Κοροναϊός : Καμπανάκι από Ιταλούς γιατρούς – Και οι νέοι σε κίνδυνο
Οι γιατροί επισημαίνουν ότι «ο τύπος του ασθενούς αλλάζει, είναι λίγο νεότερος, είναι 40 έως 45 ετών», ενώ εκφράζουν φόβους ότι επίκειται αύξηση αυτών που θα χρειαστούν νοσηλεία.
Καμπανάκι κρούουν Ιταλοί επιστήμονες, προειδοποιώντας ότι πλέον από το φονικό κοροναϊό κινδυνεύουν και οι νέοι.
«Οι νέοι δεν είναι απρόσβλητοι έναντι του νέου κοροναϊού. Ακόμη και εκείνοι που περνούν από την πιο ευημερούσα ηλικία μπορούν να μολυνθούν και να αρρωστήσουν σοβαρά», αναφέρει η η ιταλική ιστοσελίδα ilgiornale.it.
Η επιβεβαίωση προέρχεται από Μονάδα Αυξημένης Φροντίδας στη Βόρεια Ιταλία, όπου στους πολυσύχναστους θαλάμους, εκτός από τους ηλικιωμένους με προηγούμενες παθολογίες, αρκετές ηλικίες κάτω των 50 ετών παρουσιάζουν σημαντικές αναπνευστικές δυσκολίες.
Ένας από τους πρώτους που μίλησε για αυτή την πτυχή, σύμφωνα με την ιστοσελίδα, ήταν ο Luca Lorini, διευθυντής της Μονάδας αναισθησίας και ανάνηψης 2 του νοσοκομείου Papa Giovanni στο Μπέργκαμο:
«Ο τύπος του ασθενούς αλλάζει, είναι λίγο νεότερος, είναι 40 έως 45 ετών Έρχονται άνθρωποι που αρρώστησαν πριν από έξι ή επτά ημέρες και έμειναν σε κατ’ οίκον απομόνωση, όμως οι συνθήκες έγιναν κρίσιμες».
Στο νοσοκομείο αυτό, 30 από τις 80 θέσεις ανάνηψης κατέχονται από ηλικίες κάτω των 60 ετών, οι οποίες, όλο και πιο συχνά, καταλήγουν να χάνουν τη μάχη τους κατά του κοροναϊού, υποστηρίζει η ilgiornale.it.
Αντίστοιχα στο νοσοκομείο San Paolo στο Μιλάνο: στις 7 από τις 42 κλίνες, βρίσκονται ασθενείς κάτω των 50 ετών. Ένας από αυτούς είναι ακόμη ένας ασθενής ηλικίας μόλις 18 ετών.
Σε κίνδυνο και οι νέοι
Οι γιατροί θεωρούν πολύ πιθανό τις επόμενες μέρες, νέοι άνθρωποι να χρειαστούν νοσηλεία.
Ο καθηγητής Pierluigi Lopalco, επιδημιολόγος του Πανεπιστημίου της Πίζας, αναφέρει ότι «τώρα που ο ιός έχει εξαπλωθεί και υπάρχει διασπορά του στη χώρα, οι νεότεροι, με πολλές κοινωνικές επαφές, είναι αυτοί που διατρέχουν μεγαλύτερο κίνδυνο να νοσήσουν. Κι αυτό γιατί οι νεότεροι δεν ακολούθησαν τον κανόνα της κοινωνικής απομόνωσης, παρά μόνο τις τελευταίες ημέρες».
Πηγή: ilgiornale.it
- Κακοκαιρία Byron: Συναγερμός στη Λάρισα – Πλημμύρισαν τα πρώτα σπίτια από την υπερχείλιση του Ενιπέα
- Ποιοτική απασχόληση: Για την εργασιακή Ιθάκη… είναι μακρύς ο δρόμος
- Γιατί και πώς να παίξετε με τον σκύλο σας
- Πιο αγγλικό δεν έχει – Θα γράψουν οι Oasis το κομμάτι για την επόμενη ταινία του Τζέιμς Μποντ;
- ΗΠΑ: Υπό κράτηση 30χρονος που φέρεται να είχε τοποθετήσει βόμβες την παραμονή της επίθεσης στο Καπιτώλιο το 2021
- Κακοκαιρία Byron: Θυελλώδεις άνεμοι σφυροκοπούν τη Ρόδο – Έπεσαν δέντρα, έσπασαν κάβοι πλοίου
- Τέλος από τη Μύκονο Betsson ο Έβανς – Ποιος είναι ο λόγος που αποχωρεί…
- Αγρότες: Εξαπλώνονται οι κινητοποιήσεις των αγροτών σε ολόκληρη την χώρα – «Δεν θα φύγουμε από τα μπλόκα»
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Σάββατο 06.12.2025]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2025/12/pexels-eser-tokas-54876734-25854069-315x220.jpg)








































































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442