Πιέσεις Βρετανίας προς ΕΕ για αυστηρότερες κυρώσεις κατά Ρωσίας
Η Βρετανία, οι ΗΠΑ και η ΕΕ βλέπουν πίσω από την απόπειρα δολοφονίας του Σεργκέι Σκριπάλ, τη Ρωσία.
Η Βρετανία αναμένεται να ζητήσει από την Ευρωπαϊκή Ένωση να επιβάλλει αυστηρότερες κυρώσεις κατά της Ρωσίας, θεωρώντας ότι το μπλοκ θα πρέπει να υποστηρίξει τη θέση των ΗΠΑ απέναντι στη Μόσχα για την υπόθεση της δηλητηρίασης του πρώην κατασκόπου, Σεργκέι Σκρίπαλ.
Όπως μεταδίδει το Reuters, ο υπουργός Εξωτερικών της Βρετανίας, Τζέρεμυ Χάντ, θα αναφέρει στις δηλώσεις του ότι ο ρώσος πρόεδρος, Βλαντιμίρ Πούτιν, έχει κάνει τον κόσμο «ένα πιο επικίνδυνο μέρος».
«Σήμερα το Ηνωμένο Βασίλειο ζητά από τους συμμάχους του να κάνουν ένα βήμα μπροστά καλώντας την Ευρωπαϊκή Ένωση να διασφαλίσει ότι οι κυρώσεις της ενάντια στη Ρωσία θα είναι πλήρεις και ότι βρισκόμαστε δίπλα στις ΗΠΑ», θα ανακοινώσει ο υπουργός Εξωτερικών.
Η Βρετανία, οι ΗΠΑ και η ΕΕ βλέπουν πίσω από την απόπειρα δολοφονίας του Σεργκέι Σκριπάλ, τη Ρωσία. Ωστόσο, το Κρεμλίνο αρνείται κάθε ανάμιξη.
Η ΕΕ συμφώνησε πρόσφατα να ανανεώσει τις κυρώσεις κατά της Ρωσίας σχετικά με την προσάρτησή της στην Κριμαία και τις δραστηριότητες της στην περιοχή.
Ωστόσο, η ΕΕ δεν έχει επιβάλει κυρώσεις σε σχέση με την υπόθεση Σκριπάλ, μολονότι καταδίκασε έντονα τη Μόσχα και εντάχθηκε στη διεθνή δράση για την απέλαση ρώσων αξιωματούχων. Τα μέτρα της κατά της Ρωσίας περιλαμβάνουν οικονομικούς περιορισμούς και εξαγωγές όπλων.
Ο Χαντ, ο οποίος αντικατέστησε πρόσφατα τον Μπορίς Τζόνσον, θα συναντηθεί την Τετάρτη με τον υπουργό Εξωτερικών των ΗΠΑ Μάικ Πομπέο και άλλους αξιωματούχους των ΗΠΑ και θα απευθυνθεί την Πέμπτη στο Συμβούλιο Ασφαλείας των Ηνωμένων Εθνών.
- Γιάννης Βογιατζής: Έγινε 100 χρόνων, το αφιέρωμα της Finos Film
- Κινγκς – Μπακς 98-115: «Βασιλιάς» Αντετοκούνμπο στο Σακραμέντο και μεγάλο διπλό για τους Κινγκς
- Κραν Μοντανά: Ταυτοποιήθηκαν τα θύματα της τραγωδίας – 40 νεκροί εκ των οποίων 20 ανήλικοι
- Αλλάζει τον ενεργειακό χάρτη του πλανήτη η επέμβαση Τραμπ στη Βενεζουέλα;
- Ναν: «Είμαι έτοιμος, δεν είμαι καθόλου κουρασμένος»
- Γιώργος Παπαδάκης: Με δάκρυα και βαθιά συγκίνηση τον αποχαιρετούν οι συνεργάτες του στο «Καλημέρα Ελλάδα»
- Patti Smith: Η ιέρεια του punk επιστρέφει στην Αθήνα
- Ντάνι Ρόλινγκ: Ένας serial killer, πέντε νεκροί φοιτητές και η ιστορία πίσω από τη ταινία «Scream»
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις




![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Δευτέρα 05.01.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/01/cody-board-w59DM6d6uxM-unsplash-128x85.jpg)
















































































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442