Τραμπ: Νικήσαμε τον ISIS – Σχέδιο για ολική αποχώρηση στρατευμάτων από τη Συρία
«Νικήσαμε τον ISIS στη Συρία, ο μοναδικός λόγος για τον οποίο παραμείναμε εκεί κατά τη διάρκεια της προεδρίας Τραμπ» έγραψε ο Ρεπουμπλικανός πρόεδρος στο Twitter
Οι ΗΠΑ νίκησαν την οργάνωση Ισλαμικό Κράτος στη Συρία, υποστήριξε ο πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ, σημειώνοντας ότι αυτός ήταν ο μοναδικός λόγος για τον οποίο δεν έχει αποσύρει τα αμερικανικά στρατεύματα από τη χώρα αυτή.
«Νικήσαμε τον ISIS στη Συρία, ο μοναδικός λόγος για τον οποίο παραμείναμε εκεί κατά τη διάρκεια της προεδρίας Τραμπ» έγραψε ο Ρεπουμπλικανός πρόεδρος στο Twitter.
We have defeated ISIS in Syria, my only reason for being there during the Trump Presidency.
— Donald J. Trump (@realDonaldTrump) December 19, 2018
Νωρίτερα σήμερα, αμερικανοί αξιωματούχοι είπαν στο πρακτορείο ειδήσεων Reuters και το Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων ότι εξετάζουν το ενδεχόμενο της πλήρους απόσυρσης των αμερικανικών δυνάμεων από τη Συρία. «Πρόκειται για μια πλήρη αποχώρηση» που θα λάβει χώρα «όσο το δυνατόν συντομότερα» επισήμανε στο AFP αμερικανός αξιωματούχος, όπως μεταδίδει το ΑΠΕ, ο οποίος διευκρίνισε ότι η «απόφαση ελήφθη χθες».
Μια τέτοια απόφαση, εφόσον επιβεβαιωθεί, θα ανέτρεπε τις εικασίες σχετικά με μια μακρόχρονη αμερικανική στρατιωτική παρουσία στη Συρία, ένα σενάριο υπέρ του οποίου συνηγορούσαν ο υπουργός Άμυνας των ΗΠΑ, Τζιμ Μάτις, και άλλοι ανώτεροι αξιωματούχοι, με στόχο να διασφαλιστεί ότι το αυτοαποκαλούμενο Ισλαμικό Κράτος δεν θα επανεμφανιστεί.
Εντούτοις, ο δισεκατομμυριούχος πρόεδρος είχε εκφράσει κατά το παρελθόν την έντονη επιθυμία του να φέρει τα στρατεύματα πίσω στην πατρίδα τους από τη Συρία, όταν καταστεί δυνατόν.
Περίπου 2000 αμερικανοί στρατιώτες συνεχίζουν να επιχειρούν στη Συρία, πολλοί εκ των οποίων μέλη των ειδικών δυνάμεων, που εργάζονται στενά με τη συμμαχία Κούρδων και Αράβων πολιτοφυλάκων.
Ακόμα και στην περίπτωση που τα αμερικανικά στρατεύματα αποχωρήσουν από τη Συρία, οι ΗΠΑ θα συνεχίσουν να έχουν σημαντική στρατιωτική παρουσία στην περιοχή, μεταξύ άλλων κατά μήκος των συνόρων στο Ιράκ με περίπου 5200 στρατιώτες.
- Σουδάν: Συνετρίβη μεταγωγικό αεροσκάφος – Δεν υπάρχουν επιζώντες
- Η αστυνομία στο Βερολίνο, μπορεί να μπει σε σπίτια και να εγκαθιστά κατασκοπευτικό λογισμικό
- Υεμένη: Ο Γκουτέρες καταδικάζει την παραπομπή υπαλλήλων του ΟΗΕ σε δίκη από τους Χούθι
- Ένας φοιτητής του Πανεπιστημίου του Κεντάκι πέθανε από πυροβολισμό και ακόμα ένας δίνει μάχη για την ζωή του
- Στα «ΝΕΑ» της Τετάρτης: Ελληνες κυανόκρανοι στη Λωρίδα της Γάζας
- Η πρόεδρος της χώρας καταγγέλλει «εκλογικό» και ψηφιακό «πραξικόπημα» στην Ονδούρα
- Σε προχωρημένες επαφές με τον Μόντε Μόρις ο Ολυμπιακός (vid)
- Champions League: Η βαθμολογία της League Phase – Η θέση του Ολυμπιακού μετά τη νίκη του (pic)
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις



![Αγρότες πρόσφεραν κρόκο και μήλα στους διερχόμενους οδηγούς στην Κοζάνη [βίντεο]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2025/12/agrotes77-127x85.jpg)


![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Τετάρτη 10.12.2025]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2025/12/cristofer-maximilian-YK8Mvocj6yE-unsplash-315x220.jpg)

















![Αεροπλάνο προσγειώνεται πάνω σε αυτοκίνητο και όλοι επιβιώνουν με γρατζουνιές! [βίντεο]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2025/12/plane-crash231-315x220.jpg)






















































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442