Καθηγητής του ΤΕΙ Σερρών συνελήφθη με την κατηγορία της δωροληψίας καθώς σύμφωνα με καταγγελίες φοιτητών αποσπούσε διάφορα ανταλλάγματα προκειμένου να τους περάσουν τα μαθήματά του. Ως άμεσοι συνεργοί του συνελήφθησαν δύο ιδιοκτήτες φροντιστηρίου της ίδιας πόλης.
Σύμφωνα με την δικογραφία που σχηματίστηκε εις βάρος των τριών συλληφθέντων, ως θύματα φέρονται σπουδαστές του Ιδρύματος, τους οποίους ο κατηγορούμενος καθηγητής έκρινε ως αποτυχόντες στις εξετάσεις και προκειμένου να τους περάσει ζητούσε ανταλλάγματα.
Ο καθηγητής ζητούσε από τους φοιτητές είτε την παροχή πρακτικής εργασίας σε επαγγελματικό γραφείο, είτε στην συγκεκαλυμμένη καταβολή χρηματικών ποσών, ως αντίτιμο για την παρακολούθηση δήθεν μαθημάτων στο φροντιστήριο των φερόμενων ως συνεργών του καθηγητή.
Σύμφωνα με καταγγελίες ο καθηγητής δεν δίσταζε να ζητά από νεαρές φοιτήτριες να συνάψουν ερωτική σχέση μαζί του για να τους περάσει στα μαθήματα.
Όπως αναφέρει το voria.gr σε επιχείρηση που οργάνωσαν οι «αδιάφθοροι» της ΕΛ.ΑΣ. συνελήφθη αρχικά ένας εκ των ιδιοκτητών του φροντιστηρίου, την ώρα που φέρεται να παραλάμβανε χρηματικό ποσό ως αντάλλαγμα από καταγγέλλοντα, ενώ ακολούθησαν οι άλλες δύο συλλήψεις.
Όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση της αστυνομίας, ακολούθησαν έρευνες στα σπίτια και γραφεία των εμπλεκόμενων, κατά τις οποίες βρέθηκαν στην κατοχή τους το χρηματικό ποσό των 178.045 ευρώ, 15 βιβλιάρια καταθέσεων και τραπεζικά εμβάσματα με συνολικό ποσό μεταφοράς 140.000 ευρώ σε τράπεζα του εξωτερικού, πλήθος κινητών τηλεφώνων, ηλεκτρονικοί υπολογιστές, δίσκοι και φορητές μονάδες αποθήκευσης δεδομένων.
Η δικογραφία περιλαμβάνει τα αδικήματα της δωροληψίας υπαλλήλου και της άμεσης συνέργειας στην πράξη αυτή, σε βαθμό κακουργήματος, ενώ οι συλληφθέντες οδηγούνται αύριο για τα περαιτέρω στην εισαγγελία πλημμελειοδικών Σερρών.
Αναρωτιέσαι γιατί κάποιοι άνθρωποι αποκτούν τεράστια επιρροή και followers στα social media, ενώ άλλοι μένουν στην αφάνεια; Η ψυχολογία έχει την απάντηση.
Kάθε Κυριακή στις 11:30 π.μ, σε μια παράσταση για όλη την οικογένεια που υμνεί τη φιλία, την ελευθερία και το μεγάλο ταξίδι της ζωής από την παιδική ηλικία στην ενηλικίωση.
Η παράσταση «φαινόμενο» για την ζωή του Ρούντολφ Νουρέγιεφ, με πάνω από ένα εκατομμύριο θεατές σε όλο τον κόσμο, έρχεται στις 25 και 26 Απριλίου στο Θέατρο Κάτια Δανδουλάκη.
Σύνταξη
WIDGET ΡΟΗΣ ΕΙΔΗΣΕΩΝΗ ροή ειδήσεων του in.gr στο site σας