Σάββατο 20 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Κοροναϊός : Μετά το χάος, άδειασαν οι δρόμοι στην Τουρκία λόγω lockdown

Κοροναϊός : Μετά το χάος, άδειασαν οι δρόμοι στην Τουρκία λόγω lockdown

Το βράδυ της Παρασκευής ανακοινώθηκε διήμερο lockdown σε 31 πόλεις της Τουρκίας, το οποίο ισχύει έως και στις 23:59 το βράδυ της Κυριακής.

Άδειασαν το Σαββατοκύριακο οι δρόμοι στις μεγάλες πόλεις της Τουρκίας, μετά την ξαφνική ανακοίνωση για 48ωρη απαγόρευση κυκλοφορίας.

Υπενθυμίζεται ότι το βράδυ της Παρασκευής ανακοινώθηκε διήμερο lockdown σε 31 πόλεις της γείτονος χώρας, το οποίο ισχύει έως και στις 23:59 το βράδυ της Κυριακής.

Καθώς το lockdown ανακοινώθηκε κυριολεκτικά την τελευταία στιγμή και δεν υπήρξαν άμεσες διευκρινίσεις, οι Τούρκοι συνέρρευσαν μαζικά σε σούπερ μάρκετ και φούρνους για να πάρουν τα απαραίτητα τρόφιμα για δύο ημέρες.

Επικράτησαν εικόνες απόλυτου χάους, με εντάσεις και συνωστισμό ανθρώπων που δεν φορούσαν μάσκες ούτε τηρούσαν τις αποστάσεις ασφαλείας.

Τα τουρκικά μέσα ενημέρωσης προτίμησαν να προβάλουν εικόνες από τους άδειους δρόμους του Σαββάτου.

Δείτε εικόνες από τους άδειους δρόμους

«Να μπουν σε καραντίνα 14 ημερών όσοι βγήκαν την Παρασκευή για ψώνια»

Οι εικόνες από το βράδυ της Παρασκευής ανησύχησαν ιδιαίτερα τους ειδικούς της επιστημονικής επιτροπής για τον κοροναϊό του τουρκικού υπουργείου Υγείας.

Μιλώντας στην Hürriyet, μέλη της επιτροπής συνέστησαν σε όσους βγήκαν το βράδυ της Παρασκευής να παραμείνουν σε καραντίνα στο σπίτι τους για 14 ημέρες.

Οι Τούρκοι επιστήμονες κάλεσαν τους πολίτες να σέβονται τις συστάσεις της κυβέρνησης, να τηρούν τις αποστάσεις ασφαλείας, να φοράνε μάσκες.

Όπως και στην Ελλάδα, έτσι και στην Τουρκία ο καιρός έχει αρχίσει να «ανοίγει» με αποτέλεσμα να είναι αρκετά δύσκολο να μείνουν στα σπίτια τους οι κάτοικοι της γείτονος χώρας.

Δεν είναι απίθανο κάθε Σαββατοκύριακο να έχει lockdown

Μάλιστα, τα μέλη της επιστημονικής επιτροπής του υπουργείου Υγείας της Τουρκίας δεν απέκλεισαν το ενδεχόμενο να εφαρμοστεί απαγόρευση κυκλοφορίας και σε επόμενα Σαββατοκύριακα.

«Θα κυκλοφορούμε 4 μέρες και 3 μέρες θα μένουμε σε καραντίνα», είπε ένας επιστήμονας.

Πάνω από 60 εκατομμύρια πολίτες επηρεάστηκαν από το lockdown.

Εντωμεταξύ, η τουρκική κυβέρνηση διένειμε ψωμί σε νοικοκυριά στις 31 περιοχές που επηρεάζονται από την απαγόρευση κυκλοφορίας.

Πάνω από 50.000 κρούσματα στην Τουρκία

Ο αριθμός των επιβεβαιωμένων κρουσμάτων στην Τουρκία αυξήθηκε κατά 5.138 μέσα σε διάστημα 24 ωρών και άλλοι 95 άνθρωποι πέθαναν από την Covid-19, ανεβάζοντας τον συνολικό αριθμό των θυμάτων στα 1.101, ανακοίνωσε ο υπουργός Υγείας Φαχρετίν Κοτζά.

Τα κρούσματα ανέρχονται στα 52.167.

Σύμφωνα με την ανάρτηση του υπουργού στο Twitter, μέχρι σήμερα έχουν ιαθεί 2.965 άνθρωποι (οι 542 το τελευταίο 24ωρο) ενώ διενεργήθηκαν άλλα 33.170 διαγνωστικά τεστ.

Sports in

Η UEFA αποθέωσε τον Ολυμπιακό για τις δύο προκρίσεις (pic)

Η UEFA με ποστάρισμά της στάθηκε και στην ομάδα Νέων του Ολυμπιακού, αλλά και στην ομάδα των ανδρών για τις δύo ευρωπαϊκές προκρίσεις μέσα σε λιγότερο από 20 ώρες στην διαδικασία των πέναλτι

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 20 Απριλίου 2024