Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Κοροναϊός : Συγκλονίζει Ιταλίδα νοσηλεύτρια - «Βλέπεις πολύ πόνο»

Κοροναϊός : Συγκλονίζει Ιταλίδα νοσηλεύτρια – «Βλέπεις πολύ πόνο»

Η νοσοκόμα Φραντσέσκα Ροβάτι, που δίνει μαζί με τους συναδέλφους της, καθημερινά τη «μάχη» κατά του κοροναϊού, μιλά για τον «πόνο» των ασθενών και ξεσπά σε κλάματα.

Συγκλονίζει μαρτυρία Ιταλίδας νοσηλεύτριας για τα θύματα του κοροναϊού.

Η νοσοκόμα Φραντσέσκα Ροβάτι, που δίνει μαζί με τους συναδέλφους της, καθημερινά τη «μάχη» κατά του κοροναϊού, μιλά για τον «πόνο» των ασθενών και ξεσπά σε κλάματα.

Αναφέρεται στο καθημερινό άγχος του νοσηλευτικού προσωπικού στα νοσοκομεία της γειτονικής χώρας και υπογραμμίζει ότι δεν πρέπει να υποτιμήσουμε την κατάσταση.

«Βλέπεις πολύ πόνο»

«Το χειρότερο είναι ότι βλέπεις πολύ πόνο. Πολλούς ανθρώπους που είναι άρρωστοι.Πολλούς που είναι μόνοι. Και μπορείς να κάνεις πολύ λίγα πράγματα» αναφέρει η Ροβάτι, ξεσπώντας σε κλάματα.

Η νοσηλεύτρια συνεχίζει : «Είμαστε πολύ «στρεσαρισμένοι». Ζούμε μέρα με τη μέρα, έχουμε βάρδιες που έχουν οργανωθεί μέρα με τη μέρα, δεν προχωράμε πέρα από το ποια βάρδια θα έχουμε αύριο.

Ακόμα κι ανάμεσά μας, μπορεί κάποιοι να βρεθούν θετικοί ή να μη νιώθουν καλά, έτσι πρέπει να προσπαθούμε να παρέχουμε τις υπηρεσίες μας 24 ώρες τη μέρα για όλη την εβδομάδα».

Δεν πρέπει να υποτιμήσουμε την κατάσταση

«Δεν πρέπει να υποτιμούμε την κατάσταση» τονίζει η Ροβάτι. «Δεν προσβάλλονται άτομα συγκεκριμένης ηλικίας. Φυσικά οι ηλικιωμένοι είναι πιο ευάλωτοι, γιατί είναι πιο εξασθενημένοι. Αλλά βλέπουμε και πολλούς μεσήλικες. Έτσι δεν νιώθω ότι μπορώ να πω σε κάποιον να εφησυχάζει» προσθέτει.

«Πρέπει να παραμείνουμε ήρεμοι για να αντιμετωπίσουμε την κατάσταση, αλλά δεν πρέπει να την υποτιμήσουμε» συμπληρώνει η νοσηλεύτρια.

Πηγή : Ruptly

Sports in

Οριστικό: Απορρίφθηκε το αίτημα της Φενέρμπαχτσε πριν τον Ολυμπιακό

Οριστική απόφαση για τον αγώνα Σούπερ Καπ της Φενέρμπαχτσε πριν τα ματς με τον Ολυμπιακό για το Europa Conference League

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024