Την απαγγελία κατηγοριών για απάτη κατά της Σάρα Νετανιάχου, συζύγου του Μπενιαμίν Νετανιάχου, πρωθυπουργού του Ισραήλ, ανακοίνωσε το υπουργείο Δικαιοσύνης.
Στις κατηγορίες περιλαμβάνεται η κατάχρηση κρατικών πόρων ύψους 100.000 δολαρίων για υπηρεσίες catering στην πρωθυπουργική κατοικία στην Ιερουσαλήμ, σύμφωνα με την ανακοίνωση.
Η Σάρα Νετανιάχου θεωρείται ύποπτη ότι πέρασε στα έξοδα των φορολογουμένων εκατοντάδες γεύματα που παραγέλθηκαν ανάμεσα στο 2009 και το 2013 στην πρωθυπουργική κατοικία και ότι είπε ψέματα ότι δεν υπήρχε μάγειρας στην επίσημη κατοικία του πρωθυπουργού του Ισραήλ.
Η ίδια ωστόσο αρνείται τις κατηγορίες.
Στο επίκεντρο δύο ερευνών για διαφθορά βρίσκεται και ο Νετανιάχου, ο οποίος θεωρείται ύποπτος ότι δέχθηκε δώρα ύψους εκατοντάδων χιλιάδων δολαρίων με αντάλλαγμα πρωθυπουργικά ρουσφέτια.
Σε άλλη υπόθεση, η έρευνα προσπαθεί να διαπιστώσει εάν ο Νετανιάχου προσπάθησε να κλείσει μυστική συμφωνία με εφημερίδα γιανα εξασφαλίσει ευνοϊκή κάλυψη εκ μέρους της.
Ο πρωθυπουργός του Ισραήλ έχει καταθέσει επανειλημμένως στις αρχές, με τον ίδιο να αρνείται τις κατηγορίες.
Η Σονάτα του Σεληνόφωτος, ο σκηνικός μονόλογος του μεγάλου ποιητή Γιάννη Ρίτσου, θα παρουσιαστεί για μία μοναδική βραδιά τη Δευτέρα 2 Φεβρουαρίου στο θέατρο Ολύμπια «Μαρία Κάλλας».
Στις 30 και 31 Ιανουαρίου, στο Ολύμπια θα πραγματοποιηθεί η συναυλία «Δύο Επέτειοι, Μία Σκηνή» - αφορμή τη συμπλήρωση 30 δημιουργικών χρόνων του συνθέτη Κώστα Λειβαδά και για τα 40 χρόνια της Ορχήστρας Νυκτών Εγχόρδων «Θανάσης Τσιπινάκης» του Δήμου Πατρέων.