Τρίτη 19 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Τι δείχνει η μαύρη κηλίδα στην παλάμη - Καλέστε αμέσως την αστυνομία!

Τι δείχνει η μαύρη κηλίδα στην παλάμη – Καλέστε αμέσως την αστυνομία!

Με στόχο να μπορούν να αναγνωρισθούν και να βοηθηθούν άμεσα τα θύματα ενδοοικογενειακής βίας, ξεκίνησε από το Facebook η «Black Dot Campaign».

Αν δεις μία μαύρη κηλίδα στην παλάμη κάποιου, πάρε αμέσως την αστυνομία καθώς η κυλίδα σημαίνει ότι το συγκεκριμένο άτομο βρίσκεται σε κίνδυνο.

Με στόχο να μπορούν να αναγνωρισθούν και να βοηθηθούν άμεσα τα θύματα ενδοοικογενειακής βίας, ξεκίνησε από το Facebook η «Black Dot Campaign».

Τα θύματα της ενδοοικογενειακής βίας, αν βάλουν μία μαύρη κηλίδα στην παλάμη τους μπορούν να δείξουν ότι βρίσκονται σε κίνδυνο, ακόμα και αν δεν μπορούν να μιλήσουν καθώς ο δράστης βρίσκεται κοντά τους.

Οι διοργανωτές της Black Dot Campaign δήλωσαν: «Η μαύρη κηλίδα στην παλάμη επιτρέπει στους ανθρώπους να αναγνωρίσουν ότι είστε ένα από τα θύματα ενδοοικογενειακής βίας που έχουν επιβιώσει και ότι χρειάζεστε βοήθεια, αλλά δεν μπορείτε να την ζητήσετε, καθώς ο δράστης παρακολουθεί κάθε κίνησή σας. Παρακαλώ, δημοσιοποιήστε όσο πιο πολύ μπορείτε την ιδέα της καμπάνιας και δημοσιεύστε μια φωτογραφία με μία μαύρη κηλίδα στην παλάμη σας, ώστε να δείξετε την υποστήριξη σας στα άτομα που είναι θύματα βίας».

Μία κοπέλα που επιβίωσε από την ενδοοικογενειακή βία είπε: «Είμαι έγκυος σε προχωρημένο στάδιο και ο πατέρας του παιδιού μου είναι πολύ βίαιος. Βίαιος με τις λέξεις, αλλά και με τα χέρια του. Έχω υποστεί πολλά και για πολύ καιρό, ειδικά τώρα που έρχεται το μωρό. Χθες ήμουν στο νοσοκομείο. Είχε έρθει και εκείνος μαζί μου. Πλέον δεν με αφήνει να πηγαίνω πουθενά μόνη μου. Έπρεπε να κάνω μία εξέταση και ο γιατρός μου ζήτησε να ξαπλώσω στο κρεβάτι και έκλεισε την κουρτίνα. Πήρα ένα στυλό και έγραψα στο χέρι του «ΒΟΗΘΗΣΕ ΜΕ». Δεν χρειάστηκε να πω λέξη. Αυτή η καμπάνια με βοήθησε να βρω την δύναμη μου και την λύση για το πως να ζητήσω βοήθεια. Πλέον είμαι ασφαλής κάπου αλλού, εξαιτίας αυτού του γιατρού και της black dot campaign. Σας ευχαριστώ, μία βδομάδα μέχρι την ημέρα της γέννας και επιτέλους είμαι ασφαλής».

Sports in

Ο Κέιν δεν έχει αντίπαλο στη μάχη για το «Χρυσό Παπούτσι»

Ο Χάρι Κέϊν είναι στην κορυφή της λίστας των κορυφαίων σκόρερ στα γήπεδα της Ευρώπης – Τέταρτος ο Βαγγέλης Παυλίδης

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Τρίτη 19 Μαρτίου 2024