Τρίτη 30 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Η Lady Dior μεταμορφώνεται

Η Lady Dior μεταμορφώνεται

Ο οίκος Dior προσκάλεσε 10 ετερόκλητους καλλιτέχνες για να επανασχεδιάσουν με το δικό τους όραμα την εικονική τσάντα Lady Dior

Ο οίκος Dior προσκάλεσε 10 ετερόκλητους καλλιτέχνες για να επανασχεδιάσουν με το δικό τους όραμα την εικονική τσάντα Lady Dior, η οποία σχεδιάστηκε για την Πριγκίπισσα Νταϊάνα το 1995. Αρχιτέκτονες, φωτογράφοι, ποιητές και εικαστικοί κλήθηκαν να δημιουργήσουν μια δική τους εκδοχή και να δώσουν μια διαφορετική πνοή στην κλασική τσάντα.

Η τσάντα Lady Dior, η οποία δημιουργήθηκε το 1995 και αναγνωρίζεται από τους ιμάντες και τα καρφιά της «Dior», εμπνέονται από τα αρχεία της μόδας του οίκου στην Avenue Montaigne. Ο γαλλικός οίκος αποκάλυψε μια εξαιρετική συνεργασία από τα χέρια δέκα διεθνών καλλιτεχνών: John Giorno, Lee Bul, Friedrich Kunath, Spencer Sweeney, Jack Pierson, Namsa Leuba, Jamilla Okubo, Hong Hao, Betty Mariani και David Wiseman.

Η επανεξέταση της τσάντας σύμφωνα με τη δική τους δημιουργική ταυτότητα δεν είναι απλώς μια αισθητικά ενδιαφέρουσα προσέγγιση αλλά κάθε κομμάτι αντιπροσώπευει επίσης μια παραδοσιακή πρόκληση μέσα στα ατελιέ. Από την ακατέργαστη τέχνη του Spencer Sweeney στο κεντημένο κέντημα του Hong Hao, το αποδομημένο όραμα του Lee Bul και τα ανάγλυφα συνθήματα του John Giorno, είναι αυτονόητο ότι αυτά τα κομμάτια ανήκουν σε μουσείο. Οι τσάντες  είναι διαθέσιμες μόνο σε πολύ περιορισμένες εκδόσεις περίπου 100 ανά καλλιτέχνη.

Sports in

Άγριο ξύλο μεταξύ οπαδών πριν το Τζένοα – Κάλιαρι (vid)

Ακόμα ένα περιστατικό οπαδικής βίας έρχεται να ταράξει την Ιταλία.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τρίτη 30 Απριλίου 2024