Συναγερμός σήμανε στο κέντρο επιχειρήσεων της Άμεσης Δράσης Θεσσαλονίκης, μετά από ακτιβιστική ενέργεια δύο ατόμων το μεσημέρι της Τετάρτης έξω από το τούρκικο προξενείο της Θεσσαλονίκης
Σύμφωνα με πληροφορίες, τα δύο άτομα, που επέβαιναν σε μηχανή μεγάλου κυβισμού, πέρασαν με μεγάλη ταχύτητα μπροστά από το Τουρκικό Προξενείο, στην οδό Αγίου Δημητρίου, πέταξαν τρικάκια στη μέση του δρόμου και τράπηκαν σε φυγή.
Τα τρικάκια είχαν μήνυμα υποστήριξης σε απεργούς πείνας που κρατούνται σε φυλακές του τουρκικού κράτους.
Το κέντρο επιχειρήσεων έδωσε εντολή για προσαγωγή των ατόμων.
Περιπολικά και δικυκλιστές της Άμεσης Δράσης έσπευσαν στο σημείο και «χτένισαν» την ευρύτερη περιοχή όμως τα δυο άτομα δεν εντοπίστηκαν.
Να σημειωθεί ότι το τελευταίο διάστημα τα μέτρα ασφαλείας στο Τουρκικού Προξενείου έχουν αυξηθεί λόγω της μετατροπής της Αγίας Σοφίας σε τζαμί.
Ένα «rock party» γεμάτο ήχους, μνήμες και ενέργεια από τις δεκαετίες που όρισαν μια ολόκληρη γενιά -την δική του- αλλά και τους νεότερους, υπόσχεται ο Δημήτρης Σταρόβας.
Ο τρομπετίστας και συνθέτης Στέλιος Χατζηκαλέας, λίγο προτού ανέβει στη σκηνή του Half Note Jazz Club για να παρουσιάσει τη νέα του δουλειά The Sea Inside, μας μιλάει για τη τζαζ.
Φροίξος Φυντανίδης
WIDGET ΡΟΗΣ ΕΙΔΗΣΕΩΝΗ ροή ειδήσεων του in.gr στο site σας