Σάββατο 20 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Τα άνθη της βλακείας

Τα άνθη της βλακείας

Αν παραμερίζαμε το έλλειμμα αντικειμενικότητας θα βλέπαμε πως ο ΠΑΟΚ παίζει ίσως το χειρότερο ποδόσφαιρο και από τις τρεις βασικές διεκδικήτριες του τίτλου

Στις απέραντες κοιλάδες της ελληνικής ανοησίας τα ομορφότερα λουλούδια ανθίζουν έπειτα από μεγάλες νίκες και αντίστοιχες ήττες.
Ενα τέτοιο λουλούδι άνθισε την Κυριακή το βράδυ στο Γεώργιος Καραϊσκάκης μετά τη σπουδαία νίκη του ΠΑΟΚ επί του Ολυμπιακού.
Ηταν το «κάρμα», «του το χρώσταγε ο Θεός», «τιμωρήθηκε για τα περσινά» και άλλα τέτοια μπουμπούκια άνθισαν μέσα από τα πληκτρολόγια και στις αράδες του Τύπου.
Κάποιοι «κηπουροί» έσπευσαν να αναδείξουν πρωταθλητή τον Δικέφαλο, να ξεγράψουν τον Ολυμπιακό από τη διεκδίκηση του τίτλου και να διαπιστώσουν επιθετικό πρόβλημα στους Ερυθρόλευκους. Κι όλα αυτά έπειτα από μία ήττα.
Ενα χαρακτηριστικό δείγμα καφενειακής κριτικής με ψήγματα υστεροβουλίας και πολλή ασχετοσύνη για το είδος των συστατικών που χρησιμοποιούνται σε έναν ποδοσφαιρικό μαραθώνιο όπως είναι το πρωτάθλημα.
Η σεζόν μόλις ξεκίνησε και έχει πολύ δρόμο. Αυτό που κατέστη ωστόσο σαφές στο φαληρικό στάδιο είναι πως ο ΠΑΟΚ πέρασε πλέον από τη φάση της ποδοσφαιρικής εφηβείας στην ωριμότητα. Εμαθε να νικά και με τον άσχημο τρόπο. Οι φτερούγες του δεν τρέμουν κάθε φορά που περνά τα Τέμπη, στοιχείο απαραίτητο για μια ομάδα από τη Βόρεια Ελλάδα που διεκδικεί τον τίτλο.
Αν παραμερίζαμε το έλλειμμα αντικειμενικότητας θα βλέπαμε πως ο ΠΑΟΚ παίζει ίσως το χειρότερο ποδόσφαιρο και από τις τρεις βασικές διεκδικήτριες του τίτλου.
Καταφέρνει ωστόσο να ξεπερνά τους σκοπέλους και να φτάνει σε νίκες έχοντας αυξήσει υπερβολικά τη δόση της κυνικότητας. Ο Λουτσέσκου είναι υποχρεωμένος να βρει μια ισορροπημένη φόρμουλα, γιατί διαφορετικά αυτή η κυνικότητα θα αποβεί τοξική γιατί καμία ομάδα δεν μπορεί να νικά εσαεί ποντάροντας στα υψηλά ποσοστά γκολ/προσπάθεια και στην τύχη. Οπως ακριβώς συνέβη με τον Ολυμπιακό.
Αν ο ΠΑΟΚ δεν συνειδητοποιήσει σύντομα πως η θέση του στον βαθμολογικό πίνακα δεν αντικατοπτρίζει την εικόνα του ως ομάδας, είναι καταδικασμένος να υποστεί την ίδια τιμωρία με αυτή που του επέβαλε πρόσφατα η Μπενφίκα στην Τούμπα.

Sports in

Η UEFA αποθέωσε τον Ολυμπιακό για τις δύο προκρίσεις (pic)

Η UEFA με ποστάρισμά της στάθηκε και στην ομάδα Νέων του Ολυμπιακού, αλλά και στην ομάδα των ανδρών για τις δύo ευρωπαϊκές προκρίσεις μέσα σε λιγότερο από 20 ώρες στην διαδικασία των πέναλτι

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 20 Απριλίου 2024