Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Μακρόν, Τριντό και Τζόνσον φαίνεται να σχολιάζουν τον Τραμπ στο Μπάκιγχαμ

Μακρόν, Τριντό και Τζόνσον φαίνεται να σχολιάζουν τον Τραμπ στο Μπάκιγχαμ

Ο Ντόναλντ Τραμπ μονοπώλησε το ενδιαφέρον στη σύνοδο κορυφής του ΝΑΤΟ, φροντίζοντας με τις δηλώσεις του να είναι το νούμερο ένα θέμα συζήτησης στα «πηγαδάκια» της δεξίωσης της βασίλισσας Ελισάβετ στο παλάτι του Μπάκιγχαμ.

Πλούσιο ήταν το παρασκήνιο της συνόδου κορυφής του ΝΑΤΟ στο Λονδίνο, καθώς και της μετέπειτα δεξίωσης της βασίλισσας Ελισάβετ για τους ηγέτες των χωρών – μελών στο παλάτι του Μπάκιγχαμ. Με τον Ντόναλντ Τραμπ να συγκεντρώνει για άλλη μία φορά το επίκεντρο του ενδιαφέροντος, ήταν επόμενο ο πρόεδρος των ΗΠΑ να αποτελεί το νούμερο ένα θέμα των συζητήσεων.

Μάλιστα, κάποιοι… απρόσεκτοι αρχηγοί κρατών «τσακώθηκαν» από την κάμερα να σχολιάζουν – πιθανότατα – τον Τραμπ.

Συγκεκριμένα, ένα από τα «πηγαδάκια» των ηγετών στο βασιλικό παλάτι αποτελείτο από τον πρόεδρο της Γαλλίας Εμανουέλ Μακρόν, τον πρωθυπουργό του Καναδά Τζάστιν Τριντό και τον πρωθυπουργό της Βρετανίας Μπόρις Τζόνσον.

Οι τρεις αυτοί ηγέτες εθεάθησαν να συζητούν μεταξύ τους για κάποιον άλλο προσκεκλημένο, ενώ μαζί τους ήταν και ο πρωθυπουργός της Ολλανδίας Μαρκ Ρούτε και η Άννα της Βρετανίας.

Η επίμαχη συζήτηση

Σε ένα βίντεο που κυκλοφορεί στο Διαδίκτυο, ο Τζόνσον ρωτάει τον Μακρόν: «Για αυτόν τον λόγο άργησες;».

Αντί για τον Μακρόν, απαντάει ο Τριντό που λέει: «Άργησε γιατί εκείνος τινάζει στον αέρα μία σαραντάλεπτη συνέντευξη Τύπου».

Ο πρωθυπουργός του Καναδά προσθέτει: «Α ναι, ναι, ναι, ανακοίνωσε ότι…».

Εκείνη τη στιγμή, ο πρόεδρος της Γαλλίας – που έχει γυρισμένη την πλάτη στην κάμερα – διακόπτει τον Τριντό και αρχίζει να μιλάει με έντονο ύφος στους υπόλοιπους.

Λίγο αργότερα, πάλι ο… λαλίστατος Τζάστιν Τριντό εμφανίζεται να λέει στους υπόλοιπους ηγέτες: «Έβλεπες ότι τα σαγόνια της ομάδας του είχαν πέσει στο πάτωμα».

Γιατί μιλάνε για τον Τραμπ

Αν και το όνομα του Ντόναλντ Τραμπ δεν αναφέρεται ποτέ, υπάρχουν αρκετές ενδείξεις ότι οι ηγέτες του Καναδά, της Γαλλίας, της Βρετανίας και της Ολλανδίας κουτσομπόλευαν τον πρόεδρο των ΗΠΑ.

Ο Τραμπ είναι διαβόητος για τις μεγάλες του συνεντεύξεις Τύπου.

Όπως έκανε και πέρσι, ο Τραμπ «τίναξε στον αέρα» το πρωτόκολλο του ΝΑΤΟ και χρησιμοποίησε τον χρόνο που είχε με άλλους ηγέτες μπροστά σε δημοσιογράφους για να κάνει το δικό του σόου.

Κατά τη συνάντηση του την Τρίτη με τον αρχηγό του ΝΑΤΟ, Γενς Στόλτενμπεργκ, ο Ρεπουμπλικανός πρόεδρος απαντούσε σε ερωτήσεις δημοσιογράφων για σχεδόν μία ολόκληρη ώρα.

Εκεί, ο Ντόναλντ Τραμπ μίλησε για όλους και για όλα: αναφέρθηκε στον εμπορικό πόλεμο με την Κίνα, στήριξε πάλι τον Ερντογάν, κατηγόρησε εκ νέου τους Δημοκρατικούς για την παραπομπή του και – κυρίως – εξαπέλυσε επίθεση στον Εμανουέλ Μακρόν.

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ χαρακτήρισε «άσχημο», «προσβλητικό» και «πολύ επικίνδυνο» το σχόλιο του Μακρόν, ο οποίος κατηγόρησε το ΝΑΤΟ ότι είναι «εγκεφαλικά νεκρό».

Εκτίμησε μάλιστα ότι η Γαλλία θα αποχωρήσει από το ΝΑΤΟ.

Τα αίματα άναψαν ακόμα περισσότερο στην κατ’ ιδίαν συνάντησή του με τον πρόεδρο της Γαλλίας, με τους δύο ηγέτες να «αρπάζονται» μπροστά στις κάμερες.

Η όλη συνάντηση μπροστά στους δημοσιογράφους κράτησε περίπου δύο ώρες και διεξήχθη σε «ψυχροπολεμικό» κλίμα.

Ο Ντόναλντ Τραμπ απείλησε ξανά τη Γαλλία και την Ευρώπη ότι θα ξαμολήσει μαχητές του ISIS που έχουν συλλάβει οι ΗΠΑ.

Από την άλλη, ο Εμανουέλ Μακρόν αμφισβήτησε τον ισχυρισμό του Τραμπ ότι οι ΗΠΑ έχουν εξουδετερώσει 100% το Ισλαμικό Κράτος.

Sports in

Παρτιζάν – Ολυμπιακός 69-74: Τεράστια νίκη στο Βελιγράδι και βήμα τετράδας!

Ο Ολυμπιακός βρέθηκε ακόμα και στο -13, αλλά με αντεπίθεση διαρκείας γύρισε τούμπα το παιχνίδι και πέτυχε μια σπουδαία νίκη στη μάχη για την τετράδα.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024