Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Οι μεταγραφές δεν πληρώνονται με κουμπιά

Οι μεταγραφές δεν πληρώνονται με κουμπιά

Οι μεταγραφές δεν πληρώνονται με κουμπιά. Πληρώνονται με λεφτά. Ένας σέντερ-μπακ σαν τον Βράνιες, στοιχίζει όσο ο Βράνιες. Τρία χαρτιά. Όσα έδωσε η Άντερλεχτ να τον αγοράσει. Μία χαφάρα, παραπάνω. Ο σέντερ φορ κανόνι, ακόμα πιο ακριβός

ΒΑΛΤΕ τώρα που γυρίζει. Πρωταθλητής ο ΠΑΟΚ, αλλά ούτε με τον Ατρόμητο γέμισε η Τούμπα. Ενδεχόμενα να είχανε ξεκινήσει από τη Κυριακή το πρωί για Κούλουμα στον Τύρναβο. Να δούνε τoυς φαλλούς. Όπως είπε στη «Αθλητική Κυριακή» ο Γιώργος Μήνος. Πρωταθλήτρια η ΑΕΚ αλλά στο τελευταίο ντέρμπι της ταλαιπωρίας με τον Παναθηναϊκό, δεν γεμίσανε ούτε το κάτω διάζωμα. Αν παίξουν πάντως με ψυχή όπως τους έχει ζητήσει κατ επανάληψη ο διοικητικός ηγέτης, στο ντέρμπι της προσεχούς Κυριακής για τη τρίτη θέση στο Περιστέρι, τον
τον Ατρόμητο θα τον καθαρίσουν σαν αβγό. Του έχουνε πάρει το κολάι άλλωστε.

ΣΕ ότι έχει να κάνει πάντως με την ΑΕΚ, (που ειρήσθω εν παρόδω είναι 20 βαθμούς, πίσω απo τον ΠΑΟΚ, 19 στο γήπεδο) είναι η μόνη φορά που θα συμφωνήσω με τους ρεπόρτερς. Που κατέληξαν πλέον, στο συμπέρασμα, ότι χρειάζονται, απαιτούνται μπορείς να πεις, μεταγραφές. «Με ποδοσφαιριστές που θα κάνουν τη διαφορά. Δύο βασικά στόπερ, ο ένας σαν τον Βράνιες. Δεξί μπακ. Χαφάρα, δίπλα στον Σιμόες. Δύο σούπερ εξτρέμ. Και φοράκλα, αν δεν συνεχίσει ο Πόνσε. Τουλάχιστον επτά μεταγραφές και όλοι τους για τη βασική ενδεκάδα». Εδώ στο 10gr διάβασα για «ένα στόπερ, ένα χάφ-ορχήστρα κι επίσης για δύο εξτρέμ κι ένα φορ κανόνι». Οι μικροδιαφορές και οι λεπτομέρειες δεν αλλάζουν την ουσία.

ΚΑΙ ξεπερνάω το γεγονός, ότι την ομάδα που παίζει σήμερα, την έβγαλαν, ότι είναι για πέταμα. Υπενθυμίζω, όμως, ότι οι μεταγραφές δεν πληρώνονται με κουμπιά. Πληρώνονται με λεφτά. Ένας σέντερ-μπακ σαν τον Βράνιες, στοιχίζει όσο ο Βράνιες. Τρία χαρτιά. Όσα έδωσε η Άντερλεχτ να τον αγοράσει. Μία χαφάρα, παραπάνω. Ο σέντερ φορ κανόνι, ακόμα πιο ακριβός. Εξτρέμ, άμα πας να τη βγάλεις με φτηνούς πέφτεις στη περίπτωση-Γιαννιώτα. Κι είναι δεδομένο ότι η ΑΕΚ θα κάνει το καλοκαίρι τουλάχιστον επτά μεταγραφές. Είναι όμως επίσης δεδομένο, ότι η οικονομική πολιτική δεν αλλάζει με τίποτα. Δηλαδή, έσοδα-έξοδα μέχρι να βγάλει ο ήλιος κέρατα. Κι ότι περισσέψει στην άκρη.

