Τον είχε πιάσει κανένας πόνος τον Τσίπρα να περπατήσει μεσημεριάτικα χθες στο εμπορικό κέντρο της Αθήνας ακολουθούμενος από μια σειρά πρώην υπουργών του; Να πιάσει ψιλοκουβέντα με τους εμπόρους της περιοχής Αθηνάς, Αιόλου, Αγίου Μάρκου κ.λπ.; Για την ακρίβεια να πιάσει κουβέντα αυτός, γιατί οι άλλοι ήταν πιο μακριά, και παρακολουθούσαν με (δήθεν) ενδιαφέρον. Ηθελε να πληροφορηθεί τα προβλήματά τους με τον κορωνοϊό, και είπε δεν πάω μια βόλτα με τα «παιδιά» να τα πληροφορηθώ από κοντά τι παίζει στην αγορά μετά την άρση των περιοριστικών μέτρων; Οχι, είναι η άποψή μου και θα την καταθέσω. Καμία. Από αυτούς που είχε μαζί του σε αυτή την πρώτη περιπλάνησή του στο εμπορικό και ιστορικό κέντρο (όσο ήταν πρωθυπουργός, δεν τους καταδεχόταν τους ανθρώπους), εκτιμώ ότι το μικρό σόου έγινε για να μας (απο)δείξει ότι στον ΣΥΡΙΖΑ όλα (και κυρίως όλοι) μέλι-γάλα! Από τη μια μεριά ο γραμματέας του τίποτα Πάνος Σκουρλέτης και από την άλλη ο και… κοσμοναύτης Νίκος Παππάς, συνόδευσαν τον πρόεδρο Αλέξη, κι από κοντά φωτογράφοι, και σε ρόλο τοποτηρητή ο… επιστήμων Βερναρδάκης (αυτός ντε που βεβαίωνε τον Τσίπρα ότι η συντριβή των ευρωεκλογών μπορούσε να μετατραπεί σε νίκη ΣΥΡΙΖΑ στις εθνικές εκλογές, και ο άλλος βλακωδώς τον πίστεψε και κάπως έτσι τρέχαμε μέσα στον Ιούλιο πέρυσι να ψηφίσουμε) και ο γνωστός με το κοντό μυαλό και τη μακριά γλώσσα, Τζανακόπουλος!

Οι έμποροι με τους οποίους συνομίλησε ο Τσίπρας φυσικά δεκάρα δεν έδωσαν που σκοτώνονται ο Παππάς με τον Σκουρλέτη. Και ούτε που θα του μιλούσαν αν δεν τους πλησίαζε ο ίδιος προκειμένου να τους ανοίξει κουβέντα. Εχω αρχίσει και τον συμπονάω τον άνθρωπο με αυτά που του συμβαίνουν, αλήθεια…

(Μια απορία έχω: τον μέγα παράγοντα του ΣΥΡΙΖΑ, τον Κωστάκη τον Βαξεβάνη, γιατί δεν τον πήραν μαζί τους; Θα ήταν μια θαυμάσια ευκαιρία να λύσει τα προβλήματά του και με τον Σκουρλέτη που τον αποκαλεί «νεοαυριανιστή»…)

Τον… ξεπάγωσε

Ως παρεπόμενο της «περιοδείας» (να την κάνει ο Θεός δηλαδή…) του προέδρου Αλέξη στο ιστορικό και εμπορικό κέντρο της Αθήνας, ασφαλώς και πρέπει κανείς να επισημάνει τον χαμογελαστό… κοσμοναύτη Νίκο Παππά. Επειτα από πάρα πολύ καιρό βρέθηκε δημοσίως κοντά στον πρόεδρο, και από ακριτομυθίες εδώ και εκεί, έχω συναγάγει ότι ο πρόεδρος Αλέξης, μετά από μια περίοδο που τον είχε βάλει στον πάγο τον Νικολάκη, τον ξανακάλεσε κοντά του.

Με τον τρόπο αυτόν έκλεισε μια μακρά περίοδος κατά την οποία ο Νίκος ήταν στον πάγο, σε βαθεία κατάψυξη στους -23 διότι ο άλλος δεν ήθελε ούτε να τον βλέπει ούτε να τον ακούει. Μαρτυρική περίοδος για τον Νίκο, καθώς είχαν μπει ανάμεσά τους καλοθελητές, και ειδικά εκείνος ο Τζανακόπουλος, ο οποίος ένα διάστημα μονοπωλούσε την αγάπη του κυρίου του. Τώρα ο Νίκος περνάει μια νέα άνθηση καθώς τηλεφωνιούνται σχεδόν επί καθημερινής βάσεως με τον πρόεδρο Αλέξη, ανταλλάσσουν απόψεις, τον συμβουλεύεται και κυρίως «ακούγεται». Δεν είναι «ο απόκληρος» της (συριζο)κοινωνίας…

Ο βήχας, οι εκλογές…

Και πριν ακόμη στεγνώσουν (υποθετικά μιλάμε τώρα) οι γραμμές από την περιοδεία Τσίπρα στο κέντρο, να σου και σκάει μύτη στο Σύνταγμα ο πρόεδρος Κυριάκος (Μητσοτάκης). Για να διαπιστώσει και αυτός αν και πώς λειτουργεί η αγορά μετά την άρση του σχετικών περιοριστικών μέτρων λόγω του κορωνοϊού. Αλλά πήγε μόνος χωρίς κουστωδία. Τον συνόδευε μόνο ο πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Αθηνών, κατέβηκε την Ερμού, μίλησε και αυτός με καταστηματάρχες, αν και δεν μας είπε τι του είπαν και τι τους απάντησε, και κατά πόσο είναι, αν είναι ευχαριστημένοι από την εμπορική κίνηση των πρώτων ημερών ή από τα βοηθήματα που τους δόθηκαν τον καιρό του κορωνοϊού και άλλα τέτοια.

