Πέμπτη 19 Σεπτεμβρίου 2024
weather-icon 21o
Μεγάλα καράβια, μεγάλες φουρτούνες

Μεγάλα καράβια, μεγάλες φουρτούνες

Η επόμενη μέρα στον ΠΑΟΚ είναι ευχάριστη. Μετά την καθολική επικράτηση επί του μεγάλου αντιπάλου, η γλυκιά προσμονή τού να μετράς ανάποδα. Να φύγουν μία μία οι δέκα αγωνιστικές που απομένουν για να το σηκώσεις

Η επόμενη μέρα ξημερώνει ανάλογα το πότε και πώς έχεις κοιμηθεί το βράδυ της προηγούμενης. Διαφορετικά είναι αν ήπιες πολύ και ξενύχτισες. Διαφορετικά αν έφαγες ένα γιαούρτι και κοιμήθηκες νωρίς σαν πουλάκι. Οι μεγάλες νίκες μεθάνε. Αυτό δεν σημαίνει ότι τη Δευτέρα στον ΠΑΟΚ ξύπνησαν με πονοκέφαλο. Κάθε άλλο. Μέσα στην καλή χαρά θα πάνε σήμερα στην προπόνηση. Κι αν οι ποδοσφαιριστές που παραμένουν παιδιά, επειδή φοράνε κοντά παντελονάκια, χαλαρώσουν, υπάρχει ο προπονητής να τραβάει τα γκέμια. Και δεν τον κόβεις τον Λουτσέσκου για να τους έχει λάσκα. Η επόμενη μέρα στον ΠΑΟΚ είναι ευχάριστη. Μετά την καθολική επικράτηση επί του μεγάλου αντιπάλου, η γλυκιά προσμονή τού να μετράς ανάποδα. Να φύγουν μία μία οι δέκα αγωνιστικές που απομένουν για να το σηκώσεις. Υστερα από 34 χρόνια.

Αναγνώριση

Εχοντας πλέον την καθολική αναγνώριση. Σ’ ένα πρωτάθλημα σαν το ελληνικό, που καλώς ή κακώς αμφισβητούνται οι πάντες και τα πάντα. Το εμφατικό 3-1 επί του Ολυμπιακού, οι 18 νίκες, 2 ισοπαλίες σε 20 παιχνίδια δεν αφήνουν περιθώρια για περαιτέρω συζήτηση. Σε σχέση δηλαδή με το περσινό που (καλώς ή κακώς) ο Λουτσέσκου ακόμα φωνάζει ότι του το κλέψανε. Και γιατί όχι να μην το πάρει αήττητος. Η σειρά των δέκα αγώνων που απομένουν, του δίνει αυτό το δικαίωμα. Αρης – Ατρόμητος – Λαμία – Λεβαδειακός στην Τούμπα. Εκτός έδρας, Ριζούπολη, ΟΑΚΑ, Αγρίνιο, Ξάνθη, Λάρισα, Γιάννινα. Αυτός ακριβώς είναι ο επόμενος στόχος.

Που δείχνει μάλιστα κι εφικτός. Να το πάρει αήττητος και να γράψει ιστορία. Είναι προφανές ότι στον ΠΑΟΚ δεν θα αρκεστούν στις 7 (ή κι ακόμα λιγότερες νίκες) για να το σηκώσουν μαθηματικά. Θα κυνηγήσουν και το αήττητο. Και πολύ καλά θα κάνουν.

Θαύμα

Η επόμενη μέρα στον Ολυμπιακό είναι ζόρικια. Δεν είναι μόνο η ήττα, το 1-3 και ο τρόπος που ήρθε. Είναι ότι μέσα σε οκτώ μέρες, Πέμπτη – Κυριακή – Πέμπτη, ξαναπαίζει τα ρέστα του. Το σοκ της Τούμπας ήταν ισχυρό. Ο ορισμός της ανώμαλης προσγείωσης. Από το «πάμε να τους κερδίσουμε», στο χάνουμε με κάτω τα χέρια και γυρίζουμε πίσω με σκυμμένα τα κεφάλια. Συμβαίνει στο ποδόσφαιρο.

Λάθος εκτίμηση, λάθος προσέγγιση του ματς, το τρως κι από κόντρα στο 3ο λεπτό. Δεν χάθηκε ο κόσμος. Σ’ ένα πρωτάθλημα άλλωστε, που είχε χαθεί προ πολλού. Αν αυτή η καινούργια κατά 80% ομάδα του Ολυμπιακού έπαιρνε αυτό το πρωτάθλημα (και κάτω από τις συνθήκες μάλιστα που διεξάγεται) θα μιλάγαμε για το όγδοο θαύμα. Θαύματα βέβαια δεν γίνονται, αλλά εκεί που ο Ολυμπιακός ανέβηκε στη Θεσσαλονίκη για να αποδείξει ότι είναι καλύτερος συνέβη το ακριβώς αντίθετο. Εχασε κατά κράτος και στις εντυπώσεις.

Ευκαιρία

Θα πρέπει να πούμε ωστόσο ότι αυτή η ήττα θα του κάνει και καλό. Στις αποτυχίες βλέπεις τις αδυναμίες σου. Μετράς τις δυνατότητές σου και το μπόι σου. Ο Ολυμπιακός έχει μπροστά του ζόρικα παιχνίδια. Αμεσα Ντιναμό – ΑΕΚ. Στο Κύπελλο θα βρει μπροστά του ΠΑΟΚ ή ΑΕΚ. Από τις ήττες διδάσκεσαι. Μαθαίνεις. Εχει λεχθεί ότι ύστερα από μία μεγάλη ήττα στο ποδόσφαιρο είναι καλό να ακολουθεί ένα σημαντικό παιχνίδι. Που θα δώσει άμεσα τη δυνατότητα και την ευκαιρία στους ποδοσφαιριστές να αντιδράσουν. Η δυσκολία στην προκειμένη περίπτωση είναι ότι αυτό το σημαντικό παιχνίδι έρχεται σε τέσσερις μέρες. Μεθαύριο Πέμπτη. Και το αμέσως επόμενο με την ΑΕΚ σε άλλες τρεις. Για να μη φτάσουμε στη μεθεπόμενη Πέμπτη και τη ρεβάνς στο Κίεβο. Συμπέρασμα: Μεγάλα καράβια, μεγάλες φουρτούνες. Ευκαιρία σε προπονητή και ποδοσφαιριστές να δείξουν την αξία τους στα δύσκολα.

Only in

Καταστροφικές δαπάνες υγείας στο 9% των νοικοκυριών

Χειρότερη υγεία, μεγαλύτερη θνησιμότητα και νοσηρότητα και δυσκολία πρόσβασης σε υπηρεσίες υγείας, προληπτικές εξετάσεις και φάρμακα διαπιστώνεται στις χαμηλότερες κοινωνικοοικονομικές τάξεις

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 19 Σεπτεμβρίου 2024