Αριστοτέλεια Δόγκα : «Όταν τα εγκλήματα έρχονται βροχή, κανείς δε βγαίνει να φωνάξει Σταματήστε!»
Έμμεση απάντηση στις επικρίσεις που δέχτηκε για τη γεμάτη συναισθηματισμό αγόρευσή της, στην δίκη για τον βιασμό και τη δολοφονία της Ελένης Τοπαλούδη, δίνει η εισαγγελέας, Αριστοτέλεια Δόγκα.
Έμμεση απάντηση στις επικρίσεις που δέχτηκε για τη γεμάτη συναισθηματισμό αγόρευσή της, στην δίκη για τον βιασμό και τη δολοφονία της Ελένης Τοπαλούδη, δίνει η εισαγγελέας, Αριστοτέλεια Δόγκα.
Μέσω Facebook, «δανείζεται» τα λόγια του Μπέρτολτ Μπρεχτ και λέει: «Όταν έρχονται και πέφτουν σαν βροχή τα εγκλήματα, κανείς τότε δεν βγαίνει να φωνάξει Σταματήστε!».
Αυτά τα λόγια κοσμούν την φωτογραφία εξωφύλλου της κ. Δόγκα, την οποία η εισαγγελέας ενημέρωσε μετά την πολύκροτη δίκη στέλνοντας το δικό της μήνυμα σε όλους όσοι σχολίασαν ότι δεν φέρθηκε απολύτως επαγγελματικά στην αγόρευσή της.
Η αγόρευση και οι επικρίσεις
Η πολυσυζητημένη αγόρευση της εισαγγελέως, πάντως ήρθε να βάλει τα πράγματα στη θέση τους. Είτε συμφωνεί κάποιος με το ύφος της είτε όχι, η Αριστοτέλεια Δόγκα ξεσκέπασε τα ψέματα των κατηγορουμένων, τις δικαιολογίες των συνηγόρων τους και την υποκρισία μίας ολόκληρης κοινωνίας η οποία «δεν είδε, δεν άκουσε».
«Το παιδί σας οδηγήθηκε ως πρόβατο ως επί σφαγή, αν μπορώ να απαλύνω το πόνο σας θα σας πω ότι η Ελένη ήταν μια ηρωίδα, δεν ήταν μόνο ένα δώρο ζωής», ανέφερε χαρακτηριστικά.
Στο σημείο αυτό ο πατέρας με κλάματα της δίνει λουλούδια και η εισαγγελέας κλαίει.
Συνεχίζει: « Με όνειρα ένα κορίτσι με πολύ υψηλούς στόχους που αντιστάθηκε με απίστευτο σθένος στο σπίτι του τρόμου. Αν μπορώ να σας απαλύνω το πόνο θα σας πω ότι είναι ένα κορίτσι σύμβολο γιατί πικρία βλέπω ότι το 2020 η γυναίκα αντιμετωπίζεται σαν ένα τίποτα σε πολλές περιπτώσεις. Αντιστάθηκε σε αυτά τα άθλια υποκείμενα με ηρωισμό που ούτε άντρας δεν το κάνει. Φτιάξατε ένα κόσμημα. Αυτή είναι το δώρο της ζωής, αυτοί είναι οι κατάρα της ζωής τους (τους έδειξε). Η κόρη σας σαν λαμπρό αστέρι θα μας δείχνει πάντα το δρόμο από εκεί που είναι. Εφεξής εγώ και η Ελένη θα είμαστε μαζί, σας δίνω το λόγο μου. Να κηρυχτούν ένοχοι όπως κατηγορούνται δεν έχω καμία αμφιβολία».
Η αγόρευση αυτή, προκάλεσε την αντίδραση του προέδρου της Ολομέλειας Δικηγορικών Συλλόγων της χώρας Δημήτρη Βερβεσού -που ζήτησε πειθαρχικό έλεγχο της εισαγγελέως του Δικαστηρίου.
Προκάλεσε όμως και την παρέμβαση του υφυπουργού παρά πρωθυπουργού, Άκη Σκέρτσου, ο οποίος ανέφερε ότι η κ. Δόγκα υπερέβη τα όρια του ψυχρού και αμερόληπτου σύμφωνα με το νόμο δικαστικού λειτουργού και ταυτίστηκε με τη μία πλευρά της δίκης. Μάλιστα, ανέφερε ότι τα δικαστήρια δεν είναι «λαϊκή απογευματινή».
Ο ΣΥΡΙΖΑ αντέδρασε πολύ έντονα στην ανάρτηση του κ. Σκέρτσου ζητώντας μάλιστα την αποπομπή του από τη Νέα Δημοκρατία.
Παράλληλα, η Ένωση Εισαγγελέων Ελλάδος εξέφρασε την ανησυχία της «για παρεμβάσεις και δημόσια σχόλια που λαμβάνουν χώρα σε εν εξελίξει δίκες».
Το θέμα έφτασε και στη Βουλή, με «πυρά» από ΣΥΡΙΖΑ, ΚΙΝΑΛ και ΚΚΕ. Ο υπουργός Δικαιοσύνης, Κώστας Τσιάρας, υπερασπίστηκε τον κ. Σκέρτσο λέγοντας ότι η ανάρτησή του εξέφραζε απλά μία προσωπική άποψη και όχι παρέμβαση.
- Εκτέλεση θανατοποινίτη στη Φλόριντα – Είχε κριθεί ένοχος για τον φόνο μητέρας
- Τενερίφη: Ακόμα 4 τουρίστες νεκροί στην Ισπανία εξαιτίας γιγάντιων κυμάτων
- Σουδάν: Συνετρίβη μεταγωγικό αεροσκάφος – Δεν υπάρχουν επιζώντες
- Η αστυνομία στο Βερολίνο, μπορεί να μπει σε σπίτια και να εγκαθιστά κατασκοπευτικό λογισμικό
- Υεμένη: Ο Γκουτέρες καταδικάζει την παραπομπή υπαλλήλων του ΟΗΕ σε δίκη από τους Χούθι
- Ένας φοιτητής του Πανεπιστημίου του Κεντάκι πέθανε από πυροβολισμό και ακόμα ένας δίνει μάχη για την ζωή του
- Στα «ΝΕΑ» της Τετάρτης: Ελληνες κυανόκρανοι στη Λωρίδα της Γάζας
- Η πρόεδρος της χώρας καταγγέλλει «εκλογικό» και ψηφιακό «πραξικόπημα» στην Ονδούρα
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις



![Αγρότες πρόσφεραν κρόκο και μήλα στους διερχόμενους οδηγούς στην Κοζάνη [βίντεο]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2025/12/agrotes77-127x85.jpg)


![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Τετάρτη 10.12.2025]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2025/12/cristofer-maximilian-YK8Mvocj6yE-unsplash-315x220.jpg)



















![Αγρότες πήγαν τούρτα σε αστυνομικό που είχε τα γενέθλιά της [βίντεο]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2025/12/agrotes7-315x220.jpg)

![Αγρότες πρόσφεραν κρόκο και μήλα στους διερχόμενους οδηγούς στην Κοζάνη [βίντεο]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2025/12/agrotes77-315x220.jpg)

























![Αεροπλάνο προσγειώνεται πάνω σε αυτοκίνητο και όλοι επιβιώνουν με γρατζουνιές! [βίντεο]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2025/12/plane-crash231-315x220.jpg)
























Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442