Μπισκότα κανέλας
Τέλειο συνοδευτικό για τον καφέ ή το τσάι σας.
Υλικά για 15 μερίδες
210 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
½ κ.γ. μπέικιν πάουντερ
1 κ.σ. κανέλα
120 γρ. βούτυρο παγωμένο
90 γρ. ζάχαρη κρυσταλλική
120 γρ. καστανή ζάχαρη
1 κ.σ. εκχύλισμα βανίλιας
1 αυγό
1 πρέζα αλάτι
Για την επικάλυψη
2 κ.σ. ζάχαρη κρυσταλλική
1 κ.γ κανέλα
Εκτέλεση
Προθερμάνετε τον φούρνο στους 180ο C στον αέρα. Ανακατέψτε σε ένα μπολ το αλεύρι, το μπέικιν και την κανέλα με ένα κουτάλι. Ρίξτε στο μίξερ το βούτυρο κομμένο σε κυβάκια, τις ζάχαρες, το εκχύλισμα βανίλιας και χτυπήστε για 1 λεπτό μέχρι να αφρατέψει η ζάχαρη. Ρίξτε το αυγό και ανακατέψτε μέχρι να έχετε ένα ομοιογενές μείγμα. Στη συνέχεια προσθέστε το αλάτι και τα στερεά υλικά και πλάστε τη ζύμη. Κόψτε τη ζύμη σε 15 κομμάτια και πλάστε τα σε μπαλάκια. Σε ένα μπολ βάλτε 2 κ.σ. ζάχαρη και 1 κ.γ. κανέλα και ανακατέψτε. Βουτήξτε τα μπαλάκια στο μπολ με το μείγμα κανέλα- ζάχαρη και βάλτε τα σε δύο ταψιά, στα οποία έχετε στρώσει λαδόκολλα. Πατήστε τα μπαλάκια ελαφρά ώστε να πλατύνουν. Πασπαλίστε με την υπόλοιπη κανέλα-ζάχαρη και ψήστε τα για 12-15 λεπτά. Αφήστε τα να κρυώσουν και σερβίρετε!
- Βενεζουέλα: «Ο Μαδούρο να καταλάβει ότι πρέπει να φύγει», λέει η Ματσάδο
- Στα «Νέα Σαββατοκύριακο»: «Οι τύραννοι δεν διοικούν για πάντα…»
- Φοινικούντα: «Φάνηκε ότι έστησαν την κομπίνα για τα περιουσιακά» λέει μάρτυρας για το διπλό φονικό
- Φοινικούντα: «Μίλαγα με τον αδελφό μου & έμαθα από τα σάιτ ότι τον δολοφόνησαν» λέει ο αδερφός του επιστάτη
- Αναγκαιότητα και όχι πολυτέλεια για τις ΜμΕ η Τεχνητή Νοημοσύνη
- Ουκρανία: Λάρι Φινκ και Τζάρεντ Κούσνερ κυρίαρχοι στο παιχνίδι της ανοικοδόμησης
- Google: Απευθείας ηχητική μετάφραση στα ακουστικά ήχου με τη βοήθεια της AI
- Αποκαλύψεις από τον Ρούνεϊ: «Δέχτηκα θανατικές απειλές όταν πήγα από την Έβερτον στη Γιουνάιτεντ»
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

![H στιγμή της επίθεσης στο τουρκικό πλοίο από τη Ρωσία με Geran 2 / Shahed 136 [βίντεο]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2025/12/CENK-RORO-2-111x85.jpg)




![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Σάββατο 13.12.2025]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2025/12/nathan-anderson-npruZYZgfA0-unsplash-315x220.jpg)





















































![Ιράν: Οι Φρουροί της Επανάστασης κατέσχεσαν δεξαμενόπλοιο με «λαθραίο ντίζελ» [βίντεο]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2025/12/Iran-tanker-1-315x220.jpg)




![H στιγμή της επίθεσης στο τουρκικό πλοίο από τη Ρωσία με Geran 2 / Shahed 136 [βίντεο]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2025/12/CENK-RORO-2-315x220.jpg)

















Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442