Τρίτη 19 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Ελένη Αντωνιάδου: Από την διεθνή αναγνώριση στον απόλυτο χλευασμό

Ελένη Αντωνιάδου: Από την διεθνή αναγνώριση στον απόλυτο χλευασμό

Έχει λάβει βραβεία και διεθνή αναγνώριση, έχει δώσει συνεντεύξεις για τα μεγαλύτερα ελληνικά και ξένα ΜΜΕ, μπήκε στις λίστες του BBC και του Forbes, ενώ έφτασε να γίνει μέχρι... και Barbie

Έχει λάβει βραβεία και διεθνή αναγνώριση, έχει δώσει συνεντεύξεις για τα μεγαλύτερα ελληνικά και ξένα ΜΜΕ, μπήκε στις λίστες του BBC και του Forbes, ενώ έφτασε να γίνει μέχρι… και Barbie.

Πρόκειται για την Ελένη Αντωνιάδου, η οποία τις τελευταίες μέρες βλέπει τη δημοτικότητα της να έχει εκτοξευτεί. Όμως όχι για τον λόγο που είχε συνηθίσει. Πλέον τα ΜΜΕ δεν την εκθειάζουν και τα Social Media δεν την βλέπουν ως είδωλο, αλλά περισσότερο ως… περίγελο.

Και αν στην Ελλάδα η είδηση για τα όσα (δεν) έχει κάνει η κ. Αντωνιάδου είναι «yesterday’s news» στον υπόλοιπο κόσμο τώρα ξεκινούν σιγά – σιγά να ανακαλύπτουν το φαινόμενο «Ελένη Αντωνιάδου» και ακόμα και αν θέλαμε εμείς στην Ελλάδα να αφήσουμε το θέμα να… κοιμηθεί μεγάλα διεθνή δίκτυα, όπως το BBC και η Telegraph φροντίζουν να κρατούν το θέμα στον αφρό!

Το BBC μάλιστα παραδέχτηκε ότι τόσο εκείνο, όσο και το Forbes, έπεσαν «θύματα» της Ελένης Αντωνιάδου, δίνοντας με αυτόν τον τρόπο την καλύτερη απάντηση σε όσους σπεύδουν να λοιδορήσουν τα ελληνικά ΜΜΕ, που πιάστηκαν στη φάκα.

Στο παιχνίδι του χλευασμού και το BBC

«Για χρόνια έδινε συνεντεύξεις παρουσιάζοντας τον εαυτό της ως ερευνήτρια που εργαζόταν για τη NASA, ειδική σε θέματα αναγεννησιακής ιατρικής, επιστήμονα που βρίσκεται στην πρώτη γραμμή ανάπτυξης τεχνητών οργάνων, παθιασμένη ακτιβίστρια κατά του τράφικινγκ οργάνων και εκπαιδεύτρια αστροναυτών…» γράφει το BBC, υπογραμμίζοντας παράλληλα ότι πριν από λίγο καιρό η κ. Αντωνιάδου έλαβε βραβείο από την υπουργό Παιδείας Νίκη Κεραμέως.

«Το κεντροδεξιό Ευρωπαϊκό Λαϊκό Κόμμα ανήρτησε στο Twitter μια αφίσα με τους σημαντικότερους Έλληνες του περασμένου αιώνα περιλαμβάνοντας μια φωτογραφία της στο κέντρο» συνεχίζει.

https://twitter.com/EPPGroup/status/425272680544083968?ref_src=twsrc%5Etfw%7Ctwcamp%5Etweetembed%7Ctwterm%5E425272680544083968&ref_url=https%3A%2F%2Fwww.cnn.gr%2Fnews%2Fellada%2Fstory%2F191264%2Feleni-antoniadoy-ta-vraveia-i-barbie-kai-oi-listes-bbc-kai-forbes

Αλήθειες και ψέματα

Μάλιστα, το βρετανικό BBC επικαλείται την έρευνα των «Ελληνικών Hoaxes», τα στοιχεία της οποίας χρησιμοποιεί για να «απομυθοποιήσει» το άλλο κορίτσι που έκανε περήφανη την Ελλάδα.

  • Ισχυρίζεται πως εργάστηκε στην πρώτη τεχνητή τραχεία που μεταμοσχεύθηκε επιτυχώς σε ασθενή.

