Τρίτη 23 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Διάγγελμα Τραμπ: Σκότωσα τον Σουλεϊμανί για να σταματήσω τον πόλεμο, όχι να τον ξεκινήσω

Διάγγελμα Τραμπ: Σκότωσα τον Σουλεϊμανί για να σταματήσω τον πόλεμο, όχι να τον ξεκινήσω

Με διάγγελμά του, ο Ντόναλντ Τραμπ υπεραμύνθηκε της απόφασής του να εκτελεστεί ο ιρανός υποστράτηγος, Κασέμ Σουλεϊμανί.

Την πρώτη του επίσημη ανακοίνωση μετά τη δολοφονία του υποστράτηγου Σουλεϊμανί και άλλων τριών αξιωματούχων από βομβαρδισμό των ΗΠΑ, εξέδωσε ο αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ.

«Σκότωσα τον Κασέμ Σουλεϊμανί για να σταματήσω και όχι να ξεκινήσω τον πόλεμο» τόνισε.

Στο πλαίσιο της συνέντευξης Τύπου που έδωσε ο πλανητάρχης ξεκαθάρισε μετά τις ιρανικές απειλές τα εξής: «θα βρούμε τους εχθρούς της Αμερικής και θα τους εξοντώσουμε».

«Ο Σουλεϊμανί είχε πάθος με τον θάνατο αθώων ανθρώπων. Οι επιθέσεις του επηρέασαν κόσμο μέχρι το Νέο Δελχί και το Λονδίνο. Επωφελούμαστε τώρα που γνωρίζουμε ότι η τρομοκρατική δράση του έλαβε τέλος. Δεν ξεκινάμε πόλεμο» πρόσθεσε, επισημαίνοντας ωστόσο ότι είναι ανοιχτός να προβεί σε οποιαδήποτε ενέργεια χρειαστεί αναφορικά με το Ιράν.

Το διάγγελμα του Τραμπ

«Ως πρόεδρος των ΗΠΑ είναι ύψιστο καθήκον μου είναι η υπεράσπιση του Έθνους και των πολιτών του. Εχθές το βράδυ, υπό τις οδηγίες μου, ο αμερικανικός στρατός εκτέλεσε μια αψεγάδιαστη, ακριβή επιχείριση που σκότωσε τον νούμερο ένα τρομοκράτη οπουδήποτε στον κόσμο Κασέμ Σουλεϊμανί ο οποίος ετοίμαζε επιθέσεις σε Αμερικανούς διπλωμάτες και στρατιώτες αλλά τον συλλάβαμε εν δράση και τον εξουδετερώσαμε» ακούγεται στο τηλεοπτικό του διάγγελμα να λέει ο Ντόναλντ Τραμπ.

«Υπό την ηγεσία μου η πολιτική της Αμερικής είναι ξεκάθαρη ενάντια σε τρομοκράτες που βλάπτουν ή σκοπεύουν να βλάψουν οποιονδήποτε Αμερικανό. Θα σε βρούμε και θα σε εξολοθρεύσουμε, θα προστατεύουμε πάντα τους διπλωμάτες, όλους τους Αμερικανούς και τους συμμάχους μας» συνεχίζει.

«Για χρόνια οι Φρουροί της Επανάστασης και οι αδίστακτοι υποστηρικτές της στόχευσε, τραυμάτισε και σκότωσε εκατοντάδες Αμερικανούς πολίτες και προσωπικό» συνέχισε ο Ντόναλντ Τραμπ στο διάγγελμά του.

«Οι πρόσφατες επιθέσεις με πυραύλους στο Ιράκ, που σκότωσαν έναν Αμερικανό και τραυμάτισαν άλλους τέσσερις σοβαρά, καθώς και η βίαιη επίθεση στην πρεσβεία μας στη Βαγδάτη έγιναν υπό τις οδηγίες του Σουλεϊμανί» υποστήριξε.

«Ο Σουλεϊμανί προκάλεσε τον θάνατο αθώων ανθρώπων, με το αρρωστημένο πάθος του, συμβάλλοντας σε τρομοκρατικές επιθέσεις τόσο μακριά όσο το Λονδίνο και το Νέο Δελχί».

«Είμαστε έτοιμοι να μιλήσουμε με το Ιράν»

Την ίδια ώρα, «είμαστε έτοιμοι να μιλήσουμε με τους Ιρανούς» δήλωσε ανώτερος αξιωματούχος του υπουργείου Εξωτερικών. «Προσπαθήσαμε να το κάνουμε αυτό στο παρελθόν. Αυτό παραμένει στο τραπέζι» πρόσθεσε, μιλώντας στους δημοσιογράφους.

Ωστόσο, άλλος αξιωματούχος του υπουργείου Εξωτερικών δήλωσε ότι οι Αμερικανοί προσπάθησαν να ρίξουν γέφυρες με το Ιράν για τρία χρόνια, ωστόσο «οι Ιρανοί συνεχίζουν να απορρίπτουν το σενάριο αυτό».

«Η μπάλα βρίσκεται στο γήπεδο του Ιράν» δήλωσε ένας τρίτος ανώτερος υπάλληλος.

Sports in

«Ολυμπιακός όπως λέμε Μπαρτσελόνα» !

Ο Τόνσεκ Στερν μια μέρα μετά τη δική του μεγαλειώδη παράσταση αποθεώνει τον Ολυμπιακό

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τρίτη 23 Απριλίου 2024