Ισπανία: Κάνει ό,τι μπορεί για να αποφύγει τις εκλογές ο Σάντσεθ
«Προσπαθήσαμε να έχουμε μια κυβέρνηση συνασπισμού και το Podemos την μπλόκαρε. Δεν υπάρχει δρόμος προς την κατεύθυνση αυτή... Άλλες φόρμουλες μπορούν να διερευνηθούν, αλλά όχι ο συνασπισμός» τόνισε η αντιπρόεδρος της κυβέρνησης
Ο ηγέτης των Ισπανών Σοσιαλιστών, Πέδρο Σάντσεθ θα συνεχίσει να εργάζεται με όλα τα κόμματα προκειμένου να αποφύγει νέες εκλογές, αλλά δεν είναι έτοιμος πλέον να προσφέρει μια κυβέρνηση συνασπισμού στο ακροαριστερό κόμμα Podemos αφού το κόμμα αυτό εμπόδισε την προσπάθειά του να λάβει την έγκριση του Κοινοβουλίου ώστε να γίνει πρωθυπουργός.
Η αντιπρόεδρος της κυβέρνησης, Κάρμεν Κάλβο, δήλωσε σήμερα πως άλλες επιλογές, όπως κοινοβουλευτική υποστήριξη όπως εκείνη που δόθηκε από την ακροαριστερά στους Σοσιαλιστές στη γειτονική Πορτογαλία τα τελευταία τέσσερα χρόνια, μπορούν να διερευνηθούν στις συνομιλίες με το Podemos τους επόμενους δύο μήνες.
«Προσπαθήσαμε να έχουμε μια κυβέρνηση συνασπισμού και το Podemos την μπλόκαρε. Δεν υπάρχει δρόμος προς την κατεύθυνση αυτή… Άλλες φόρμουλες μπορούν να διερευνηθούν, αλλά όχι ο συνασπισμός», είπε η Κάλβο.
Στις βουλευτικές εκλογές που διεξήχθησαν πριν από τρεις μήνες, το κεντροαριστερό Σοσιαλιστικό Κόμμα υπό την ηγεσία του Σάντσεθ εξασφάλισε τις περισσότερες ψήφους αλλά δεν εξασφάλισε απόλυτη πλειοψηφία.
Ο Σάντσεθ ασκεί χρέη πρωθυπουργού ενώ προσπαθεί να εξασφαλίσει κοινοβουλευτική υποστήριξη ώστε να σχηματίσει κυβέρνηση. Αυτή την εβδομάδα έχασε δύο ψηφοφορίες αφού το Podemos δεν έδωσε την υποστήριξή του.
Θεωρητικά, ο Σάντσεθ έχει περιθώριο μέχρι τα μέσα Σεπτεμβρίου προκειμένου να κερδίσει την υποστήριξη των βουλευτών. Αν δεν τα καταφέρει, θα πρέπει να διεξαχθούν νέες εκλογές στις 10 Νοεμβρίου.
Η Κάλβο είπε πως ο Σάντσεθ «θα συνεχίσει να εργάζεται με τους υπόλοιπους πολιτικούς ηγέτες ώστε να έχουμε κυβέρνηση και να αποφύγουμε νέες εκλογές».
- Αρτεμις 2: Οι αστροναύτες βγαίνουν από την τροχιά της Γης και κατευθύνονται στη Σελήνη
- Ιράν: Τουλάχιστον 8 νεκροί και 95 τραυματίες από τον βομβαρδισμό της γέφυρας στην Τεχεράνη
- Λίβανος: «Μεγάλη ανησυχία» από τον κίνδυνο να είναι παρατεταμένος ο μαζικός εκτοπισμός πληθυσμών
- Βόρεια Μακεδονία: «Η μακεδονική ταυτότητα δεν μπορεί να αποτελεί αντικείμενο υποχωρήσεων», δηλώνει ο Μίτσκοσκι
- Μεξικό: 4 νεκροί στη συντριβή μικρού αεροσκάφους μετά την απογείωση
- Ουγγαρία: Επίσκεψη Βανς για στήριξη του Ορμπαν πριν από τις κρίσιμες βουλευτικές εκλογές
- Γάζα: Νέος στόλος με ανθρωπιστική βοήθεια αναχωρεί από τη Βαρκελώνη τη 12η Απριλίου
- ΠΑΣΟΚ: Ανακοινώθηκαν τα αποτελέσματα για την Κεντρική Πολιτική Επιτροπή και τα Περιφερειακά Συμβούλια
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Παρασκευή 03.04.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/04/nick-owuor-astro-nic-portraits-b25CZm2Nnco-unsplash-315x220.jpg)































































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442