Mπακαλιάρος στιφάδο
Εύκολη συνταγή για όλους
Spotlight
-
Πώς ένας καφές οδήγησε μια 21χρονη στην εντατική - Τι βρήκε μέσα στο ποτήρι
-
Είναι 110 ετών και ζει μόνος του - Αυτό είναι το μυστικό του
-
Γονείς προσοχή - Έφηβη έπαθε σοβαρά εγκαύματα αφού μιμήθηκε βίντεο στο TikTok
-
Δεκτή η προσφυγή γονέα θύματος στα Τέμπη κατά εισαγγελικής απόφασης - Παραπέμπεται στον Άρειο Πάγο
Προετοιμασία 20΄
Αναμονή 24 ώρες
(για το ξαλμύρισμα)
Μαγείρεμα 35΄ περίπου
Kόστος 13 €
Υλικά (για 4 μερίδες)
1 κιλό μπακαλιάρος αλμυρός φιλέτο
2 κιλά κρεμμύδια
για στιφάδο
2 κρεμμύδια ξερά
2 σκελίδες σκόρδο
3-4 μπαλάκια μπαχάρι
1 φύλλο δάφνης
1 κουτ. γλυκού πελτές
4-5 ώριμες ντομάτες
αλάτι – φρεσκοτριμμένο πιπέρι
½ ποτήρι του νερού λευκό κρασί που έχουμε προσθέσει 2 κουτ. σούπας λευκό ξίδι
Ξαλμυρίζουμε τον μπακαλιάρο: Τον ξεπλένουμε κάτω από τρεχούμενο νερό για να φύγει το αλάτι. Μετά τον βάζουμε σε μια μεγάλη λεκάνη με κρύο νερό, όπου τον αφήνουμε τουλάχιστον 24 ώρες. Κάθε 4-6 ώρες (ή όσο συχνά μπορούμε) αδειάζουμε το νερό και προσθέτουμε φρέσκο. Βάζουμε τα κρεμμυδάκια για το στιφάδο σε κρύο νερό για μία τουλάχιστον ώρα – έτσι θα μπορέσουμε να τα καθαρίσουμε πιο εύκολα.
Καθαρίζουμε και κόβουμε τα ξερά κρεμμύδια σε ροδέλες και τα τσιγαρίζουμε μαζί με τα σκόρδα. Μόλις γυαλίσουν, προσθέτουμε τον πελτέ να σωταριστεί λίγο και τα σβήνουμε με το λευκό κρασί.
Τρίβουμε τις ντομάτες στον τρίφτη και τις προσθέτουμε στο σκεύος, μαζί με αλάτι, πιπέρι, το μπαχάρι και το δαφνόφυλλο και τα αφήνουμε να βράσουν. Στη συνέχεια, βάζουμε τα κρεμμυδάκια του στιφάδου και τα αφήνουμε να βράσουν και αυτά 5 λεπτά. Τέλος, προσθέτουμε τον μπακαλιάρο και τον αφήνουμε να σιγοβράσει για περίπου 25 λεπτά σε κλειστή κατσαρόλα. Δεν συμπληρώνουμε νερό, γιατί θα βγάλει τα ζουμιά του. Συνοδεύει τρελά πατάτες τηγανητές.
Πηγή: Γευσιγνώστης
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις