Η αντίδραση της ΕΕ στη δολοφονία Σουλεϊμανί
Ο σημερινός κύκλος βίας στο Ιράκ πρέπει να σταματήσει πριν ξεφύγει από κάθε έλεγχο, δήλωσε ο ύπατος εκπρόσωπος της Ευρωπαϊκής Ενωσης για την εξωτερική πολιτική Ζοζέπ Μπορέλ, αντιδρώντας στη δολοφονία από τις ΗΠΑ του ιρανού στρατηγού Κασέμ Σουλεϊμανί.
Ο ύπατος εκπρόσωπος της Ευρωπαϊκής Ενωσης για την εξωτερική πολιτική Ζοζέπ Μπορέλ κάλεσε την Παρασκευή όλους τους «εμπλεκόμενους παράγοντες και τους συμμάχους τους (…) να επιδείξουν τη μέγιστη αυτοσυγκράτηση», μετά τη δολοφονία του ιρανού στρατηγού Κασέμ Σουλεϊμανί σε αμερικανική επιδρομή.
Να επιδείξουν «ευθύνη»
«Ο σημερινός κύκλος βίας στο Ιράκ πρέπει να σταματήσει πριν ξεφύγει από κάθε έλεγχο», δήλωσε ο Μπορέλ.
Καλώντας τα εμπλεκόμενα μέρη να επιδείξουν «ευθύνη σε αυτήν την κρίσιμη στιγμή», ο επικεφαλής της ευρωπαϊκής διπλωματίας τόνισε πως «μια ακόμη κρίση θα μπορούσε να θέσει σε κίνδυνο τις προσπάθειες για σταθεροποίηση του Ιράκ».
Πηγή: ΑΠΕ
- Φοινικούντα: «Φάνηκε ότι έστησαν την κομπίνα για τα περιουσιακά» λέει μάρτυρας για το διπλό φονικό
- Φοινικούντα: «Μίλαγα με τον αδελφό μου & έμαθα από τα σάιτ ότι τον δολοφόνησαν» λέει ο αδερφός του επιστάτη
- Αναγκαιότητα και όχι πολυτέλεια για τις ΜμΕ η Τεχνητή Νοημοσύνη
- Ουκρανία: Λάρι Φινκ και Τζάρεντ Κούσνερ κυρίαρχοι στο παιχνίδι της ανοικοδόμησης
- Google: Απευθείας ηχητική μετάφραση στα ακουστικά ήχου με τη βοήθεια της AI
- Αποκαλύψεις από τον Ρούνεϊ: «Δέχτηκα θανατικές απειλές όταν πήγα από την Έβερτον στη Γιουνάιτεντ»
- Ζουγανέλη: «Ο νόμος ισχύει για όλους» – Η ανάρτηση μετά την αφαίρεση διπλώματος για αλκοόλ
- Lloyd’s List: Μαρινάκης και Αγγελικούση στην κορυφή – 17 Έλληνες στο top 100 της παγκόσμιας ναυτιλίας
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

![H στιγμή της επίθεσης στο τουρκικό πλοίο από τη Ρωσία με Geran 2 / Shahed 136 [βίντεο]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2025/12/CENK-RORO-2-111x85.jpg)




![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Σάββατο 13.12.2025]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2025/12/nathan-anderson-npruZYZgfA0-unsplash-315x220.jpg)













![Ιράν: Οι Φρουροί της Επανάστασης κατέσχεσαν δεξαμενόπλοιο με «λαθραίο ντίζελ» [βίντεο]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2025/12/Iran-tanker-1-315x220.jpg)

![H στιγμή της επίθεσης στο τουρκικό πλοίο από τη Ρωσία με Geran 2 / Shahed 136 [βίντεο]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2025/12/CENK-RORO-2-315x220.jpg)























































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442