Πούτιν προς Ρώσους Ολυμπιονίκες: «Συγχωρέστε μας που δεν σας προστατεύσαμε»
Ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν ζήτησε συγγνώμη από τους Ρώσους Ολυμπιονίκες επειδή η κυβέρνηση δεν μπόρεσε να τους προστατέψει από τις επιθέσεις και τις αιτιάσεις που δέχθηκαν από το εξωτερικό. «Συγχωρέστε μας, που δεν μπορέσαμε να σας προστατεύσουμε από αυτό (τέτοιες επιθέσεις)» δήλωσε ο Πούτιν στην συνάντηση που είχε με τους ρώσους αθλητές που θα συμμετάσχουν στην Χειμερινή Ολυμπιάδα που θα πραγματοποιηθεί στην πόλη Πιοντσάν της Νότιας Κορέας.
Ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν ζήτησε συγγνώμη από τους Ρώσους Ολυμπιονίκες επειδή η κυβέρνηση δεν μπόρεσε να τους προστατέψει από τις επιθέσεις και τις αιτιάσεις που δέχθηκαν από το εξωτερικό.
«Συγχωρέστε μας, που δεν μπορέσαμε να σας προστατεύσουμε από αυτό (τέτοιες επιθέσεις)» δήλωσε ο Πούτιν στην συνάντηση που είχε με τους ρώσους αθλητές που θα συμμετάσχουν στην Χειμερινή Ολυμπιάδα που θα πραγματοποιηθεί στην πόλη Πιοντσάν της Νότιας Κορέας.
Ο Ρώσος πρόεδρος επεσήμανε επίσης ότι δεν πρέπει κανείς να αμφιβάλει για το ότι η Ρωσία πάντα θα υποστηρίζει «τις ιδέες του καθαρού αθλητισμού με όλες τις έννοιες» και με την έννοια του καθαρού αθλητισμού του απαλλαγμένου από το ντόπινγκ και τις εξωτερικές συγκυρίες.
Παράλληλα επισήμανε ότι όλοι αντιλαμβάνονται πόσο δύσκολες είναι οι νίκες στον σύγχρονο κόσμο του αθλητισμού των μεγάλων επιδόσεων, λέγοντας πως «είναι δύο φορές πιο δύσκολο όταν ο αθλητισμός αναμειγνύεται με κάποια, εμφανώς ξένα και μη ιδιάζοντα στην φύση του γεγονότα και φαινόμενα, που σχετίζονται με τις εξωτερικές συγκυρίες, την πολιτική και με κάποια άλλα ακόμη πράγματα», εκφράζοντας την συμπαράσταση όλων προς όλους τους Ρώσους αθλητές οι οποίοι δεν θα μπορέσουν να συμμετάσχουν στους Χειμερινούς Ολυμπιακούς Αγώνες στην Νότια Κορέα.
Στο μεταξύ ο εκπρόσωπος τύπου του Κρεμλίνου Ντμίτρι Πεσκόφ, ανακοίνωσε ότι ότι θα οργανώσει ξεχωριστούς αγώνες για τους Ρώσους αθλητές που δεν θα μπορέσουν να συμμετάσχουν στους Χειμερινούς Ολυμπιακούς Αγώνες στην Νότια Κορέα.
Απευθυνόμενος στους Ρώσους αθλητές που θα συμμετάσχουν στους Αγώνες, τους είπε να «μην σκέφτονται καθόλου όλα αυτά που συνέβησαν με την προετοιμασία τους για τους ολυμπιακούς Αγώνες το τελευταίο διάστημα», τους κάλεσε «να επικεντρωθούν μόνο στα αθλήματα τους και να θυμούνται ότι τους παρακολουθούν εκατομμύρια φίλαθλοι» και τους ευχήθηκε «νίκες και επιτυχίες»
in.gr με πληροφορίες από ΑΠΕ – ΜΠΕ
- Ιράν: Η Lufthansa αναστέλλει τις πτήσεις προς και από την Τεχεράνη μέχρι και τις 29 Μαρτίου
- Τουλάχιστον 1.500 μέλη του Ισλαμικού Κράτους δραπέτευσαν από φυλακές της Συρίας
- Τρίπολη – Νεστάνη: Νεκρός εντοπίστηκε ηλικιωμένος κατά την κατάσβεση πυρκαγιάς σε κατοικία
- Στα «ΝΕΑ» της Τρίτης: Τρεις ανατροπές υπέρ των παιδιών
- Η Μολδαβία αποχώρησε από την ευρασιατική ομάδα ΚΑΚ της οποία ηγείται η Ρωσία
- Η Premier League αποθέωσε τον Κωστούλα για το καταπληκτικό γκολ (vid)
- Κίνα: Η κίνηση που επαναπροσδιορίζει τον τρόπο που θα διεξάγονται οι μελλοντικές συγκρούσεις
- «Η επιθετικότητα απέναντι στη Γροιλανδία είναι ζήτημα της ΕΕ και όχι μόνο της Δανίας»
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Τρίτη 20.01.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/01/danie-franco-wEuWV0Vz9uw-unsplash-315x220.jpg)


























































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442