ΤΕΙ Σερρών: Αποφυλακίστηκε ο καθηγητής «φακελάκης»
Το Συμβούλιο Εφετών Θεσσαλονίκης έκανε δεκτή την προσφυγή του και ο καθηγητής βγήκε από τις φυλακές Νιγρίτας Σερρώ
Εκτός φυλακές, δέκα μήνες μετά την σύλληψή του, είναι ο καθηγητής του ΤΕΙ Κεντρικής Μακεδονίας (πρώην ΤΕΙ Σερρών) που κατηγορείται ότι έπαιρνε φακελάκια από φοιτητές του προκειμένου να τους περνάει τα μαθήματά του.
Το Συμβούλιο Εφετών Θεσσαλονίκης έκανε δεκτή την προσφυγή του και ο καθηγητής βγήκε από τις φυλακές Νιγρίτας Σερρών, όπου ήταν προφυλακισμένος από τον Οκτώβριο του 2018.
Εκτός φυλακής είναι εδώ και μερικές μέρες και ο ιδιοκτήτης φροντιστηρίου των Σερρών, μέσω του οποίου, σύμφωνα με το κατηγορητήριο, γίνονταν οι πληρωμές.
Υπενθυμίζεται, πως σύμφωνα με την έρευνα της Διεύθυνσης Εσωτερικών Υποθέσεων της Αστυνομίας, ο καθηγητής κατηγορείται ότι παρέπεμπε σπουδαστές του στο φροντιστήριο των φερόμενων ως συνεργών του για να περάσουν τα μαθήματά του.
Επρόκειτο για σπουδαστές τους οποίους «έκοβε» σκόπιμα στις εξετάσεις και προκειμένου να πάρουν το πτυχίο τους εκείνοι πράγματι απευθύνονταν στο φροντιστήριο, όπου καλούνταν να καταβάλλουν χρηματικά ποσά, που ανάλογα με την περίπτωση, ξεκινούσαν από 250 ευρώ και τα οποία υποτίθεται ότι αφορούσαν σε δίδακτρα για την παρακολούθηση μαθημάτων.
Όπως περιγράφεται στη δικογραφία, ανεξάρτητα από το εάν παρακολουθούσαν ή όχι τα φροντιστηριακά μαθήματα, αλλά και το βαθμό ετοιμότητάς τους, οι σπουδαστές πετύχαιναν στη συνέχεια στις εξετάσεις, ενώ σε άλλες περιπτώσεις ο ίδιος καθηγητής τους υποχρέωνε να προσφέρουν πρακτική άσκηση στο επαγγελματικό του γραφείο.
Στη δικογραφία περιλαμβάνονται συνομιλίες των εμπλεκόμενων προσώπων που βρίσκονται στη διάθεση των δικαστικών Αρχών, ενώ ανάλογα με την πορεία της κύριας ανάκρισης δεν αποκλείεται στη συνέχεια να προκύψουν ποινικές ευθύνες και σε βάρος άλλων προσώπων.
Να σημειωθεί ότι οι μαρτυρίες των φοιτητών που έρχονται στη δημοσιότητα είναι δεκάδες, ενώ αρκετοί από αυτούς έχουν καταθέσει και στις αρχές. Οι σπουδαστές κάνουν λόγο για προτροπή του καθηγητή να δώσουν συγκεκριμένο χρηματικό ποσό σε φροντιστήρια της πόλης με σκοπό εκείνος να τους περάσει στο μάθημα, ακόμα και αν δεν γράψουν τίποτα στις εξετάσεις.
- Τραμπ: Το σχέδιο για ένα νέο μπλοκ ισχύος με 5 μέλη
- Καμπότζη και Ταϊλάνδη συνεχίζουν τις εχθροπραξίες παρότι ο Τραμπ ανακοινώνει συμφωνία κατάπαυσης του πυρός
- Ρουμανία: Διαδηλώσεις κατά της διαφθοράς στο δικαστικό σύστημα – Αποκαλύψεις για πιέσεις από υψηλά κλιμάκια
- Ουκρανία: Ο Τραμπ «στέλνει τον Γουίτκοφ στο Βερολίνο» για συνομιλίες με τον Ζελένσκι και ευρωπαίους ηγέτες
- ΗΠΑ – Βενεζουέλα: Αποστρατεύτηκε ο ναύαρχος που έδωσε εντολή για χτύπημα σε επιζώντες
- Βόρεια Κορέα: Το εγκώμιο στρατιωτών που επέστρεψαν από τη Ρωσία έπλεξε ο Κιμ Γιονγκ Ουν
- Ουκρανία: O Τραμπ ζήτησε από τις Ε3 να πιέσουν τον Ζελένσκι να συμφωνήσει με τη Ρωσία
- Βενεζουέλα: «Ο Μαδούρο να καταλάβει ότι πρέπει να φύγει», λέει η Ματσάδο
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

![H στιγμή της επίθεσης στο τουρκικό πλοίο από τη Ρωσία με Geran 2 / Shahed 136 [βίντεο]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2025/12/CENK-RORO-2-111x85.jpg)




![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Σάββατο 13.12.2025]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2025/12/nathan-anderson-npruZYZgfA0-unsplash-315x220.jpg)



























































![Ιράν: Οι Φρουροί της Επανάστασης κατέσχεσαν δεξαμενόπλοιο με «λαθραίο ντίζελ» [βίντεο]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2025/12/Iran-tanker-1-315x220.jpg)












Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442