Μετά, αναφέρει το ρεπορτάζ και αφού πια είχε διανύσει σχεδόν όλη την Ερμού και είχε φτάσει μέχρι την (υπέροχη) Καπνικαρέα, ο πρόεδρος Κυριάκος ως καλός χριστιανός μπήκε μέσα και άναψε ένα κερί έτσι γενικά για καλή υγεία φαντάζομαι.

Τώρα αν ήμουν πολύ πονηρός, που δεν είμαι (είμαι;) θα συνέδεα τη μίνι περιοδεία Μητσοτάκη στον εμπορικότερο δρόμο της πρωτεύουσας με την αντίστοιχη, στην ίδια περίπου περιοχή, του Τσίπρα χθες.

Βρε λες να πηγαίνουμε σε εκλογές και να μην το έχουμε συνειδητοποιήσει; Διότι όλα αυτά εμένα κάτι μου δείχνουν, κάτι προσπαθούν να μου πουν. Το θέμα είναι αν ακούω καλά (Ακούω φωνές; Αλλο πάλι και τούτο…).

Ας περιμένουμε πάντως, θα δείξει τι παίζεται. Αυτά δεν κρύβονται. Είναι σαν τον βήχα…

… και οι προσλήψεις

Το νούμερο δεν είναι μεγάλο: είναι μόλις 1.358 οι προσλήψεις που ενέκρινε προχθές ο υπουργός Εσωτερικών Τάκης Θεοδωρικάκος με την υπ’ αριθμόν 29063/13.5.2020 απόφασή του. Δεν είναι μεγάλο, με την έννοια ότι δεν είναι τέτοιο ώστε να πεις ότι είναι προεκλογικού χαρακτήρα, και άρα η απόφαση του καθ’ ύλην αρμοδίου για τις εκλογές, υπουργού, στηρίζει την εκλογολογία. Αφορά δε συμβάσεις με σχέση εργασίας ιδιωτικού δικαίου ορισμένου χρόνου σε υπηρεσίες ανταποδοτικού χαρακτήρα στους δήμους, για χρονικό διάστημα έως 8 μήνες. Αλλά εδώ που έχουμε φτάσει, και επειδή Ελλάδα είμαστε και κάτι τέτοια τα ψειρίζουμε μερί τέλους, πολύ θέλει ο άλλος να σκεφτεί ότι πάμε σε εκλογές και άρχισαν τα όργανα;

Διευκρίνιση

Αμεση ήταν η αντίδραση του υπουργού Περιβάλλοντος Κωστή Χατζηδάκη για τη διάταξη 6 του άρθρου 102 του νομοσχεδίου του, που ψήφισε τις προάλλες η Βουλή, και για την οποία σας ενημέρωσα χθες για κάτι παράξενα που διάβασα. Οπως μου ανέφερε σε τηλεφωνική επικοινωνία που είχαμε χθες το πρωί, δεν υπάρχει τίποτε το περίεργο στη διάταξη. Ούτε και πρόκειται για ρουσφέτι υπέρ κάποιου, το οποίο παρεισέφρησε διά της πλαγίας στο νομοσχέδιο. Σύμφωνα λοιπόν με τον υπουργό, πρόκειται για νομιμοποίηση εκτάσεων που ανήκουν στο μαρτυρικό Μάτι και με αυτόν τον τρόπο (τη διάταξη δηλαδή) απαλλάσσονται οι κάτοχοι της γης από διάφορες επιβαρύνσεις που είχαν συσσωρευτεί στη διάρκεια των πολλών ετών που έχουν μεσολαβήσει. Θυμίζω τη διάταξη, που προκάλεσε την απορία μου (αλλά και πολλών άλλων, ειδικά πολιτικών μηχανικών):

«Στο άρθρο 2 του νόμου 4626/2019 προστίθεται παράγραφος 15 ως εξής: «15. οι εκτάσεις που διαβιβάστηκαν δυνάμει των υπ’ αριθμ. 6165/6-3-1930 και 6160/6-3-1930 συμβολαίων του συμβολαιογράφου Αθηνών Πέτρου Νικολάου Καββαδία θεωρείται ότι έχουν απολέσει τον δασικό τους χαρακτήρα και έχουν καταστεί κλήροι εποικισμού από την έκδοση των αποφάσεων του υπουργού Γεωργίας που συνοδεύουν τα παραπάνω συμβόλαια και διά των οποίων επετράπη μεταβίβασή τους. Ως προς τον χαρακτήρα τους θεωρούνται αγροτικές εκτάσεις και δεν επανεξετάζονται όποια μορφή και αν έχουν αποκτήσει σήμερα. Διοικητικές πράξεις που εκδόθηκαν από τις αρμόδιες δασικές υπηρεσίες για την προστασία των παραπάνω εκτάσεων σύμφωνα με τις διατάξεις της δασικής νομοθεσίας ιδίως πρωτόκολλα διοικητικής αποβολής, αποφάσεις κήρυξης εκτάσεων ως αναδασωτέων, πρωτόκολλα επιβολής ειδικής αποζημίωσης ανακαλούνται αυτοδικαίως. Προκειμένου οι παραπάνω εκτάσεις να ταυτοποιηθούν λαμβάνεται υπόψη το τοπογραφικό διάγραμμα θεωρημένο από τη διεύθυνση τοπογραφικών εφαρμογών του υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας»…

Γράψτε το σχόλιό σας

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο