Μέτρα ενόψει της εποχικής γρίπης ζητούν οι γιατροί
Ο ΙΣΑ ζητά από το Υπουργείο Υγείας, να μεριμνήσει εγκαίρως για τη λειτουργία κλινών στις Μονάδες Εντατικής Θεραπείας ,προκειμένου να μη χαθούν άδικα ζωές, για άλλη μια χρονιά
O Ιατρικός Σύλλογος Αθηνών, εν όψει της επιδημίας γρίπης που αναμένεται τους επόμενους μήνες, καλεί τις ομάδες υψηλού κινδύνου, να κάνουν το αντιγριπικό εμβόλιο καθώς ξεκίνησε η ενδεδειγμένη περίοδος, για τον αντιγριπικό εμβολιασμό.
- Διαβάστε επίσης: Ξεκινά ο εμβολιασμός κατά της εποχικής γρίπης
Πρέπει να επισημανθεί ότι η πλειοψηφία των ασθενών που εμφάνισαν σοβαρές επιπλοκές ή κατέληξαν από τη νόσο, κατά την περσινή χρονιά δεν είχαν εμβολιαστεί.
Σαράντα δύο άτομα έχασαν κατά την περίοδο 2017-2018 τη ζωή τους στη χώρα μας λόγω επιπλοκών της γρίπης. Πρόκειται για 30 άνδρες και 12 γυναίκες, με εύρος ηλικιών από 1 έως 93 έτη. Από τα 16 (38,1%) κρούσματα απομονώθηκε ιός γρίπης τύπου Α και από τα 26 (61,9%) ιός γρίπης τύπου Β. Από το σύνολο των 42 ασθενών που απεβίωσαν, μόνο έξι κρούσματα ήταν εμβολιασμένα για τη γρίπη.
Σημειώνεται ότι τα 35 (83,3%) από τα 42 προαναφερθέντα κρούσματα ανήκαν σε κλινική ομάδα υψηλού κινδύνου για την οποία συστήνεται εμβολιασμός για την εποχική γρίπη σύμφωνα με τη σχετική εγκύκλιο του υπουργείου Υγείας.
Οι γιατροί ζητούν επίσης από το Υπουργείο Υγείας να μεριμνήσει εγκαίρως για την λειτουργία κλινών στις Μονάδες Εντατικής Θεραπείας ,προκειμένου να μη χαθούν άδικα ζωές, για άλλη μια χρονιά.
Είναι γνωστό ότι κατά τη διάρκεια της επιδημίας, οι ανάγκες για κρεβάτια σε ΜΕΘ, αυξάνονται κατακόρυφα, με αποτέλεσμα πολλοί ασθενείς να καταλήγουν πριν βρεθεί κρεβάτι.
«Η αντιμετώπιση της επιδημίας της γρίπης, απαιτεί σχεδιασμό και εγρήγορση. Είναι απαράδεκτο και τριτοκοσμικό να παραμένουν καθημερινά τους χειμερινούς μήνες, σε αναμονή για ΜΕΘ, πενήντα και εξήντα ασθενείς και πολλοί από αυτούς να καταλήγουν πριν βρεθεί κρεβάτι. Το Υπουργείο Υγείας, γνωρίζει τις ανάγκες που πρόκειται να δημιουργηθούν και οφείλει να μεριμνήσει άμεσα, για να καλυφθούν. Σε αντίθετη περίπτωση, έχει μεγάλες ευθύνες για τις ζωές που θα χαθούν άδικα», υπογραμμίζει ο πρόεδρος του ΙΣΑ, Γιώργος Πατούλης.
- Τραμπ: Το σχέδιο για ένα νέο μπλοκ ισχύος με 5 μέλη
- Καμπότζη και Ταϊλάνδη συνεχίζουν τις εχθροπραξίες παρότι ο Τραμπ ανακοινώνει συμφωνία κατάπαυσης του πυρός
- Ρουμανία: Διαδηλώσεις κατά της διαφθοράς στο δικαστικό σύστημα – Αποκαλύψεις για πιέσεις από υψηλά κλιμάκια
- Ουκρανία: Ο Τραμπ «στέλνει τον Γουίτκοφ στο Βερολίνο» για συνομιλίες με τον Ζελένσκι και ευρωπαίους ηγέτες
- ΗΠΑ – Βενεζουέλα: Αποστρατεύτηκε ο ναύαρχος που έδωσε εντολή για χτύπημα σε επιζώντες
- Βόρεια Κορέα: Το εγκώμιο στρατιωτών που επέστρεψαν από τη Ρωσία έπλεξε ο Κιμ Γιονγκ Ουν
- Ουκρανία: O Τραμπ ζήτησε από τις Ε3 να πιέσουν τον Ζελένσκι να συμφωνήσει με τη Ρωσία
- Βενεζουέλα: «Ο Μαδούρο να καταλάβει ότι πρέπει να φύγει», λέει η Ματσάδο
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

![H στιγμή της επίθεσης στο τουρκικό πλοίο από τη Ρωσία με Geran 2 / Shahed 136 [βίντεο]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2025/12/CENK-RORO-2-111x85.jpg)




![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Σάββατο 13.12.2025]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2025/12/nathan-anderson-npruZYZgfA0-unsplash-315x220.jpg)











































![Ιράν: Οι Φρουροί της Επανάστασης κατέσχεσαν δεξαμενόπλοιο με «λαθραίο ντίζελ» [βίντεο]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2025/12/Iran-tanker-1-315x220.jpg)












Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442