Διαδραστικό ταξίδι στην εποχή του Περικλή
Με τη χρήση των νέων τεχνολογιών, ο θεατής θα έχει την ευκαιρία να θαυμάσει τα πιο περίπλοκα, από αρχιτεκτονικής άποψης, κτίρια της Ακρόπολης, όπως τον Παρθενώνα, το Ερεχθείο, τον Ναό της Απτέρου Νίκης, τα Προπύλαια, αλλά και τα αγάλματα που τα διακοσμούσαν σε 3D και στα φυσικά τους χρώματα, όπως ήταν την εποχή που δημιουργήθηκαν.
Η νέα διαδραστική παραγωγή εικονικής πραγματικότητας θα προβάλλεται από τις 24 Μαρτίου στη «ΘΟΛΟ» του Κέντρου Πολιτισμού «Ελληνικός Κόσμος». Με τη χρήση των νέων τεχνολογιών, ο θεατής θα έχει την ευκαιρία να θαυμάσει τα πιο περίπλοκα, από αρχιτεκτονικής άποψης, κτίρια της Ακρόπολης, όπως τον Παρθενώνα, το Ερεχθείο, τον Ναό της Απτέρου Νίκης, τα Προπύλαια, αλλά και τα αγάλματα που τα διακοσμούσαν σε 3D και στα φυσικά τους χρώματα, όπως ήταν την εποχή που δημιουργήθηκαν.
Παράλληλα, παρουσιάζονται ναοί και αγάλματα τα οποία δεν διασώζονται μέχρι σήμερα όπως το Αρρηφόριον, το Ιερό του Διός Πολιέως, το Ιερό της Αρτέμιδος Βραυρωνίας, η Χαλκοθήκη, ο γλυπτός διάκοσμος του Παρθενώνα με το χρυσελεφάντινο άγαλμα της θεάς Αθηνάς κ.α.

Ομάδες ειδικών, ζωγράφοι, 3D modelers, προγραμματιστές και αρχαιολόγοι ανέπτυξαν τα τρισδιάστατα μοντέλα κάθε κτηρίου. Στη συνέχεια, οι επιστήμονες του Ιδρύματος Μείζονος Ελληνισμού προσάρμοσαν την προβολή για τις ανάγκες της «ΘΟΛΟΥ» και με τη βοήθεια του καθηγητή Κλασικής Αρχαιολογίας Πάνου Βαλαβάνη προσφέρουν στους επισκέπτες του «Ελληνικού Κόσμου» μία ακόμα συγκλονιστική εμπειρία, όπου ο θεατής περιηγείται ανάμεσα στους υπέρλαμπρους ναούς, μαθαίνοντας για την ιστορία του Ιερού Βράχου, χάρη στη συναρπαστική ξενάγηση που γίνεται «ζωντανά» από τους Μουσειοπαιδαγωγούς του Ιδρύματος Μείζονος Ελληνισμού.
Η «Διαδραστική Περιήγηση στην Ακρόπολη των Αθηνών» θα είναι διαθέσιμη στη «ΘΟΛΟ» Εικονικής Πραγματικότητας από τις 24 Μαρτίου 2018.

in.gr
- Θεσσαλονίκη: Άνδρας ανασύρθηκε χωρίς τις αισθήσεις του από δύσβατο σημείο – Μεταφορά μέσω θαλάσσης
- Σκάνδαλο ΟΠΕΚΕΠΕ: Η «καυτή πατάτα» για το Μαξίμου και η «βροχή» αιτημάτων για πρόωρες κάλπες
- «Φιλαράκια» – Η Λίζα Κούντροου λάτρεψε τη Φοίβη
- Σερβία και Ουγγαρία ανακοίνωσαν ότι βρέθηκαν αμερικανικά εκρηκτικά σε ρωσικό αγωγό φυσικού αερίου
- Economist: Μετρά αντίστροφα ο χρόνος του private credit – Ορατή μια νέα κρίση στην παγκόσμια οικονομία;
- Γουέστ Χαμ – Λιντς Γιουνάιτεντ 2-4 πεν. (2-2 κ.α.): Πρόκριση «θρίλερ» στην 4άδα του FA Cup για τα «Παγώνια»
- Υποκλοπές: Πασχίζει η Σοφία Βούλτεψη να βγάλει καθαρό τον Γρ. Δημητριάδη και εκτίθεται
- Γλυφάδα: Χειροπέδες σε 3 άνδρες που απείλησαν αστυνομικούς με αεροβόλο όπλο, μαχαίρι και σφυρί
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Κυριακή 05.04.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/04/filip-kvasnak-LUrr8X4RDw4-unsplash-315x220.jpg)


















































































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442