Συνταγή: Chimichanga με κοτόπουλο και αβοκάντο
Μια συνταγή ότι πρέπει για τις μαζώξεις με φίλους στο μπαλκόνι
Με τον καιρό να θυμίζει όλο και περισσότερο καλοκαίρι, αλλά και με διάφορα μεγάλα events της… παρέας να πλησιάζουν (από Τσάμπιονς Λιγκ μέχρι Eurovision), οι μαζώξεις στα σπίτια θα γίνουν «κανόνας». Για αυτό και ο Δημήτρης Σκαρμούτσος μας έδειξε μια συνταγή ταμάμ για εκείνες τις στιγμές.
Ο γνωστός σεφ μπήκε στην κουζίνα της εκπομπής του MEGA Buongiorno, παρέα με τη Φαίη Σκορδά και μας έδειξε μια συνταγή για chimichanga με κοτόπουλο και αβοκάντο.
Ένα αγαπημένο street food, αλλά homemade στη συγκεκριμένη περίπτωση, που δεν χρειάζεται ούτε κόπο ούτε τρόπο. Λίγα υλικά, απλά βήματα και πολύ γρήγορα έχουμε έτοιμη μια συνταγή που «φοριέται» πολύ στις σπιτικές συγκεντρώσεις.
Τα υλικά
500 γρ. στήθος κοτόπουλο
6 τορτίγιες
150 γρ. σάλτσα ντομάτας
2 φρέσκα κρεμμύδια
2 αβοκάντο
1 κονσέρβα κόκκινα φασόλια
150 γρ. τσένταρ
1 κ.γ. τσίλι
1 κ.σ. ρίγανη
1 κ.σ. κύμινο
50 ml ελαιόλαδο
αλάτι
πιπέρι
Η διαδικασία
Σε ένα ζεστό τηγάνι ρίχνουμε λίγο λάδι και στη συνέχεια προσθέτουμε: το φρέσκο κρεμμύδι (κρατάμε και λίγο για το τέλος), το κοτόπουλο που έχουμε κόψει σε λεπτά κομμάτια, το μπαχάρι, το κύμινο, το κόκκινο πιπέρι και τη ρίγανη.
Σοτάρουμε τα υλικά και θωράκιζουμε το κοτόπουλο.
Προσθέτουμε πράσινη πιπεριά (όχι πολύ) και τα κόκκινα φασόλια. Ανακατεύουμε καλά και αφήνουμε να ψηθούν τα υλικά.
Στο τέλος, βάζουμε την τορτίγια πάνω στο τηγάνι για να μαλακώσει και μετά προσθέτουμε το γουακαμόλε, το αβοκάντο, τυρί τσένταρ και τη γέμιση.
Τυλίγουμε, τη βάζουμε στο φούρνο και την ψήνουμε για λίγο στους 160 βαθμούς. Η συνταγή είναι έτοιμη.
- Πολωνία: Μια 5χρονη έμεινε μόνη της στην αποβάθρα όταν το τρένο έφυγε με την οικογένειά της [βίντεο]
- Στράτος Φαναράς: Δεν υπάρχουν κρυφές δημοσκοπήσεις, υπάρχουν δημοσκοπήσεις που δεν δημοσιεύονται
- «Κοινωνία Ώρα MEGA»: Σταθερό ραντεβού με την ενημέρωση και το καλοκαίρι
- Διευκόλυνση πρόσβασης σε παραλίες για ανθρώπους με κινητικές δυσκολίες από τον Δήμο Παγγαίου
- Δύο συλλήψεις για τον εμπρησμό στη Marfin το 2010
- ΕΛΑΣ: Ο Αδωνισμός, είναι η πολιτική φιλοσοφία Μητσοτάκη και το τελευταίο καταφύγιό του
- Ποιος είναι ο φορ που θέλει η Λιόν για τη θέση του Γιάρεμτσουκ (vid)
- Παναγιώτης Νέστορας: «Το μόνο που έχω να ρωτήσω είναι γιατί τόσο μίσος, ποιοι είναι πίσω από τους εκτελεστές»
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις





![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Παρασκευή 10.07.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/07/mindaugas-vitkus-ju-dVR1jkmE-unsplash-315x220.jpg)

























![Πολωνία: Μια 5χρονη έμεινε μόνη της στην αποβάθρα όταν το τρένο έφυγε με την οικογένειά της [βίντεο]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/07/uid_e04b5d44fc204a1bb9eae4b486e5a850_width_1200_play_0_pos_0_gs_0_height_675-315x220.webp)













































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442