Τρίτη 23 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Skoda Slavia Concept: Μαθητεύομενο... roadster

Skoda Slavia Concept: Μαθητεύομενο… roadster

Οι μαθητευόμενοι μηχανικοί της Skoda ξαναχτυπούν αυτήν την φορά «πειράζοντας» το Scala το οποίο μεταμορφώνουν σε ένα καθ΄όλα ευχάριστο διθέσιο roadster.

Πιστή στη διαδικασία που τα τελευταία χρόνια τείνει να γίνει μια αγαπημένη συνήθεια, η Skoda αποκαλύπτει ένα νέο one-off πρωτότυπο μοντέλο το οποίο υπογράφει η ομάδα των μαθητευόμενων μηχανικών της.

Έτσι μετά το περσινό Mountiaq, μια pick-up παραλλαγή του Kodiaq, φέτος  σειρά έχει το Slavia όπως  το οποίο αποτελεί μια διθέσια roadster όσο και αιχμηρή μεταμόρφωση του Scala  που, όπως σημειώνουν οι εμπνευστές του, αντλεί τις επιρροές του από το σχεδιασμένο για αγώνες αντοχής πρωτότυπο 1100 OHC του 1957.

Οι 31μελής ομάδα μαθητευόμενων μηχανικών της τσεχικής φίρμας η οποία το σχεδίασε και το κατασκεύασε, εκτός από την προφανή αφαίρεση της οροφής, αφενός ενίσχυσε την στρεπτική ακαμψία του πλαισίου του Scala όπως επιβάλλει η…  roadster περίσταση, αφετέρου φρόντισε να δώσει μια πιο «σπινθηροβόλα» και σπορ υπόσταση στην αισθητική, με τα χαρακτηριστικά σχεδιαστικά στοιχεία πίσω από τα προσκέφαλα που παραπέμπουν σε speedster.

Yπό το ίδιο ακριβώς σκεπτικό, ο μπροστινός και ο πίσω προφυλακτήρας έχουν αποκτήσει μια πιο επιθετική αισθητική ενώ το ίδιο ισχύει και για τα αεροδυναμικά βοηθήματα. Αυτά συνοψίζονται σε ένα μεγαλύτερο splitter μπροστά, έναν αεροδυναμικό διαχύτη με πτερύγια στο πίσω τμήμα και φυσικά την αεροτομή που φροντίζει να καθοδηγεί την ροή αέρα προς όφελος της παραγόμενης κάθετης δύναμης.

Στο εσωτερικό έχουν προστεθεί σπορ τιμόνι και καθίσματα τα οποία συνδυάζονται με ζώνες ασφαλείας τεσσάρων σημείων. Με δεδομένο τον χαρακτήρα του ως πρωτοτύπου το Slavia διαθέτει LED στους τροχούς και στα κατώτερα πλευρικά τμήματα τα οποία επιδέχονται προγραμματισμό ως προς την συχνότητα και την απόχρωση, ένα ηχοσύστημα με subwoofer 2.250 watt ενώ τα διακριτικά της Skoda στο πίσω τμήμα είναι επίσης φωτιζόμενα σε κόκκινη απόχρωση.

Την εικόνα συμπληρώνουν τροχοί 20 ιντσών με προέλευση το Kodiaq vRS καθώς και τα πιο ανάγλυφα πλευρά, αντλούν την έμπνευσή τους από την έκδοση Monte Carlo του Scala.

Στην αθέατη πλευρά του Slavia βρίσκεται ο γνωστός κινητήρας 1,5 λίτρου με απόδοση 150 ίππων ο οποίος συνδυάζεται με αυτόματο κιβώτιο επτά σχέσεων και ειδικά για την συγκεκριμένη περίσταση με ένα αναβαθμισμένο σύστημα εξαγωγής που φροντίζει να προσφέρει μια ηχητική εμπειρία ανάλογη της εμφάνισης του πρωτοτύπου.

Sports in

«Κοκκινίζει» το «Βίλα Παρκ»: Πόσα εισιτήρια θα πάρει ο Ολυμπιακός…

Τα εισιτήρια που θα πάρει ο Ολυμπιακός για τον εκτός έδρας ημιτελικό με την Άστον Βίλα

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τρίτη 23 Απριλίου 2024