Τετάρτη 24 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Ταϊλάνδη: Απεγκλωβίστηκε και όγδοο παιδί από τη σπηλιά

Ταϊλάνδη: Απεγκλωβίστηκε και όγδοο παιδί από τη σπηλιά

Ακόμη ένα παιδί, φτάνοντας συνολικά τα οκτώ, απεγκλωβίστηκε από το σπήλαιο Ταμ Λουάνγκ στην Ταϊλάνδη, όπου άρχισε ξανά το πρωί η επιχείρηση διάσωσης των υπολοίπων παιδιών και του προπονητή τους. Οι πρώτοι τέσσερις διασωθέντες είναι καλά στην υγεία τους και υποβάλλονται σε ενδελεχείς ιατρικούς ελέγχους

«Ένα όγδοο άτομο βγήκε με φορείο από το σπήλαιο στη βόρεια Ταϊλάνδη» δήλωσε στο Reuters αυτόπτης μάρτυρας.

Λίγο νωρίτερα είχε προηγηθεί ο απεγκλωβισμός και η μεταφορά τριών ακόμα παιδιών, από τα συνολικά 12 που είχαν εγκλωβιστεί στο συγκρότημα σπηλαίων Ταμ Λουάνγκ  μαζί με τον 25χρονο προπονητή τους.

Η επιχείρηση απεγκλωβισμού τους διήρκεσε περισσότερες από έξι ώρες. Μετά την πρώτη πολύωρη και άκρως επικίνδυνη επιχείρηση διάσωσης μέσα από τα στενά και λασπώδη περάσματα του σπηλαίου, οι δύτες ξεκίνησαν το πρωί της Δευτέρας ξανά το υπόγειο ταξίδι τους. Συνολικά, έχουν διασωθεί οκτώ παιδιά, ενώ παραμένουν εγκλωβισμένα άλλα τέσσερα και ο 25χρονος προπονητής τους.

Ο επικεφαλής της αποστολής απεγκλωβισμού Ναρονγκσάκ Οσοτανακόρν είχε δηλώσει στα ΜΜΕ ότι «χρησιμοποιούμε περισσότερους διασώστες σε σχέση με χθες, αλλά από την ίδια διεθνή ομάδα που απεγκλώβισε τα πρώτα τέσσερα παιδιά».

Σύμφωνα με το CNN, ο αριθμός των δυτών έφτασε σήμερα τους 90 (40 εκ Ταϊλάνδης και 50 από άλλες χώρες), όλοι με μεγάλη εμπειρία από καταδύσεις σε σπηλιές.

Δεκατρείς ιατρικές ομάδες βρίσκονταν από την ημέρα εντοπισμού της παιδική ποδοσφαιρικής ομάδας έξω από το σπήλαιο, η καθεμία εξοπλισμένη με το δικό της ελικόπτερο και ασθενοφόρο, ένα για καθένα από τα 12 παιδιά και τον προπονητή τους.

https://www.youtube.com/watch?v=aIsh7TcjGFk

Η δεύτερη φάση της επιχείρησης απεγκλωβισμού των 12 παιδιών και του προπονητή τους από το πλημμυρισμένο συγκρότημα σπηλαίων Ταμ Λουάνγκ της Ταϊλάνδης ξεκίνησε σήμερα στις 11πμ τοπική ώρα.

Ο επικεφαλής της αποστολής εξέφρασε ελπίδες ότι μέσα στις επόμενες ώρες «θα υπάρξουν καλά νέα» και πρόσθεσε ότι «χρησιμοποιούμε περισσότερους διασώστες σε σχέση με χθες, αλλά από την ίδια διεθνή ομάδα που απεγκλώβισε τα πρώτα τέσσερα παιδιά».

Οι πρώτοι διασωθέντες

Ο υπουργός Εσωτερικών επιβεβαίωσε πως οι πρώτοι τέσσερις διασωθέντες μαθητές είναι καλά στην υγεία τους και υποβάλλονται σε ενδελεχείς ιατρικούς ελέγχους.

Μέχρι στιγμής, οι μαθητές που έχουν διασωθεί έχουν ιδωθεί με τους συγγενείς τους μόνο από απόσταση. «Οι επισκέπτες επιτρέπεται να συναντήσουν και να κουβεντιάσουν με τα παιδιά. Δεν επιτρέπεται ωστόσο ούτε να τα αγγίξουν ούτε να τα αγκαλιάσουν. Πρέπει να κρατούν απόσταση ενός ή δύο μέτρων», εξήγησε αξιωματούχος γιατρός από το νοσοκομείο όπου νοσηλεύονται οι μαθητές. «Άρση της απαγόρευσης» θα σημάνει εφόσον βγουν τα αποτελέσματα των ιατρικών εξετάσεων στις οποίες έχουν υποβληθεί.   

Sports in

Το μεγάλο λάθος του Σλούκα έδωσε το πλεονέκτημα στην Μακάμπι (vid)

Ο Κώστας Σλούκας πήρε την λάθος απόφαση, τη λάθος στιγμή. Και η Μακάμπι…

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τετάρτη 24 Απριλίου 2024