Σάββατο 20 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Προμηθέας – Παναθηναϊκός 76-99

Προμηθέας – Παναθηναϊκός 76-99

Ο Παναθηναϊκός είχε τον Γιώργο Παπαγιάννη σε φοβερή μέρα, επωφελήθηκε τη δύναμή του στην ρακέτα και έδωσε.. απάντηση στον Προμηθέα για τον αποκλεισμό του στο Κύπελλο. Στους 23 πόντους σταμάτησε ο Έλληνας σέντερ για τους Πράσινους.

Τον καλύτερο τρόπο για να απαντήσει στον Προμηθέα για τον αποκλεισμό στο Κύπελλο βρήκε ο Παναθηναϊκός. Τι έκανε το συγκρότημα του Ρικ Πιτίνο; Περίπατο στην Πάτρα, επικρατώντας με το ευρύ 99-76 στο κλειστό «Δημήτρης Τόφαλος» του Προμηθέα για την 16η αγωνιστική της Basket League, σε ένα ματς που έλαμψε με την παρουσία του ο Γιώργος Παπαγιάννης.

Ο Έλληνας σέντερ ήταν εξαιρετικός. Ασταμάτητος, έχοντας 25 πόντους (18 στο πρώτο ημίχρονο), και βάζοντας στα καλάθια τους ψηλούς του Μάκη Γιατρά, οι οποίοι δεν μπόρεσαν ούτε στιγμή να τον κοντράρουν στους αιθέρες.

Οι Πράσινοι ήταν συγκεντρωμένοι από το πρώτο λεπτό, λες και ήταν αποφασισμένοι να καθαρίσουν την… μπουγάδα νωρίς, προερχόμενοι από δύο σερί θετικά αποτελέσματα στην Ευρωλίγκα με Μπάγερν και Ζαλγκίρις στο ΟΑΚΑ.

Οι Πατρινοί δεν μπόρεσαν ούτε στιγμή να τους κοντράρουν, με τον Παναθηναϊκό να παραμένει στην κορυφή, και τον Προμηθέα να μένει στην τρίτη θέση της κατάταξης. Όλα τα λεφτά ο Γιώργος Παπαγιάννης με 23 πόντους και 11/13 τρίποντα, στους 18 σταμάτησε ο Φριντέτ, ενώ 14 πόντους και 11 ριμπάουντ είχε ο Μήτογλου. Για τους γηπεδούχους διασώθηκε ο Λίποβι με 18 πόντους.

ΤΟΝ ΕΒΑΛΕ ΣΤΑ ΚΑΛΑΘΙΑ Ο ΠΑΠΑΓΙΑΝΝΗΣ

Το ματς βασίστηκε ξεκάθαρα στην επίθεση στα πρώτα λεπτά. Ο Παναθηναϊκός είχε σε καλό.. φεγγάρι τους Παπαγιάννη και Μήτογλο και προηγήθηκε με τρείς πόντους (7-10). Ο Έλις ήταν δραστήριος και με δίποντο μείωσε στον πόντο αλλά ο Παπαγιάννης κυριαρχούσε στην αρχή και με 9 πόντους συνολικά έκανε το 9-14.

Τα δύο τρίποντα των Φριντέτ και Τζόνσον ανάγκασαν σε τάιμ άουτ τον Γιατρά, με τον Φριντέτ πάντως να στέλνει το σερί της ομάδας του στο 12-0 (9-22). Οι γηπεδούχοι προσπάθησαν να μειώσουν, τα κατάφεραν με δράστη τον Κασελάκη, ο Λίποβι έδωσε λύσεις και το ματς έφτασε στο 19-27. Οι Πράσινοι παρέμειναν… καυτοί στην επίθεση και οδήγησαν το ματς στο 21-31 με το τέλος του πρώτου δεκαλέπτου.

Το ματς στο δεύτερο δεκάλεπτο ήταν σαν κόντρα Παπαγιάννη και Λίποβι. Ο Έλληνας σέντερ πέτυχε έξι πόντους, ο παίκτης του Προμηθέα άλλους τέσσερις και το ματς έφτασε στο 26-37, με τον Τόμας να προσφέρει διαφορά 12 ποντων στον Παναθηναϊκό.

Ο Έλις μείωσε σε 32-42, ενώ αργότερα Βουγιούκας και Μήτογλου έστειλαν για πρώτη φορά την απόσταση στους 16 πόντους (34-50). Οι Πράσινοι κυριαρχούσαν στο «Δημήτρης Τόφαλος», ο Φριντέτ με τον Τζόνσον έγραψαν το 38-55, με τον Βουγικούκα  από τις βολές να διαμορφώνει το 40-57.

Ο Προμηθέας πλησίασε, όμως μετά από νέο δίποντο του Φριντέτ, οι δύο ομάδες μπήκαν στα αποδυτήρια με το σκορ στο 46-60.

ΔΕΝ ΕΧΑΣΕ ΤΗΝ ΕΠΑΦΗ ΜΕ ΤΟ ΣΚΟΡ

Το ίδιο φορτσάτος ο Παναθηναϊκός και επιστρέφοντας στο ματς. Πρωταγωνιστής; Ο Παπαγιάννης, με τον Έλληνα σέντερ  να κάνει ότι θέλει τους ψηλούς του Γιατρά. Από αυτόν λοιπόν το ματς οδηγήθηκε στους 20 πόντους (46-66), ενώ αργότερα με ένα κάρφωμά του διαμόρφωσε το 46-70. Οι Πατρινοί προσπάθησαν να πλησιασουν με τον Μαυροκεφαλίδη και ο Λίποβι έριξε την διαφορά κάτω από τους 20 (54-73).

Ο Μάντζαρης με τον Ράουτινς πέτυχαν από ένα τρίποντο, με το δεκάλεπτο να κλείνει στο 60-80.

Οι δύο ομάδες απλά διατήρησαν τον ρυθμό του παιχνιδιού. Από την μία ο Κασελάκης και από την άλλη ο Φριντέτ, με την διαφορά να είναι στις παρυφές των 20 πόντων διαρκώς. Ένα τρίποντο του Μαυροκεφαλίδη διαμόρφωσε το 70-89, ενώ ο Αγραβάνη τον ίδιο τρόπο έριξε την απόσταση, διαμορφώνοντας το 73-89.

Από εκεί και έπειτα οι φιλοξενούμενοι ανέβασαν λίγο παραπάνω την απόδοσή τους, ο Γιατράς πέρασε και τα… πιτσιρίκια του, με τον Παναθηναϊκό να φεύγει από την Πάτρα έχοντας στις αποσκευές του ένα ακόμα διπλό, ολοκληρώνοντας ιδανικά την εβδομάδα με τρεις σερί νίκες Ελλάδα και Ευρώπη.

Τα δεκάλεπτα: 21-31, 46-60, 60-80, 76-99

Sports in

Η UEFA αποθέωσε τον Ολυμπιακό για τις δύο προκρίσεις (pic)

Η UEFA με ποστάρισμά της στάθηκε και στην ομάδα Νέων του Ολυμπιακού, αλλά και στην ομάδα των ανδρών για τις δύo ευρωπαϊκές προκρίσεις μέσα σε λιγότερο από 20 ώρες στην διαδικασία των πέναλτι

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 20 Απριλίου 2024