Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Είναι η ώρα της επιστροφής

Είναι η ώρα της επιστροφής

Απομένουν δυο μέρες για την έναρξη του Μουντιάλ και όλος ο κόσμος περιμένει πως και πως το εναρκτήριο παιχνίδι της κορυφαίας ποδοσφαιρικής διοργάνωσης

Απομένουν δυο μέρες για την έναρξη του Μουντιάλ και όλος ο κόσμος περιμένει πως και πως το εναρκτήριο παιχνίδι της κορυφαίας ποδοσφαιρικής διοργάνωσης. Συζητήσεις επί συζητήσεων, αναλύσεις και προγνωστικά. Όλοι κουβεντιάζουν για την τελική φάση του Παγκοσμίου Κυπέλλου και ανυπομονούν.

Όσοι έχουν μεγαλώσει βλέποντας την Εθνική ομάδα της Βραζιλίας στο Μουντιάλ του 1982, αγάπησαν τους μάγους από την χώρα της σάμπα. Σ’ αυτή την κατηγορία και η «αφεντιά» μας. Κι επειδή τα όσα συνέβησαν πριν από τέσσερα χρόνια δεν είναι για να τα θυμόμαστε, ας ασχοληθούμε με το παρόν.

Η Βραζιλία δείχνει πως έχει τις δυνατότητες να πετύχει αυτό που δεν κατάφερε στο προηγούμενο Μουντιάλ. Ο ομοσπονδιακός τεχνικός της Σελεσάο, Τίτε έχει καταφέρει να δημιουργήσει μια πολύ καλή ομάδα, που έχει ξεκάθαρη δομή. Οι ρόλοι είναι διακριτοί και αυτό είναι κάτι παραπάνω από σημαντικό, φέρνοντας κάποιος στο νου του το πάθημα των Βραζιλιάνων πριν από τέσσερα χρόνια.

Ξεκινώντας λοιπόν κάποιος από τον πάγκο, οφείλει να σταθεί στην παρουσία ενός καλοπύ προπονητή. Είναι φυσικά πολύ μεγάλη υπόθεση για την Βραζιλία, η παρουσία του Νεϊμάρ. Ο σούπερ σταρ των Βραζιλιάνων φαίνεται πως έχει ξεπεράσει τον τραυματισμό του. Δείχνει έτοιμος να ηγηθεί της ομάδας του κι αυτό είναι μεγάλο κέρδος και για την ψυχολογία των συμπαικτών του.

Θα πρέπει επίσης να επισημανθεί πως η Βραζιλία διαθέτει έναν εξαιρετικό τερματοφύλακα, τον Άλισον. Έχει επίσης επιθετικούς που μπορούν να βοηθήσουν τον Νεϊμάρ (Φιρμίνο, Κουτίνο, Ζεσούς) και αυτό το στοιχείο είναι κάτι που έλειψε από την Σελεσάο στο Μουντιάλ του 2014.

Κανείς φυσικά δεν μπορεί να ισχυριστεί ότι η αποστολή της Βραζιλίας θα είναι εύκολη, ωστόσο υπάρχουν σημαντικές διαφορές σε σχέση με την ομάδα του προηγούμενου παγκοσμίου Κυπέλλου. Αναμφίβολα αυτή την φορά υπάρχει προοπτική για να φτάσει στην κατάκτηση του τροπαίου η Σελεσάο. Μπορεί να τα καταφέρει και είναι σίγουρο πως οι Βραζιλιάνοι θεωρούνται δικαιολογημένα φαβορί για την κατάκτηση του τροπαίου.

Sports in

O Τζόλης των 17 γκολ και η… αδικία του Πογέτ (vids)

Ο Γκουστάβο Πογέτ δεν έκανε σωστή διαχείριση στο ματς με τη Γεωργία και αυτό φαίνεται από τον Χρήστο Τζόλη, που είναι ο πιο φορμαρισμένος Έλληνας παίκτης αυτή τη στιγμή και ήταν εκτός αποστολής.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024