Παναγία των Παρισίων: Σήμερα η πρώτη λειτουργία δύο μήνες μετά την πυρκαγιά
Ο αρχιεπίσκοπος του Παρισιού Μισέλ Οπετί θα τελέσει σήμερα το απόγευμα, ενώπιον περιορισμένου αριθμού προσώπων, την πρώτη λειτουργία στην Παναγία των Παρισίων.
Ο αρχιεπίσκοπος του Παρισιού Μισέλ Οπετί θα τελέσει σήμερα το απόγευμα, ενώπιον περιορισμένου αριθμού προσώπων, την πρώτη λειτουργία στην Παναγία των Παρισίων μετά την πυρκαγιά που πριν από δύο μήνες κατέστρεψε εν μέρει τον καθεδρικό ναό.
«Για προφανείς λόγους ασφαλείας», διευκρινίζει η αρχιεπισκοπή του Παρισιού, η λειτουργία αυτή δεν θα είναι ανοικτή για τους πιστούς, όμως θα αναμεταδοθεί απ’ ευθείας από το καθολικό κανάλι KTO ώστε «οι χριστιανοί να μπορέσουν να συμμετάσχουν σ’ αυτή».
Μόνο περίπου τριάντα πρόσωπα, τα μισά από τα οποία ιερείς, θα παρευρεθούν στη λειτουργία, η οποία θα διαρκέσει μία ώρα και θα αρχίσει στις 18:00 (τοπική ώρα, 19:00 ώρα Ελλάδας) στο παρεκκλήσι που βρίσκεται πίσω από τη χορωδία.
Παρόντες θα είναι, σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ εκτός από τον Οπετί και τον εφημέριο της Νοτρ-Νταμ Πατρίκ Σοβέ, μέλη του επισκοπικού συμβουλίου, εθελοντές, εργαζόμενοι στο εργοτάξιο και εργαζόμενοι στην αρχιεπισκοπή του Παρισιού.
Η πυρκαγιά που ξέσπασε στις 15 Απριλίου στον καθεδρικό ναό προκάλεσε ζωηρή συγκίνηση στον κόσμο και εκδηλώσεις αλληλεγγύης για τη διάσωση και αποκατάσταση αυτού του ιστορικού ναού της γαλλικής πρωτεύουσας. Το μνημείο, το οποίο ανήκει στον κατάλογο της UNESCO με την παγκόσμια κληρονομιά της ανθρωπότητας, έχασε το βέλος του, τη στέγη του και ένα μέρος του θόλου του.
- Συνεχίζονται οι ασφαλτοστρώσεις στο Δήμο Πειραιά
- Είναι αυτό το χειρότερο αθλητικό ντεμπούτο όλων των εποχών; Η 21χρονη τενίστρια που έγινε viral για όλους τους λάθος λόγους
- Γιώργος Βασιλείου: Πέθανε ο πρώην πρόεδρος της Κύπρου
- Συνελήφθη 22χρονος – Έτρεχε με 167 χλμ στην ΕΟ Θεσσαλονίκης – Νέων Μουδανιών
- Eurocup Γυναικών: Ολυμπιακός και Παναθηναϊκός ρίχνονται στη «μάχη» των «16»
- Σε κατάσταση σοκ οι κάτοικοι στη Μύκονο με τους φουσκωμένους λογαριασμούς του νερού
- FIR Αθηνών: «Ξεκάθαρα διοικητικό αλαλούμ» – Ελεγκτές Εναέριας Κυκλοφορίας για το πόρισμα για το black out
- Δεκαετία Μητσοτάκη: Πάρτι για λωτοφάγους
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Τετάρτη 14.01.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/01/tianhao-wang-aME_eAFPU2A-unsplash-1-315x220.jpg)










































































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442