Κοροναϊός: Στους 240 οι νεκροί στην Ελλάδα – Κατέληξε ηλικιωμένος στην Θεσσαλονίκη
Ο άτυχος άνδρας είχε υποκείμενα νοσήματα.
Μακραίνει η λίστα των θυμάτων του κοροναϊού στην Ελλάδα, καθώς το πρωί του Σαββάτου κατέληξε ακόμα ένας ασθενής στη Θεσσαλονίκη.
Πρόκειται για έναν 93χρονο που νοσηλευόταν στο νοσοκομείο «Παπανικολάου» και όπως αναφέρουν οι πληροφορίες ο άτυχος ηλικιωμένος είχε υποκείμενα νοσήματα.
Πλέον η χώρα μας μετρά 240 νεκρούς από το φονικό ιό.
Στις 8.138 ο συνολικός αριθμός κρουσμάτων στην Ελλάδα
Υπενθυμίζεται ότι την Παρασκευή, τρεις ακόμη ασθενείς με κοροναϊό έχασαν τη ζωή τους, ανάμεσά τους και ένας άνδρας 52 ετών, χωρίς υποκείμενα νοσήματα.
Χθες ο ΕΟΔΥ ανακοίνωσε 209 νέα κρούσματα, εκ των οποίων τα 11 εντοπίστηκαν κατόπιν ελέγχων στις πύλες εισόδου τις χώρας.
Ειδικότερα, σύμφωνα με ανακοίνωση του Εθνικού Οργανισμού Δημόσιας Υγείας (ΕΟΔΥ), ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων είναι 8.138, εκ των οποίων το 55.2% άνδρες.
Από τα 192 εγχώρια κρούσματα, τα 24 συνδέονται με πρόσφατο ταξίδι στο εσωτερικό της χώρας, ενώ πέντε με γνωστές συρροές. Παράλληλα, στο «κόκκινο» βρίσκονται για μια ακόμη ημέρα οι Περιφερειακές Ενότητες Αττικής και Θεσσαλονίκης με 76 και 49 νέα κρούσματα, αντίστοιχα.
Επίσης, 11 κρούσματα καταγράφονται στην Πέλλα, και από 5 σε Καρδίτσα και Πιερία, όπου επιβλήθηκαν έκτακτα περιοριστικά μέτρα.
Από αυτά, 1.802 (22.1%) θεωρούνται σχετιζόμενα με ταξίδι από το εξωτερικό και 3.752 (46.1%) είναι σχετιζόμενα με ήδη γνωστό κρούσμα.

28 άτομα διασωληνωμένα
Παράλληλα, καταγράφεται μικρή μείωση κατά δύο των συμπολιτών μας που νοσηλεύονται διασωληνωμένοι, με τον αριθμό τους να ανέρχεται πλέον σε 28. Η διάμεση ηλικία τους είναι 68 ετών.
Από αυτούς, έξι (21.4%) είναι γυναίκες και οι υπόλοιποι άνδρες. To 46.4% έχει υποκείμενο νόσημα ή είναι ηλικιωμένοι 70 ετών και άνω.
Στο μεταξύ, 143 ασθενείς έχουν εξέλθει από τις ΜΕΘ.
- Ο Ιραόλα αφήνει την Μπόρνμουθ και πάει Μπιλμπάο
- Η Amazon εξαγοράζει την Globalstar για να ανταγωνιστεί το Starlink
- EE: «Καμπανάκι» για κράτος δικαίου, ελευθερία Τύπου και ανεξαρτησία δικαιοσύνης – Η έκθεση στη LIBE
- Βρέθηκε ο 6χρονος που είχε εξαφανιστεί από τη Βουλιαγμένη μετά από αρπαγή από τον πατέρα του
- ΠΑΟΚ: Οι εορταστικές εκδηλώσεις για τα 100 χρόνια του συλλόγου
- H ληστεία που έκανε διάσημη τη «Μόνα Λίζα» γίνεται μιούζικαλ
- Νορβηγία: 14χρονος έκλεψε λεωφορείο και το οδήγησε 200 χιλιόμετρα φτάνοντας στη Σουηδία
- Τσιτσιπάς: «Να χτίσω ένα νικηφόρο σερί και να επιστρέψω εκεί που ανήκω»
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Τρίτη 14.04.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/04/liana-young-r7LB1pnVH0A-unsplash-315x220.jpg)







































































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442