Πέμπτη 25 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Φίλης: Αν η επίσκεψη Μάας δεν πετύχει θα έχουμε νέο γύρο έντασης με Τουρκία - Πώς θα δούμε αν ο Ερντογάν μπλοφάρει

Φίλης: Αν η επίσκεψη Μάας δεν πετύχει θα έχουμε νέο γύρο έντασης με Τουρκία – Πώς θα δούμε αν ο Ερντογάν μπλοφάρει

Την εκτίμηση του ότι ο Τούρκος πρόεδρος, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, θα συνεχίσει να προκαλεί αν δεν λάβει ένα ισχυρό μήνυμα ότι απειλείται με οικονομικές κυρώσεις από την Ευρώπη, εξέφρασε ο Κωνσταντίνος Φίλης, Διευθυντής του Ινστιτούτου Διεθνών Σχέσεων του Παντείου Πανεπιστημίου

Την εκτίμηση του ότι ο τούρκος πρόεδρος, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, θα συνεχίσει να προκαλεί αν δεν λάβει ένα ισχυρό μήνυμα ότι απειλείται με οικονομικές κυρώσεις από την Ευρώπη, εξέφρασε ο Κωνσταντίνος Φίλης, Διευθυντής του Ινστιτούτου Διεθνών Σχέσεων του Παντείου Πανεπιστημίου.

«Η Τουρκία κινείται μεταξύ ένταση και διαλόγου» ανέφερε χαρακτηριστικά και σημείωσε ότι ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν προδιαθέτει όχι μόνο την Ελλάδα αλλά και τη Διεθνή κοινότητα για ενδεχόμενο θερμού επεισοδίου ή ακόμα σύρραξης, επιθυμώντας να χρεώσει στην Ελλάδα την ευθύνη.

Μάλιστα όπως υποστήριξε, μιλώντας στον ΣΚΑΙ, η Άγκυρα επιχειρεί να φθείρει την Ελλάδα μέσω μιας πολυμετωπικής πολιτικής, ανοίγοντας δηλαδή πολλά μέτωπα, και επεσήμανε ότι πρέπει να δούμε πώς θα αντιδράσει τόσο η Ελλάδα, όσο και η Ευρώπη απέναντι σε αυτήν την δομική απειλή.

Ο κ. Φίλης αναφερόμενος στην στάση της Ευρώπης, είπε ότι δυστυχώς δεν υφίστανται αυτή την τη στιγμή οι συσχετισμοί που θα ήθελε η Ελλάδα για να επιβληθούν κυρώσεις στην Τουρκία, ενώ υπογράμμισε ότι τη στιγμή που η τουρκική λίρα καταρρακώνεται, αν η Ευρώπη δεν λειτουργήσει προς τη επιβολή κυρώσεων δεν μπορούμε να δούμε αν ο Ερντογάν μπλοφάρει με τις συνεχείς προκλήσεις και απειλές του.

Τέλος, εκτίμησε ότι αν η επίσκεψη του γερμανού ΥΠΕΞ, Χάικο Μάας, δεν πετύχει, είναι πολύ πιθανό να έχουμε νέο γύρο έντασης: «Πριν από 2 μήνες ο φαύλος κύκλος της έντασης έκλεισε με το τηλεφώνημα Μητσοτάκη στον Ερντογάν, πριν από ένα μήνα παρενέβη η Μέρκελ τώρα τι μπορεί να γίνει», διερωτήθηκε ο κ. Φίλης, ο οποίος είπε ότι με απειλές τύπου Oruc Reis και συνεχείς προκλήσεις με Navtex, δεν μπορεί να υπάρξει διάλογος.

Sports in

Μπαρτσελόνα – Ολυμπιακός 75-77: ΘΡΥΛΑΡΑ στη Βαρκελώνη – Μυθική εμφάνιση και break για το 1-0!

Μυθικό παιχνίδι για τον Ολυμπιακό, που «έσπασε» την έδρα της Μπαρτσελόνα και έκανε το 1-0 στη σειρά των playoffs της Euroleague.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 25 Απριλίου 2024