Σάββατο 20 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Κοροναϊός : Ο χάρτης της εξάπλωσης της επιδημίας στα Βαλκάνια - Πρωτιά κρουσμάτων σε Ελλάδα και Κροατία

Κοροναϊός : Ο χάρτης της εξάπλωσης της επιδημίας στα Βαλκάνια – Πρωτιά κρουσμάτων σε Ελλάδα και Κροατία

Αναπόφευκτη θεωρείται η περαιτέρω εξάπλωση του κοροναϊού από τις αρχές των χωρών των Βαλκανίων.

Μόνο σε τέσσερις χώρες των Βαλκανίων έχει εξαπλωθεί προς το παρόν ο κοροναϊός.

Η Ελλάδα και η Κροατία έχουν τα περισσότερα κρούσματα στα Βαλκάνια, καθώς και οι δύο χώρες έχουν από τρεις ασθενείς με κοροναϊό.

Τα περιστατικά στην Ελλάδα

Τρία είναι τα κρούσματα του κοροναϊού στην Ελλάδα: μία 38χρονη, η οποία είχε ταξιδέψει πρόσφατα στο Μιλάνο, νοσηλεύεται στο ΑΧΕΠΑ στη Θεσσαλονίκη. Νόσησε επίσης και ο δεκάχρονος γιος της.

Μετά τη Θεσσαλονίκη, ο κοροναϊός έφτασε και στην Αθήνα. Μια γυναίκα 40 ετών, υπάλληλος στα κεντρικά της Τράπεζας Πειραιώς, που είχε ταξιδέψει και εκείνη πρόσφατα στην Ιταλία είναι το τρίτο κρούσμα στην χώρα μας.

Η γυναίκα επισκέφθηκε πρώτα ιδιωτικό θεραπευτήριο και από εκεί παραπέμφθηκε στο Αττικόν που είναι το νοσοκομείο αναφοράς.

Δεκάδες είναι τα ύποπτα κρούσματα κοροναϊού που εξετάζονται τις τελευταίες ώρες σε όλη την Ελλάδα.

Σύμφωνα με πληροφορίες του MEGA, ύποπτα κρούσματα είναι: μία 12χρονη στη Λαμία, μία 22χρονη στην Καρδίτσα, μία φοιτήτρια στις Σέρρες, ένας νεαρός άνδρας στην Χαλκιδική και ένας αλλοδαπό στην Καλλιθέα.

Κρούσματα σε Κροατία, Ρουμανία και Βόρεια Μακεδονία

Το τρίτο επιβεβαιωμένο κρούσμα κορονοϊού ανακοίνωσε η Κροατία. Πρόκειται για άνδρα που εργαζόταν στην πόλη Πάρμα της Ιταλίας και επέστρεψε πρόσφατα στην Ριέκα.

Ο ασθενής, που νοσηλεύεται στο νοσοκομείο «Fran Mihaljevic» του Ζάγκρεμπ με ήπια συμπτώματα της νόσου, μετέβη οικειοθελώς για εξετάσεις, καθώς επέστρεψε από περιοχή που έχει πληγεί από τον κορονοϊό.

Στη Ρουμανία, οι υγειονομικές αρχές της χώρας επιβεβαίωσαν το πρώτο κρούσμα του κορονοϊού. Πρόκειται για έναν άνδρα που νοσηλεύεται σε εξειδικευμένο νοσοκομείο του Βουκουρεστίου.

Το πρώτο επιβεβαιωμένο κρούσμα του Covid-19 στη Βόρεια Μακεδονία είναι μια 50χρονη γυναίκα που νοσηλεύεται σε καραντίνα σε νοσοκομείο των Σκοπίων.

Η ασθενής είχε επισκεφθεί πρόσφατα συγγενείς της στην Ιταλία. Σύμφωνα με το υπουργείο Υγείας της χώρας, είχε ασθενήσει στην Ιταλία και είχε νοσηλευτεί, αλλά δεν είχε εξεταστεί για τον νέο κοροναϊό.

Οι χώρες των Βαλκανίων όπου δεν υπάρχουν ακόμα κρούσματα

Στη Βουλγαρία, ο Γενικός Επιθεωρητής Υγείας, ‘Ανγκελ Κούντσεφ δήλωσε ότι κρούσματα κορονοϊού έχουν καταγραφεί σχεδόν σε όλες τις χώρες των Βαλκανίων, γεγονός που «καθιστά αναπόφευκτη την εξάπλωσή του στη Βουλγαρία», όπως είπε.

Στην Αλβανία και τη Σλοβενία δεν υπάρχουν – σύμφωνα με όσα έχουν ανακοινωθεί από τα υπουργεία Υγείας των δύο χωρών – επιβεβαιωμένα κρούσματα κορονοϊού.

Το υπουργείο Υγείας της Αλβανίας κάλεσε τους πολίτες που έχουν ταξιδέψει στην Ιταλία, όταν επιστρέφουν στη χώρα να μπαίνουν σε καραντίνα 14 ημερών.

Στο Μαυροβούνιο δεν υπάρχει επιβεβαιωμένο κρούσμα, ανακοίνωσε η κυβέρνηση, μετά τη συνεδρίαση του Συντονιστικού Συμβουλίου.

Sports in

Περίπατος και τώρα… Σέλτικς για τους Χιτ (112-91, vid)

Οι Μαϊάμι Χιτ επικράτησαν των Σικάγο Μπουλς με 112-91 και εξασφάλισαν το τελευταίο εισιτήριο για τα play off της Ανατολής, όπου θα αντιμετωπίσουν τους Σέλτικς.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 20 Απριλίου 2024