Παρασκευή 19 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Δεν έφταναν όλα, ήτανε κοντή κι η κάλτσα…

Δεν έφταναν όλα, ήτανε κοντή κι η κάλτσα…

Το στυλ είναι γεγονός ότι αποτελεί το αδύνατο σημείο του κατά τα άλλα επικοινωνιακού Αλέξη Τσίπρα

Το στιλ είτε το έχεις είτε όχι. Πολύ δύσκολα το αποκτάς αν δεν υπάρχει η βάση και ακόμη και σε περιπτώσεις που θα σημειωθεί πρόοδος, πάντοτε κάτι θα σε προδίδει.

Το θέμα υπό αυτές τις συνθήκες είναι πόσο ακομπλεξάριστος και άνετος είναι κάποιος και πώς μπορεί να «σώσει» καταστάσεις, ακόμη και αν εκτεθεί.

Σε ό,τι αφορά τον Ελληνα Πρωθυπουργό, το στιλ δεν είναι και το δυνατό του σημείο.

Το μαρτυρεί η δυσκολία του να σταθεί ή να καθήσει όταν δέχεται επισήμους συνομιλητές του, ή ακόμη φαίνεται και στις φωτογραφίες από τις προσωπικές και οικογενειακές στιγμές, οι οποίες κατά καιρούς εμφανίζονται.

Παρά ταύτα, θα μπορούσε κάποιος να πει ότι πρόκειται για θέματα γούστου και αισθητικής και ότι περί ορέξεως, κολοκυθόπιτα.

Σύμφωνοι.

Πλην όμως, ο κ. Τσίπρας είχε μία ατυχή στιγμή, μία μόλις εβδομάδα έπειτα από την εμφάνισή του με την κόκκινη, κακοδεμένη γραβάτα στο Ζάππειο, την οποία και έβγαλε στα γρήγορα. Και η στιγμή αυτή αποκάλυψε πολλά, πέραν του στιλ.

Σε συνέντευξή του στο τηλεοπτικό δίκτυο του Bloomberg, αποκαλύφθηκε ότι  φορούσε μάλλον κοντύτερες κάλτσες από όσο θα έπρεπε. Αποτέλεσμα: ένα από τα χαρακτηριστικότερα στιλιστικά λάθη. Να φαίνεται στα στιγμιότυπα και τις φωτογραφίες το κενό μεταξύ παντελονιού και κάλτσας. Ένα από τα μεγάλα φάουλ που επισημαίνεται σε όλα τα εγχειρίδια για τους πολιτικούς και τα δημόσια πρόσωπα εν γένει.

Θα πει κάποιος «και τι έγινε;». Δεν έγινε τίποτε, πράγματι. Είναι τόσα άλλα για τα οποία σηκώνει κριτική η δράση του Πρωθυπουργού, που κάτι τέτοιο είναι ασήμαντο.

Ελα όμως που αφότου στα κοινωνικά δίκτυα άρχισε να γίνεται σούσουρο και να φουντώνουν τα περιπαικτικά σχόλια, επιστρατεύτηκε η επικοινωνιακή… άμυνα του Μεγάρου Μαξίμου. Και μέσα σε λίγες ώρες και με την κατάλληλη επεξεργασία, η κάλτσα του κ. Τσίπρα σηκώθηκε, το κενό εξαφανίστηκε και η ρετουσαρισμένη φωτογραφία αντικατέστησε την πραγματική.

Θα πει κάποιος ότι πρόκειται για αστείο θέμα. Και θα έχει δίκιο. Δείχνει όμως κάτι η αντίδραση του πρωθυπουργικού επιτελείου.

Είτε είσαι άνετος και το υποστηρίζεις, είτε δεν είσαι και επιστρατεύεται το photo shop για να διορθώσει τις ατέλειες. Μάταιη προσπάθεια. Η άνεση δεν υπάρχει και η εντύπωση δεν αλλάζει με μία διορθωμένη φωτογραφία. Η ποσέτ με την οποία κατά καιρούς εμφανίζεται, δεν σώζει την κατάσταση.

Υπάρχει βέβαια και η πιο ασφαλής επιλογή. Να ακολουθείς το πρωτόκολλο και την πεπατημένη και να τηρείς πιστά τον ενδυματολογικό κώδικα.

Όλοι οι άλλοι που το κάνουν, κάτι ξέρουν.

Sports in

Αυτή είναι η ενδεκάδα της Κ19 του Ολυμπιακού στον ημιτελικό με τη Ναντ

Ποιες είναι οι επιλογές του Σωτήρη Συλαϊδόπουλου για τον σπουδαίο ημιτελικό της Κ19 του Ολυμπιακού με τη Ναντ στο Final Four του Youth League.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 19 Απριλίου 2024