Συγκλονιστική Σάκκαρη απέκλεισε την Σαμπαλένκα με ανατροπή
Η Μαρία Σάκκαρη πέτυχε άλλη μια πολύ μεγάλη νίκη κόντρα σε αντίπαλο που βρίσκεται στο Top 10, αποκλείοντας την Αρίνα Σαμπαλένκα με 2-1 σετ με ανατροπή, φτάνοντας στους «8» του Open στο Σινσινάτι.
Η τενίστρια από τη Λευκορωσία, Νο.9 στον κόσμο, αν και ξεκίνησε καλά παίρνοντας το πρώτο σετ, είδε την εορτάζουσα Μαρία Σάκκαρη να κάνει αντεπίθεση διαρκείας και να παίρνει μια μεγάλη νίκη με 2-1 σετ (6-7[4], 6-4, 6-4), μετά από μια αναμέτρηση που διήρκεσε σχεδόν 190 λεπτά!
Το πρώτο σετ ήταν μια μεγάλη μαζί, με τις δύο τενίστριες να φτάνουν στο 6-6 και την Λευκορωσίδα να παίρνει τελικά τη νίκη στο τάι μπρέικ με 7-4.
Στο δεύτερο σετ η Σαμπαλένκα συνέχισε δυνατά, βρέθηκε μπροστά με 4-2 στα γκέιμ, αλλά η Σάκκαρη ξεκίνησε μια εκπληκτική αντεπίθεση διαρκείας. Πήρε το σετ με 6-4 και ισοφάρισε, ενώ στο τρίτο δεν αντιμετώπισε ιδιαίτερο πρόβλημα επικρατώντας με 6-4 επίσης.
Σημαντική λεπτομέρεια βέβαια ο τραυματισμός στον αστράγαλο της Σαμπαλένκα στο 4-3 του τρίτου σετ, η οποία συνέχισε να αγωνίζεται αλλά δεν κατάφερε να βρει αντίδραση.
Πλέον η Σάκκαρη στοχεύει στα ημιτελικά της διοργάνωσης και για να τα καταφέρει θα πρέπει να ξεπεράσει το εμπόδιο της Άσλεϊ Μπάρτι (No.2 της παγκόσμιας κατάταξης και Νο.1 του ταμπλό) που απέκλεισε με 2-1 σετ (4-6, 7-5, 7-5) την Ανέτ Κόνταβεϊτ.
Η Μπαρτσελόνα είχε 4 δοκάρια και δύο ακυρωθέντα γκολ και η εξαιρετική Σοσιεδάδ τη νίκησε με 2-1, βάζοντας... φωτιά στην κορυφή στη La Liga! Στους 49 βαθμούς οι «Μπλαουγκράνα», στους 48 η Ρεάλ πλέον.
Ο Μπραχίμ Ντίας έχασε πέναλτι στο 90+24’ για το Μαρόκο, το παιχνίδι πήγε στην παράταση και εκεί ο Γκουεγιέ με γκολ στο 94’ έδωσε το τρόπαιο στην Σενεγάλη – Ηγετική εμφάνιση από τον Μανέ, εντός και εκτός αγωνιστικού χώρου.
Ο Ράφα Μπενίτεθ απέδωσε την βαριά ήττα του Παναθηναϊκού από την ΑΕΚ στο ότι το δεύτερο γκολ… έκοψε τα πόδια των παικτών του, επειδή έχασαν την αυτοπεποίθησή τους