καταστάσεις. Καταφέρνεις να στρέφεις υπέρ σου οποιαδήποτε περίσταση, πράγμα που σε κάνει να θεωρείσαι μερικές φορές ανακόλουθος.

Με αυτά τα χαρακτηριστικά, οι γεννημένοι στο ζώδιο του Κεφαλοθραύστη είναι ικανοί στα επαγγέλματα που σχετίζονται με εμπόριο και επικοινωνία. Από συναισθηματική πλευρά μπορείς να είσαι αφοσιωμένος στην οικογένειά σου, ιδίως αν αυτή είναι μεγάλη.

Αλυσίδα

Αν γεννήθηκες στο ζώδιο της Αλυσίδας, έχεις την ικανότητα να «συνδέεις» ανθρώπους και καταστάσεις με τη διπλωματικότητά σου. Καταφέρνεις επίσης να εκμεταλλεύεσαι τα πράγματα προς όφελός σου και αγαπάς τα όμορφα και ακριβά αντικείμενα.

Θέλεις και από τον άνθρωπο που θα είναι κοντά σου να αγαπά κι εκείνος την καλαισθησία και την πολυτέλεια. Τα επαγγέλεματα που σου ταιριάζουν είναι εκείνα που έχουν να κάνουν με την επαφή με κόσμο, μέσα σε ένα ποιοτικό περιβάλλον.

ΤΑ ΜΑΚΡΙΑ ΟΠΛΑ

Δόρυ (22 Δεκεμβρίου – 20 Ιανουαρίου)

Σφεντόνα (21 Ιανουαρίου – 18 Φεβρουαρίου)

Ξίφος (23 Ιουλίου – 23 Αυγούστου)

Τόξο (23 Νοεμβρίου – 21 Δεκεμβρίου)

Γενικά χαρακτηριστικά: Τα μακριά όπλα συμβολίζουν το φως. Όσοι ανήκουν σε αυτά τα ζώδια έχουν όχι μόνο ικανότητες, αλλά και ανεβασμένη αυτοπεποίθηση, αν εξαιρέσει κανείς τις φάσεις της κατάθλιψης που περνούν (πιο συχνές στη Σφεντόνα και στο Τόξο).

Αυτή η «μαυρίλα» συχνά είναι ένα αποτέλεσμα της τελειομανίας τους. Θέλουν να έχουν την υπεροχή και δεν βρίσκουν ησυχία, αν δεν την πετύχουν.

Αν ανήκεις σε ένα από αυτά τα τέσσερα όπλα, να ξέρεις ότι από τους Άραβες θεωρούνται ότι βρίσκονται στην υψηλότερη κλίμακα από κοινωνικής πλευράς.

Έχεις γεννηθεί λοιπόν σε πλεονεκτική θέση! Αν όμως βρέθηκες εδώ, μην επαναπαύεσαι στην επιτυχία, γιατί πολλά μπορεί να αλλάξουν με τους χειρισμούς σου στη ζωή.

Και να προσέχεις τη σχέση σου με το χρήμα, γιατί είναι ο μεγαλύτερος εχθρός σου. Αν του θυσιάσεις την τιμιότητά σου, θα κατέβεις στην κλίμακα.

Ο διεφθαρμένος πολιτικός, ο στρεψοδίκης, ο γιατρός που κοιτά το συμφέρον του, ο τυχοδιώκτης καλλιτέχνης, είναι όλοι άτομα που, ενώ προικίστηκαν με δυνατότητες και τύχη, έκαναν κακή χρήση τους και επέστρεψαν σε προηγούμενα στάδια εξέλιξης. Προσοχή λοιπόν!

Τα χαρακτηριστικά του κάθε ζωδίου από την ομάδα των μακριών όπλων:

Δόρυ

Είσαι συνετός και μετρημένος και ποτέ δεν κάνεις μεγαλύτερα βήματα από αυτά που κρίνεις σκόπιμο. Πραγματικά, όσοι ανήκουν στο ζωδιακό όπλο του Δόρατος πιστεύουν πως με τις ικανότητες τους μπορούν να φτάσουν όσο μακριά θέλουν και να αναδειχθούν χωρίς ιδιαίτερα ρίσκα.

Κερδίζεις εύκολα τη συμπάθεια και δημιουργείς άνετα φιλίες. Αλλά στον ερωτικό τομέα είσαι συγκρατημένος και δεν κάνεις εσύ το πρώτο βήμα, αν δεν δεις ενθάρρυνση και αποδοχή από την άλλη πλευρά.

Σφεντόνα

Ο εκπρόσωπος της Σφεντόνας είναι πάντα έτοιμος να πολεμήσει ενάντια στην αδικία. Αν ανήκεις σε αυτό το ζώδιο, έχεις ελεύθερη σκέψη και το μυαλό σου λειτουργεί συχνά έξω από την πεπατημένη.

Δεν ανέχεσαι τους συμβιβασμούς και δεν διστάζεις να υπερασπιστείς τα ιδανικά σου, ανεξάρτητα από το τίμημα. Ονειρεύεσαι έναν καλύτερο κόσμο και δεν τα παρατάς εύκολα. Ακόμα και στις προσωπικές σου σχέσεις δείχνεις το ίδιο πάθος και τον ιδεαλισμό, συχνά εξιδανικεύοντάς τις.

Ξίφος

Αν ανήκεις στο ζώδιο του Ξίφους, είσαι γεννημένος αρχηγός και έχεις όλα τα προσόντα που θα μπορούσαν να σε φέρουν στην κορυφή: χαρισματική προσωπικότητα, τελειομανία, περηφάνια, αποφασιστικότητα.

Πάντα θέλεις να προβάλλεσαι, ακόμα και σε καταστάσεις όπου είναι παρόντα πιο σημαντικά ή σοφά άτομα από σένα και θα έπρεπε να παραμερίσεις. Παρά τη φιλοδοξία σου, κινείσαι πάντα αφού εκτιμήσεις ψύχραιμα τα πράγματα. Αυτό ισχύει και στα αισθηματικά σου.

Τόξο

Είσαι έξυπνος και ορθολογιστής, και αντιμετωπίζεις τη ζωή βασισμένος στις ικανότητες του μυαλού σου. Από μια πλευρά αυτό σε βοηθά να αντεπεξέρχεσαι με επιτυχία σε όλες τις καταστάσεις, αλλά από την άλλη σε αποστασιοποιεί από τους άλλους, καθώς η εγκεφαλικότητά σου είναι εμπόδιο στις σχέσεις σου.

Αν λοιπόν ανήκεις στο ζώδιο του Τόξου, θα πρέπει να βρεις την ισορροπία και να επιδιώξεις να γίνεσαι πιο προσιτός, δεδομένου κιόλας ότι αγαπάς τη συντροφιά, φιλική ή ερωτική

Sports in

O Τζόλης των 17 γκολ και η… αδικία του Πογέτ (vids)

Ο Γκουστάβο Πογέτ δεν έκανε σωστή διαχείριση στο ματς με τη Γεωργία και αυτό φαίνεται από τον Χρήστο Τζόλη, που είναι ο πιο φορμαρισμένος Έλληνας παίκτης αυτή τη στιγμή και ήταν εκτός αποστολής.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024