Την απόφαση του να αποσυρθεί από το μπάσκετ ανακοίνωσε ο Βόσνιος φόργουορντ, Μίρζα Τελέτοβιτς.
Αν και μόλις πριν λίγες μέρες έκλεισε τα 33 του, ο φόργουορντ με το φαρμακερό τρίποντο αποφάσισε να «κλείσει» την καριέρα του λόγω μακροχρόνιων τραυματισμών.
Ο Βόσνιος έγινε ιδιαίτερα γνωστός στην Ευρώπη με τη φανέλα της Μπασκόνια, με τα χρώματα της οποίας κατάφερε να κατακτήσει δύο πρωταθλήματα Ισπανίας.
Το 2012 έκανε το άλμα στο ΝΒΑ και τους Μπρούκλιν Νετς, με τους οποίους πραγματοποίησε σπουδαίες εμφανίσεις. Ωστόσο τον Ιανουάριο του 2015 διαγνώσθηκε με πνευμονική εμβολή, μια πάθηση η οποία μπορούσε να απειλήσει ακόμα και τη ζωή του, μένοντας έξω για το υπόλοιπο της σεζόν.
Παρόλα αυτά κατάφερε να συνεχίσει για ακόμα δύο χρόνια στον μαγικό κόσμο του ΝΒΑ, παίζοντας στους Φίνιξ Σανς αλλά και τους Μιλγουόκι Μπάκς του Γιάννη Αντετοκούνμπο. Το Δεκέμβριο του 2017 η πάθηση του τον ανάγκασε να μείνει εκτός αγωνιστικής δράσης για άγνωστο χρονικό διάστημα, με τους Μπακς να τον «κόβουν» λίγους μήνες αργότερα.
Με τα χρώματα της εθνικής του ομάδας συμμετείχε σε 4 διοργανώσεις Ευρωμπάσκετ από το 2003 έως το 2013.
Πλέον, θεωρείται βασικός υποψήφιος για να αναλάβει την προεδρία της Ομοσπονδίας μπάσκετ στη Βοσνία.
Ο Γιάννης Καλαβριανός περιγράφει τις ταραγμένες ημέρες της ζωής των πέντε ηρώων, που θα άλλαζαν μια για πάντα την ιστορία της παγκόσμιας λογοτεχνίας τρόμου.
H Λιντς που παλεύει για τη σωτηρία της πήρε βαθμό με 0-0 από τη Μπρέντφορντ που έχασε κι άλλο έδαφος για την Ευρώπη. Εντυπωσιακή η Έβερτον, συνέτριψε με 3-0 την Τσέλσι και «βλέπει» ακόμη και «4άδα».
Ο χρυσός στο παγκόσμιο κλειστού στίβου του Τορούν Αρμάντ Ντουπλάντις μίλησε με κολακευτικά λόγια τον ασημένιο και πολύ καλό του φίλο του Εμμανουήλ Καραλή μετά την ολοκλήρωση του τελικού.
Ο Ερασιτέχνης Ολυμπιακός με ανάρτησή του απένειμε εύσημα στον αθλητή του Εμμανουήλ Καραλή, ο οποίος κατέκτησε το ασημένιο μετάλλιο στο Παγκόσμιο Κλειστού Στίβου του Τορούν.
Ο Εμμανουήλ Καραλής αναφέρθηκε στην επιτυχία της κατάκτησης του ασημένιου μεταλλίου στο Παγκόσμιο κλειστού του Τορούν, αποθέωσε το τιμ του και τόνισε ότι στόχος του είναι το Παγκόσμιο ρεκόρ.