Ωστόσο αυτό που φαίνεται να ισχύει είναι ότι ήταν μεταπτυχιακή φοιτήτρια στο UCL και ασχολήθηκε από απόσταση με την επέμβαση. Η μεταμόσχευση όμως κατέληξε σε ένα από τα μεγαλύτερα σκάνδαλα της σύγχρονης ιατρικής. Ο ασθενής πέθανε, αφού το σώμα του απέρριψε το μόσχευμα. Αρκετά μετά τον θάνατό του, η κυρία Αντωνιάδου έδινε συνεντεύξεις στην Ελλάδα, λέγοντας πως είχε σώσει την ζωή του ασθενούς και πως εκείνος ζούσε μια φυσιολογική ζωή.

  • Ισχυρίζεται πως εργάζεται για κάποια χρόνια ως ερευνήτρια της NASA.

Το μόνο που επιβεβαιώνεται είναι ότι παρακολούθησε ένα καλοκαιρινό πρόγραμμα διάρκειας 10 εβδομάδων και μετά έβγαλε πολλές φωτογραφίες στην αμερικανική υπηρεσία διαστήματος, φορώντας ρούχα με το λόγκο της αμερικανικής διαστημικής υπηρεσίας.

Η NASA με δήλωση εκπροσώπου της στην Telegraph, διέψευσε πως η Αντωνιάδου εργάζεται ή εργάστηκε απευθείας για την υπηρεσία, αλλά δεν αποκλείει την πιθανότητα να εργάζεται ως υπεργολάβος σε κάποιο από τα πρότζεκτ της.

  •  Ισχυρίζεται πως είναι κάτοχος PhD (διδακτορικού).

Αυτό που γνωρίζουμε με βεβαιότητα είναι ότι είναι κάτοχος δύο μεταπτυχιακών.

  • Ισχυρίζεται πως είναι μια επιτυχημένη entrepreneur και διευθύνουσα σύμβουλος μιας εταιρείας που ονομάζεται Transplants without Donors, που ασχολείται με μεταμοσχεύσεις τεχνητών οργάνων.

Στην πραγματικότητα, η εταιρεία της δεν εμφανίζεται πουθενά και το domain της είναι ανενεργό…

Όπως ανέφερε το BBC, προσπάθησε να έρθει σε επαφή με την Ελένη Αντωνιάδου ωστόσο εκείνη δεν «ήταν διαθέσιμη για σχόλια».

Πρώτη η Telegraph

Νωρίτερα και η βρετανική Telegraph, μέσα από δήλωση του εκπροσώπου της NASA, είχε σπεύσει να ξεκαθαρίσει πως η Αντωνιάδου δεν εργάστηκε ποτέ στην αμερικάνικη διαστημική υπηρεσία.

«Εκπρόσωπος της NASA δήλωσε πως η κυρία Αντωνιάδου δεν ήταν εργαζόμενη της υπηρεσίας, αλλά δεν μπορεί να αποκλείσει την πιθανότητα να είχε εργαστεί ως υπεργολάβος σε πρότζεκτ της NASA», αναφέρει το δημοσίευμα στην σημερινή ηλεκτρονική έκδοση της εφημερίδας.

«Εκπρόσωπος της NASA δήλωσε πως η κυρία Αντωνιάδου δεν ήταν εργαζόμενη της υπηρεσίας, αλλά δεν μπορεί να αποκλείσει την πιθανότητα να είχε εργαστεί ως υπεργολάβος σε πρότζεκτ της NASA», αναφέρει το δημοσίευμα στην σημερινή ηλεκτρονική έκδοση της εφημερίδας.

Και η Telegraph προσπάθησε να επικοινωνήσει με την Ελένη Αντωνιάδου, όμως εκείνη δεν ήταν διαθέσιμη.

«Είχε δουλειά για κάποιο Διάστημα»

Την ίδια στιγμή, όπως είναι απολύτως λογικό οργιάζουν τα Social Media.

Οι χρήστες στο Twitter, το οποίο φυσικά έδωσε το παρών σε μια ακόμα υπόθεση που αφορά την ελληνική κοινή γνώμη, έστησαν ένα «πάρτι» βοηθώντας με τον δικό τους μοναδικό τρόπο στην αποκαθήλωση της Ελένης Αντωνιάδου.

Όπως αναφέρει χαρακτηριστικά ένας χρήστης «η Ελένη Αντωνιάδου είχε δουλειά για κάποιο Διάστημα»!

Sports in

Η Φενέρμπαχτσε σκέφτεται να αποχωρήσει από το πρωτάθλημα Τουρκίας

Η Φενέρμπαχτσε συγκάλεσε έκτακτο διοικητικό συμβούλιο και εξετάζει το ενδεχόμενο αποχώρησης από το πρωτάθλημα, μετά τα επεισόδια στην Τραπεζούντα.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Τρίτη 19 Μαρτίου 2024