ΝΑ τα κάνουμε πενηνταράκια. Αφού τα οικονομικά δεδομένα, μένουν ως έχουν, πάει να πει ότι ψάχνουμε με το ίδιο κόστος καλύτερες επιλογές. Στα λεφτά που δίνουμε στον Τσόσιτς κάτι πολύ καλύτερο από τον Τσόσιτς. Στα λεφτά που δίνουμε σε Αλμπάνη-Γιαννιώτα, κάτι πολύ καλύτερο από Αλμπάνη-Γιαννιώτα και ούτω καθεξής. Που πάει να πει, τις χαφάρες και τις εξτρεμάρες να τις ξεχάσουνε. Καμιά φορά συμβαίνει να σου πέφτει το λαχείο. Φτηνός, ελεύθερος και καλός ο Βράνιες. Πολύ φτηνός, ελεύθερος και πολύ καλός ο Σιμόες. Ο Γιόχανσον. Το λαχείο όμως δεν πέφτει κάθε μέρα. Και πολύ περισσότερο, άμα βάζεις να στο τραβήξει ο Λυμπερόπουλος. Που για να κρατάει τα μπόσικα στο πάγκο και να επαναφέρει στη τάξη τον Ουάρντα, ίσως να είναι καλός. Για να ψωνίζει, η να πουλάει ποδοσφαιριστές, δεν τον κόβεις.

ΤΙ θέλει να πει ο ποιητής. Τα λεφτά που διαθέτεις, τα βλέπεις να παίζουν στο γήπεδο. Τα λαχεία τύπου-Λάζαρου, που πληρώνεις δύο δραχμές και παίζουν για πέντε είναι εξαίρεση. Δεν είναι ο κανόνας. Κι ο κανόνας λέει, ότι πληρώσεις παίρνεις. Και χωρίς να είναι απόλυτο, ότι θα πιάσουν τόπο τα λεφτά σου. Ο ένας δανεικός ο Πόνσε θα σου βγει (και θα σου φύγει). Ο άλλος δανεικός ο Μπογέ μάπα το καρπούζι. Συμπέρασμα. Μεταγραφές θα γίνουν στην ΑΕΚ. Με τα ίδια ακριβώς λεφτά. Όποιος μπορεί να καταλάβει τι πάει να πει αυτό κατάλαβε.

ΕΠΕΙΔΗ όμως το βαρύναμε, να δώσουμε τώρα στο τέλος μία ευχάριστη νότα. Στην «Αθλητική Κυριακή», που λέγαμε στη αρχή, εμφανίστηκε Stelios Γιαννακόπουλος. Ο καλύτερος φίλος του Έλληνα δημοσιογράφου. Κι ο οποίος Stelios μάλιστα δηλώνει εσχάτως προπονητής. Μπέσα σας μιλάω, άκουσα αυτά που είπε κι ακόμα δεν μπορώ να συνέλθω. «Το ποδόσφαιρο είναι γιορτή. Κι έτσι πρέπει να το βλέπουμε. Στην Αγγλία πηγαίνουν στο γήπεδο οικογένειες. Οι φίλαθλοι των ομάδων κάθονται δίπλα-δίπλα. Είναι αντίπαλοι για 90 λεπτά».

Sports in

«Τρελάθηκε» ο Μπαρτζώκας: Οι πανηγυρισμοί μετά το τέλος του Παρτίζαν – Ολυμπιακός (vid)

Ο Γιώργος Μπαρτζώκας ξέσπασε μετά την ανατροπή και το μεγάλο διπλό στο Βελιγράδι και πανηγύρισε έξαλλα τη νίκη του Ολυμπιακού.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024