Σε Αθήνα και Άγκυρα σήμερα ο Χάικο Μάας – Η κρίση στην ανατολική Μεσόγειο στο επίκεντρο των συζητήσεων
Σε Αθήνα και 'Αγκυρα θα βρεθεί σήμερα ο Γερμανός υπουργός Εξωτερικών Χάικο Μάας (Heiko Maas), με την κατάσταση στην Ανατολική Μεσόγειο να βρίσκεται στο επίκεντρο των επαφών με τους ομολόγους του
Σε Αθήνα και ‘Αγκυρα θα βρεθεί σήμερα ο Γερμανός υπουργός Εξωτερικών Χάικο Μάας (Heiko Maas), με την κατάσταση στην Ανατολική Μεσόγειο να βρίσκεται στο επίκεντρο των επαφών με τους ομολόγους του.
Η ατζέντα των συζητήσεων του κ. Μάας με τον υπουργό Εξωτερικών Νίκο Δένδια περιλαμβάνει την κατάσταση στην Ανατολική Μεσόγειο, καθώς και τις σχέσεις ΕΕ-Ρωσίας και την κατάσταση στη Λιβύη, εν όψει της άτυπης συνάντησης «Gymnich» των υπουργών Εξωτερικών της Ε.Ε., που θα πραγματοποιηθεί στο Βερολίνο στις 27 και 28 Αυγούστου, σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση του υπουργείου Εξωτερικών.
Χθες η γερμανική κυβέρνηση εξέφρασε τη «λύπη» της για την παράταση της τουρκικής NAVTEX, ενώ προειδοποίησε ότι η ένταση στην Ανατολική Μεσόγειο επιβαρύνει την σχέση της Ευρωπαϊκής Ένωσης με την Τουρκία και ενδεχόμενη κλιμάκωσή της θα έχει ακόμη βαρύτερες συνέπειες.
«Λυπούμαστε για αυτή την ανακοίνωση της Τουρκίας. Από την δική μας σκοπιά, η παράταση των σεισμολογικών ερευνών του τουρκικού πλοίου εκεί αποτελεί στην παρούσα κατάσταση βήμα προς την λάθος κατεύθυνση, διότι αυτό που τώρα χρειαζόμαστε είναι μηνύματα αποκλιμάκωσης», δήλωσε ο εκπρόσωπος του γερμανικού υπουργείου Εξωτερικών Κρίστοφερ Μπούργκερ, απαντώντας σε ερώτηση σχετικά με την παράταση της NAVTEX από την πλευρά της ‘Αγκυρας μέχρι τις 27 Αυγούστου, ημέρα κατά την οποία πραγματοποιείται στο Βερολίνο το ‘Ατυπο Συμβούλιο των Υπουργών Εξωτερικών της Ε.Ε.
Το πρόγραμμα της επίσκεψης
Ο Γερμανός υπουργός Εξωτερικών θα συναντηθεί με τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη στις 11:30 στο Μέγαρο Μαξίμου.
Στις 12:00 θα συναντηθεί με τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία Αλέξη Τσίπρα στο γραφείο του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης στη Βουλή.
Η συνάντηση με τον κ. Δένδια στο υπουργείο Εξωτερικών θα πραγματοποιηθεί στις 12:40 ενώ με το πέρας των συνομιλιών θα ακολουθήσουν δηλώσεις στον Τύπο. Στη συνέχεια θα ακολουθήσει γεύμα εργασίας.
Το απόγευμα , ο Γερμανός υπουργός Εξωτερικών θα επισκεφθεί την Τουρκία.
- Σε συναγερμό το Ισραήλ για ενδεχόμενη αμερικανική παρέμβαση στο Ιράν – Συνομιλία Ρούμπιο με Νετανιάχου
- Δεύτερη… ΔΕΘ για Τσίπρα και Μητσοτάκη – O σίγουρος δρόμος της «Ιθάκης» – Tρέχει… το Ινστιτούτο
- ΗΠΑ: Ξεσηκωμός ενάντια στην ICE μετά τη δολοφονία της Ρενέ Γκουντ – Διαδηλώσεις στη Μινεάπολη και άλλες πόλεις
- Άρης και ΑΕΚ κοντράρονται στο «Κλ. Βικελίδης» – Στο ΟΑΚΑ με τον Πανσερραϊκό ο Παναθηναϊκός
- «Οι καρέκλες» του Ιονέσκο: Με τους Μαρία Διακοπαναγιώτου και Πάνο Παπαδόπουλο στο θέατρο του Νέου Κόσμου
- Κορωπί: Φωτιά σε εξέλιξη – Επιχειρεί μεγάλη δύναμη της Πυροσβεστικής
- Κλείνει το deal του Ντραγκόφσκι στην Βίντζεβ Λοτζ
- Trail running: Η δυσκολία είναι που το κάνει ξεχωριστό
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Κυριακή 11.01.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/01/mika-baumeister-jusdwg_T0dU-unsplash-315x220.jpg)















































































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442