Παρασκευή 26 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Ο Ακπομ, ο Αμπελ και το «πρόβλημα» Σφιντέρσκι

Ο Ακπομ, ο Αμπελ και το «πρόβλημα» Σφιντέρσκι

Ο Τσούμπα Ακπομ έχει μπει στο περιθώριο λόγω του ασταμάτητου Σφιντέρσκι, βλέπει τις μετοχές του να «πέφτουν» και μίλησε με τον προπονητή του για τον ρόλο του.

Ο Τσούμπα Ακπομ ήταν ο παίκτης-κλειδί στην κατάκτηση του περσινού νταμπλ από τον ΠΑΟΚ. Ο παίκτης που μπήκε στα… παπούτσια του Αλεξάντερ Πρίγιοβιτς και ήταν ακόμη καλύτερος από τον Σέρβο, που όταν αποχώρησε από τον Δικέφαλο του Βορρά ήταν στην πρώτη θέση των σκόρερ. Ο Ακπομ, ξεκίνησε τη χρονιά ως βασικός. Σκόραρε στο πρώτο παιχνίδι της χρονιάς, κόντρα στον Αγιαξ. Σκόραρε την 2η και την 3η αγωνιστική, κόντρα σε Πανιώνιο και Ατρόμητο, δίνοντας νίκες στην ομάδα του. Και υπήρχε η αίσθηση ότι θα είναι ο βασικός σέντερ φορ του Δικεφάλου του Βορρά φέτος.

Εντούτοις, ο Αμπελ Φερέιρα έχει δώσει το… χρίσμα στον Κάρολ Σφιντέρσκι και δεν δείχνει καμία διάθεση να αλλάξει βασικό επιθετικό. Ειδικά από τη στιγμή που ο Πολωνός αποτελεί το μεγάλο επιθετικό όπλο του ΠΑΟΚ τη φετινή σεζόν, έχοντας ήδη 7 γκολ σε όλες τις διοργανώσεις και δείχνοντας ασταμάτητος μέσα στην αντίπαλη περιοχή. Εξάλλου, το «εύκολο γκολ» που προσφέρει στον Δικέφαλο είναι κάτι που δεν έχει ο Ακπομ.

 Ο Αγγλος δεν είναι χαρούμενος με τον χρόνο συμμετοχής που έχει από τον Σεπτέμβριο και μετά. Για την ακρίβεια, το τελευταίο του 90λεπτο με τον ΠΑΟΚ ήταν στις 14 Σεπτεμβρίου, στην εκτός έδρας νίκη επί του Ατρόμητου, που ήταν βασικός. Εκτοτε, ξεκίνησε βασικός μόνο στο ντέρμπι με τον Αρη και έγινε αλλαγή στο 69ο λεπτό. Χωρίς να έχει καλή απόδοση. Ενώ στα ματς με ΑΕΚ και Αστέρα Τρίπολης αγωνίστηκε συνολικά 41 λεπτά.

Βεβαίως, ο Ακπομ έχει αγωνιστεί στα 10 από τα 11 φετινά παιχνίδια του ΠΑΟΚ, οπότε δεν είναι λογικό να έχει «παράπονο». Εντούτοις, ο ίδιος είχε συζήτηση για το θέμα με τον Αμπελ Φερέιρα. Μια συζήτηση, που σύμφωνα με πληροφορίες, είχε να κάνει με την παρουσία του Αγγλου επιθετικού, την καθιέρωση του Σφιντέρσκι ως βασικού, αλλά και την απαίτηση (από τον προπονητή) για βελτίωση.

Ο Ακπομ μπορεί να έχει περισσότερα λεπτά συμμετοχής και περισσότερες ευκαιρίες από τον Πολωνό συμπαίκτη του, αλλά προς το παρόν είναι σαφές ότι βρίσκεται ένα κλικ πίσω. Μάλιστα, όσο ο Σφιντέρσκι σκοράρει, τόσο αυτό το «χάσμα» θα μεγαλώνει. Και εάν ο Ακπομ δεν μπορέσει να βελτιωθεί και κυρίως να ανακτήσει την επαφή του με τα αντίπαλα δίχτυα, τα πράγματα θα γίνουν ακόμη πιο περίπλοκα.

Διότι όσο κι αν ο ίδιος θεωρεί ότι πρέπει να είναι το «πρώτο βιολί» του ΠΑΟΚ, ο Σφιντέρσκι είναι αυτός που το αποδεικνύει μέσα στον αγωνιστικό χώρο. Μάλιστα, ο Πολωνός όσο περισσότερο παίζει, τόσο περισσότερο ανεβαίνει η ψυχολογία και η αυτοπεποίθησή του. Με αποτέλεσμα να εδραιώνει τη θέση του στο αρχικό σχήμα του Δικεφάλου.

Οσο για τον Ακπομ; Δεν είναι μυστικό ότι το καλοκαίρι έφτασαν σημαντικές προτάσεις για την πώλησή του. Αλλά ο ΠΑΟΚ επέλεξε να τον στηρίξει και να τον διατηρήσει στο ρόστερ του. Εάν ανάλογη πρόταση φτάσει και τον Ιανουάριο, κανείς δεν μπορεί να είναι βέβαιος εάν ο Δικέφαλος θα δώσει την ίδια απάντηση. Ή θα πει το «ναι» στην παραχώρησή του. Που φαντάζει ως το πιθανότερο σενάριο…

ΟΙ ΦΕΤΙΝΟΙ ΑΡΙΘΜΟΙ ΤΟΥ ΑΚΠΟΜ

Sports in

Μπακς: Παραμένει εκτός ο Γιάννης Αντετοκούνμπο, χάνει και το Game 3 με τους Πέισερς

Χωρίς τον Γιάννη Αντετοκούνμπο θα αγωνιστούν οι Μπακς κόντρα στους Πέισερς, στο τρίτο ματς της σειράς των Play-offs, όπως ανακοίνωσαν επίσημα τα «Ελάφια»

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 26 Απριλίου 2024