Goldman Sachs: Έως τα τέλη του 2018 το QE
Ο ρυθμός ανάπτυξης της ευρωζώνης θα αποδυναμωθεί κατά το δεύτερο εξάμηνο του 2018, αν και θα παραμείνει ισχυρός, ενώ o πληθωρισμός θα παραμείνει πεισματικά κάτω από τον στόχο του 2% της ΕΚΤ κυρίως λόγω της Γερμανίας, σημειώνει ο Huw Pill, o επικεφαλής οικονομολόγος για την Ευρώπη της Goldman Sachs, σε συνέντευξη στο Capital.gr.
Ο ρυθμός ανάπτυξης της ευρωζώνης θα αποδυναμωθεί κατά το δεύτερο εξάμηνο του 2018, αν και θα παραμείνει ισχυρός, ενώ o πληθωρισμός θα παραμείνει πεισματικά κάτω από τον στόχο του 2% της ΕΚΤ κυρίως λόγω της Γερμανίας, σημειώνει ο Huw Pill, o επικεφαλής οικονομολόγος για την Ευρώπη της Goldman Sachs, σε συνέντευξη στο Capital.gr.
Όπως επισημαίνει, η πολύ διευκολυντική νομισματική πολιτική που ακολούθησε η ΕΚΤ για την αντιμετώπιση των χρηματοπιστωτικών, κρατικών και τραπεζικών κρίσεων των τελευταίων ετών έχει συμβάλει στην εκτόξευση των τιμών των assets σε πολύ υψηλά επίπεδα. Υπάρχει ο κίνδυνος ότι, μόλις αρχίσει να αποσύρεται αυτή η πολιτική στήριξη, θα υπάρξει απότομη διόρθωση των τιμών τους, και αυτό καθιστά το έργο της ΕΚΤ πολύ δύσκολο.
Σε ό,τι αφορά το πολιτικό μέτωπο, όπως τονίζει, ακόμη και αν η οικονομική κατάσταση βελτιώνεται, σε μακροπρόθεσμο ορίζοντα οι συμμετέχοντες στην αγορά πρέπει να αποφύγουν τον εφησυχασμό απέναντι στους πολιτικούς κινδύνους. Η στήριξη των λαϊκιστικών κομμάτων παραμένει ισχυρή και τα αποτελέσματα των εκλογών του 2017 οδήγησαν στην «νομιμοποίησή» τους ως η κύρια αντιπολίτευση στις κυβερνήσεις. Εάν το δημοκρατικό εκκρεμές ταλαντωθεί και πάλι, η προοπτική της εκλογής μιας λαϊκιστικής κυβέρνησης δεν μπορεί να αποκλειστεί στον επόμενο ή στους επόμενους εκλογικούς κύκλους.
in.gr
- «Ο Μυταράς ήξερε ότι υπήρχε θέμα με τα πλαστά έργα» – Η χήρα του ζωγράφου για την υπόθεση Τσαγκαράκη
- Χρηματοδότηση 15.000.000€ σε Δήμους της Στερεάς Ελλάδας για έργα ύδρευσης
- Μονέκε για Μίλερ-ΜακΙντάιρ και Ολυμπιακό: «Είμαι σίγουρος ότι γίνονται συζητήσεις»
- Κίνηση: Καθυστερήσεις σε Κηφισό και κέντρο Αθήνας
- Παπασταύρου από Χιούστον για 25η Μαρτίου: Η Εκκλησία κρατά ζωντανό τον δεσμό της ομογένειας με την Ελλάδα
- «Ο Αταμάν έκανε τη λάθος επιλογή με Χολμς και Γιούρτσεβεν»
- Ένοπλη ληστεία με καλάσνικοφ στα ΕΛΤΑ Λουτρακίου – Λεία άνω των 30.000 ευρώ
- Ο Τραμπ πιθανόν είναι σε δύσκολη θέση στο Ιράν – Και δεν μπορεί να απεμπλακεί, ακόμη και αν το θέλει
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Πέμπτη 26.03.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/03/dreokt-oCd0woIR6Ww-unsplash-315x220.jpg)

























































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442