Δραματική υποστελέχωση της ομάδας ΔΙΑΣ καταγγέλλουν οι Ειδικοί Φρουροί της ΕΛ.ΑΣ.
Τη δραματική υποστελέχωση της Αστυνομίας στην Αθήνα και τα μεγάλα προβλήματα που αυτή προκαλεί στην ασφάλεια, περιέγραψε στον δήμαρχο Αθηναίων κ.Γιώργο Καμίνη το προεδρείο των Ειδικών Φρουρών της Ελληνικής Αστυνομίας, που τον επισκέφθηκε στο Δημαρχείο της Αθήνας
Τη δραματική υποστελέχωση της Αστυνομίας στην Αθήνα και τα μεγάλα προβλήματα που αυτή προκαλεί στην ασφάλεια, περιέγραψε στον δήμαρχο Αθηναίων κ.Γιώργο Καμίνη το προεδρείο των Ειδικών Φρουρών της Ελληνικής Αστυνομίας, που τον επισκέφθηκε στο Δημαρχείο της Αθήνας.
«Έγινε μία ουσιαστική κουβέντα με τον κ. Καμίνη σε ό,τι αφορά την αστυνόμευση του δήμου Αθηναίων και τις δυνατότητες που έχει η αστυνομία για την ασφάλεια των πολιτών. Η πραγματικότητα είναι τόσο τραγική, όσο ακριβώς την αντιλαμβάνονται οι πολίτες του δήμου: Ανύπαρκτη αστυνόμευση, από μία αστυνομία που βρίσκεται στη χειρότερη κατάσταση υποστελέχωσης και ερήμωσης των υπηρεσιών της. Ένα δίκτυο αστυνόμευσης, που αποτελούνταν, κατά κύριο λόγο από την ΔΙΑΣ και που σήμερα, δυστυχώς, έχει λιγότερο από το μισό της δύναμής της» δήλωσε μετά τη συνάντηση ο πρόεδρος των Ειδικών Φρουρών κ. Βασίλης Ντούμας και υπογράμμισε: «Σήμερα 500-600 αστυνομικοί της ομάδας ΔΙΑΣ είναι αποσπασμένοι σε πρόσωπα, κυβερνητικά στελέχη και οργανισμούς. Φρουρούν κτίρια και κυβερνητικές εγκαταστάσεις».
Ο δήμαρχος Αθηναίων κ. Γιώργος Καμίνης συμφώνησε με τις επισημάνσεις των Ειδικών Φρουρών και αναφέρθηκε στην τραγική κατάσταση στην οποία βρίσκεται η ομάδα ΔΙΑΣ.
«Είναι εμφανής η απουσία εκείνου του μέτρου που στο παρελθόν είχε αποδώσει πάρα πολύ: Εννοώ την πρόληψη, η οποία πραγματοποιείτο κυρίως μέσα από τις περιπολίες της ΔΙΑΣ. Ακούσαμε ότι η ΔΙΑΣ έχει, πλέον, ουσιαστικά διαλυθεί. Τα άτομα που την στελέχωναν, έμπειροι αστυνομικοί, έχουν μετατεθεί στη φύλαξη προσώπων. Δηλώνω πως σε ό,τι αφορά τουλάχιστον την τεχνική υποδομή για την ενίσχυση της ΔΙΑΣ, ας πούμε την αγορά μηχανών για τις μηχανοκίνητες περιπολίες, ο δήμος είναι έτοιμος να την καλύψει. Ας αναλάβει και το Υπουργείο τις ευθύνες του», τόνισε ο δήμαρχος Αθηναίων.
- Κυριάκος Βελόπουλος: Εθνικό παραλήρημα σε ζωντανή μετάδοση – Κολωνός, PSI, Tρόικα, Έπσταϊν και η Lady Gaga σε ρόλο έκπληξη
- Davis Cup: Έτοιμη η Εθνική για το tie με το Μεξικό – Το πρόγραμμα των αγώνων
- Οι διπλωματικές απαντήσεις είναι passé, γι’αυτό και ο Μαρκ Ράφαλο λέει στον Κέβιν Ο’Λίρι να «το βουλώσει»
- Μπλοκάκια: Πώς θα φορολογηθούν φέτος οι ελεύθεροι επαγγελματίες
- Έρικ Λάμπρεχτς: Ο ελίτ διαιτητής του ντέρμπι στο Βέλγιο έχει λιγότερα ματς από τον VAR και τον AVAR!
- Καρδιοχειρούργος στο «Ιπποκράτειο» ζητούσε «φακελάκια» έως και 5.000 ευρώ
- ΣΥΡΙΖΑ: Επιβεβλημένη η παραίτηση Παναγόπουλου μέχρι να διαλευκανθεί η υπόθεση
- Ο Ίαν ΜακΚέλεν καταγγέλλει τον ρατσισμό με έναν συγκλονιστικό μονόλογο Σαίξπηρ
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Παρασκευή 06.02.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/02/pexels-david-kanigan-239927285-35070884-315x220.jpg)


































































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442