Ιταλία – Κοροναϊός : Στους 17 ανήλθαν οι νεκροί – 650 τα κρούσματα
Τα 650 έφτασαν τα κρούσματα και τους 17 οι νεκροί, εξαιτίας του κοροναϊού στην Ιταλία. Στο εξής θα ανακοινώνονται μόνον οι θάνατοι και πόσοι ασθενείς παρουσιάζουν σοβαρές επιπλοκές, σύμφωνα με τις αρχές.
Αυξάνονται εκ νέου, τα θύματα του κοροναϊού στην Ιταλία, εντείνοντας την ανησυχία στην Ευρώπη.
Σύμφωνα με την Ιταλική Πολιτική Προστασία, μέχρι το απόγευμα της Πέμπτης, οι νεκροί έφτασαν τους 17 και τα κρούσματα ανήλθαν στα 650.
Σε μια προσπάθεια επιστροφής στη συνηθισμένη καθημερινότητα, άνοιξε και πάλι τις πύλες του ο καθεδρικός ναός Ντουόμο του Μιλάνου.
Όπως δήλωσε ο δήμαρχος του Μιλάνου, Μπέπε Σάλα, η ιταλική συμπρωτεύουσα πρέπει να αφήσει το γρηγότερο δυνατό πίσω της, την κατάσταση αυτή εκτάκτου ανάγκης.
Από την μεριά του, ο περιφερειάρχης του Βένετο, Λούκα Τζάια, τόνισε ότι σκοπός του είναι να μπορέσουν να ξανανοίξουν, από την ερχόμενη Δευτέρα, τα σχολεία της περιοχής του.
Ο διευθυντής του νοσοκομείου λοιμωδών νόσων Λάτζαρο Σπαλαντσάνι της Ρώμης, Τζουζέπε Ιπόλιτο, στο μεταξύ, έκανε γνωστό ότι η Ιταλία, στο εξής, θα δημοσιοποιεί μόνον πόσα κρούσματα παρουσιάζουν επιπλοκές, και τον αριθμό των νεκρών. «Όπως προβλέπουν οι ευρωπαϊκές οδηγίες», υπογράμμισε.
Ιταλία και Γαλλία, τέλος, πραγματοποίησαν σήμερα στην Νάπολη την καθιερωμένη τους διακυβερνητική διάσκεψη και κατέστησαν σαφές ότι θα συνεργαστούν στενά για την αντιμετώπιση των συνεπειών του Covid-19, με στόχο «να προστατέψουν τους πολίτες τους, αλλά και όλους τους ευρωπαίους πολίτες», αλλά και επειδή είναι πεπεισμένες ότι χρειάζεται μια κοινή ευρωπαϊκή στάση, δεδομένης της διεθνούς αυτής απειλής.
- Φορολογικές δηλώσεις: Ποιες παροχές και επιδόματα δεν φορολογούνται – Όσα πρέπει να ξέρετε
- Allianz: Ο κόσμος χωρίς το ΝΑΤΟ – Εξετάζοντας τις πιθανότητες
- Συνταγή: Παραδοσιακή χορτόπιτα
- Συνάντηση Πούτιν με τους απεσταλμένους των ΗΠΑ Γουίτκοφ και Κούσνερ για τον πόλεμο στην Ουκρανία
- Σε ποιες περιοχές επιμένει η κακοκαιρία την Πέμπτη – Καταιγίδες και θυελλώδεις άνεμοι
- Το blueberry είναι superfood (έστω κι αν δεν του φαίνεται)
- Σοβαρές παθήσεις στον εγκέφαλο προκαλεί η ατμοσφαιρική ρύπανση
- Τα μυστικά της συνταξιοδότησης για γονείς ανηλίκων
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Πέμπτη 22.01.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/01/josh-gordon-h8Od9ze-0o-unsplash-315x220.jpg)



































































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442