Επ. Ανταγωνισμού: Στο μικροσκόπιο καταγγελίες αγροτών για καρτέλ στην αγορά βαμβακιού
Με ιδιαίτερη προσοχή θα εξετάσει η Επιτροπή Ανταγωνισμού τα στοιχεία που κατέθεσε αντιπροσωπεία των αγροτών στην πρόεδρο της Επιτροπής, Βασιλική Θάνου, σχετικά με την ύπαρξη καρτέλ στην αγορά του βαμβακιού.
Με ιδιαίτερη προσοχή θα εξετάσει η Επιτροπή Ανταγωνισμού τα στοιχεία που κατέθεσε αντιπροσωπεία των αγροτών στην πρόεδρο της Επιτροπής, Βασιλική Θάνου, σχετικά με την ύπαρξη καρτέλ στην αγορά του βαμβακιού.
Αυτό προκύπτει από τη συνάντηση που είχε η κυρία Θάνου με τους εκπροσώπους της Πανελλαδικής Επιτροπής των μπλόκων.
Όπως τόνισε μετά τη συνάντηση η κυρία Θάνου, για το θέμα υπάρχει αίτημα συνεργασίας, τόσο από το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης όσο και από τη Γενική Γραμματεία Εμπορίου και Προστασίας Καταναλωτή του υπουργείου Οικονομίας, για τον καθορισμό ενδεικτικής τιμής πώλησης στο βαμβάκι.
«Στο πλαίσιο που αυτό εμπίπτει και στις δικές μας αρμοδιότητες, δηλαδή της Επιτροπής Ανταγωνισμού, θα συνεργαστούμε και ως προς το ζήτημα αυτό» σημείωσε.
Οι εκπρόσωποι των αγροτών δήλωσαν ότι εμμένουν στη θέση τους για συνάντηση με κυβερνητικό κλιμάκιο και, όπως αναφέρθηκε, διέκριναν «ευήκοα ώτα από την πλευρά της προέδρου και των μελών της Επιτροπής».
Πρόσθεσαν ότι ευελπιστούν η έρευνα, η οποία είναι στην ευχέρεια της Επιτροπής, να βάλει φρένο σε μία πρακτική που καταδυναστεύει τους αγρότες.
- Το Τσαντ κλείνει τα σύνορα με το Σουδάν καθώς οι συγκρούσεις με τις RSF επεκτείνονται
- Ισλανδία: Επισπεύδεται η συζήτηση για ένταξη στην ΕΕ με φόντο τις απειλές Τραμπ για τη Γροιλανδία
- Ακρωτηριάστηκε 23χρονος οπαδός της ΑΕΚ από φωτοβολίδα στο παιχνίδι με τον Λεβαδειακό
- Εντοπίστηκε σορός στο Βελούχι – Ερευνάται αν ανήκει στον 74χρονο αγνοούμενο
- Δραστικό ψαλίδι στις επενδύσεις της OpenAI εν μέσω ανησυχίας για τα έσοδα
- «Πάγωσαν» στην Γκενκ: Τραυματίστηκε ο Καρέτσας (pics)
- Κοζάνη: Σύλληψη 26χρονου για ληστεία
- Αληθινές γυναίκες – Η ποικιλομορφία των σωμάτων επιμένει στην Eβδομάδα Mόδας του Λονδίνου εν μέσω «επιδημίας» ενέσεων αδυνατίσματος
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Δευτέρα 23.02.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/02/franz-nawrath-0vk_5JmDDZw-unsplash-315x220.jpg)












































































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442