Λιόν και Μπάγερν Μονάχου καλούνται να λύσουν τις διαφορές τους σήμερα (19/8, 22:00) στον αγωνιστικό χώρο του «Ζοζέ Αλβαλάδ» στην Λισαβόνα. Οι δύο ομάδες θα διεκδικήσουν το πολυπόθητο «εισιτήριο» για τον τελικό, εκεί όπου θα αντιμετωπίσουν την Παρί Σεν Ζερμέν που απέκλεισε τη χθες (18/8) τη Λειψία.
Οι Γάλλοι έχουν βαλθεί να τρελάνουν κόσμο με τη φετινή τους ευρωπαϊκή πορεία. Μετά την πρόκριση, παρά την ήττα στη ρεβάνς κόντρα στη Γιουβέντους, ήρθε η σειρά της Μάντσεστερ Σίτι να πέσει στην παγίδα της. Η Λιόν την «εκτέλεσε» (3-1) και πέρασε στα ημιτελικά για τρίτη φορά στην ιστορία της.
Από την άλλη, τα λόγια είναι περιττά για την Μπάγερν Μονάχου. Διέλυσε με 8-2 την Μπαρτσελόνα την περασμένη Παρασκευή στο πλαίσιο της προημιτελικής φάσης. Η ομάδα του Χάνζι Φλικ πέρασε το πρώτο εμπόδιο στον δρόμο της προς τον τελικό της διοργάνωσης. Δύο παιχνίδια της έμειναν ώστε να κάνει το «τρεμπλ» στη φετινή σεζόν. Αναμφισβήτητα αποτελεί το μεγάλο φαβορί για το τρόπαιο ωστόσο τα πράγματα σε μία τέτοια διοργάνωση ποτέ δεν είναι εύκολα.
Η Σονάτα του Σεληνόφωτος, ο σκηνικός μονόλογος του μεγάλου ποιητή Γιάννη Ρίτσου, θα παρουσιαστεί για μία μοναδική βραδιά τη Δευτέρα 2 Φεβρουαρίου στο θέατρο Ολύμπια «Μαρία Κάλλας».
Και μαθηματικά στα πλέι οφ του Europa League ΠΑΟΚ και Παναθηναϊκός, με τον δικέφαλο να ελπίζει ακόμη και για την 8άδα. Βαθμολογία, αποτελέσματα της League Phase μετά την 7η αγωνιστική και το πρόγραμμα της 8ης.
Με ωραίο γκολ του Ανάς Ζαρουρί ο ανώτερος Παναθηναϊκός έφερε ισοπαλία 1-1 με τη Φερεντσβάρος και πέρασε μαθηματικά στην ενδιάμεση φάση. O Γιουσούφ το 1-0, δεν παίζει με Ρόμα ο Σβιντέρσκι.